اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

دو کشور بر اهمیت گسترش روابط دو جانبه و فعال‌کردن موافقت‌نامه همکاری‌ امنیتی و موافقت‌نامه عمومی همکاری در زمینه‌های گوناگون تاکید کردند. پادشاهی عربی سعودی و جمهوری اسلامی ایران، پنج‌شنبه 17 فروردین پس از دیدار وزرای خارجه دو کشور در پکن، پایتخت چین بیانیه مشترکی پیرامون چشم‌انداز روابط دوجانبه امضا کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود صبح پنج‌شنبه پس از سال‌ها تنش در روابط دوجانبه و در راستای ایجاد مصالحه میان دو کشور در پکن دیدار کرد.

این دیدار پس از امضای توافق میان ریاض و تهران برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک و گشایش سفارتخانه‌ها تا اوایل ماه مه انجام شد.

در بیانیه مشترک وزرای خارجه دو کشور آمده است: «بر اساس توافق سه‌ جانبه میان جمهوری اسلامی ایران، پادشاهی عربی سعودی و جمهوری خلق چین در 10 مارس 2023 مبنی بر ازسرگیری روابط میان سعودی و ایران و اتخاذ اقدامات لازم دیپلماتیک و کنسولی بین دو کشور، در 15 رمضان 1444 هجری قمری موافق با 6 آوریل 2023 میلادی جناب حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه پادشاهی عربی سعودی دیدار و گفت‌وگو کردند.»

بیانیه افزوده است که «دو طرف بر اهمیت اجرای توافق پکن در راستای تقویت اعتماد متقابل و گسترش همکاری‌ها با هدف ایجاد امنیت، ثبات و پیشرفت در منطقه تاکید کردند.»

دو کشور همچنین بر اهمیت گسترش روابط دو جانبه و فعال‌کردن موافقت‌نامه همکاری‌ امنیتی امضاشده در تاریخ 1422/1/22 هجری قمری موافق با 2001/4/17 میلادی و موافقت‌نامه عمومی همکاری در زمینه اقتصاد، تجارت، سرمایه‌گذاری، فناوری، علوم، فرهنگ، ورزش و جوانان امضاشده در تاریخ 1419/2/2 هجری قمری موافق با 1998/5/27 تاکید کردند.

دو طرف از گشایش دوباره سفارتخانه‌ها در ریاض و تهران و کنسولگری‌ها در جده و مشهد طی مدت مورد توافق خبر دادند و توافق کردند به هماهنگی‌های لازم میان هیئت‌های فنی برای بررسی راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه از جمله برقراری مجدد پروازها و سفر متقابل هیئت‌های رسمی و بخش خصوصی و تسهیل صدور روادید برای شهروندان دو کشور از جمله روادید حج عمره ادامه دهند.

دو کشور با توجه به منابع طبیعی، زیرساخت‌های اقتصادی و فرصت‌های ویژه هر کشور خواستار افزایش دیدارهای مقامات دو طرف با هدف گسترش روابط و تقویت منافع مشترک دو ملت برادر شدند.

بیانیه مشترک خواستار تقویت همکاری‌ها پیرامون امنیت و ثبات در راستای منافع ملت‌ها و کشورهای منطقه شده است.

در پایان این دیدار، دو طرف از چین به‌دلیل میزبانی از دیدار مذکور و از سوئیس به‌دلیل تلاش جهت حفاظت از منافع سعودی و ایران قدردانی کردند.

بن فرحان همچنین از امیرعبداللهیان جهت سفر به پادشاهی عربی سعودی و گفت‌وگوی دوجانبه در ریاض دعوت به عمل آورد.

وزیر خارجه ایران هم متقابلا از همتای سعودی خود جهت سفر به تهران دعوت کرد که با استقبال بن فرحان مواجه شد.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0197545
Visit Today : 539
Visit Yesterday : 726