اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که منطقه فرورانش «Cascadia» روزی مرکز زمین‌لرزه‌ای بزرگ خواهد بود، زلزله‌ای به بزرگی 9 درجه در مقیاس ریشتر که بشر قرن‌هاست همانند آن را ندیده و می‌تواند بسیاری از شهرهای غرب آمریکای را ویران کند. وجود حفره‌ای در 50 مایلی سواحل ایالت اورگان آمریکا که از درون آن مایعات داغ فوران می‌کند، نگرانی دانشمندان را برانگیخته است. کارشناسان با پیش‌بینی اینکه این شکاف در کف اقیانوس سرانجام ممکن است منجر به زلزله‌ای ویرانگر منجر شود، درباره آن زنگ‌های خطر را به صدا درآورده‌اند.

به گزارش روزنامه بریتانیایی «سان»، دانشمندان قدرت زمین لرزه احتمالی ناشی از این حفره را 9 ریشتر پیش‌بینی کرده‌اند که می‌تواند سواحل غربی آمریکا را ویران کند.

این حفره در امتداد خط گسلی قرار دارد که تخمین زده می‌شود 600 مایل طول داشته باشد که از کالیفرنیا تا کانادا امتداد دارد و به منطقه فرورانش کاسکادیا معروف است و در سال 2015 کشف شد.

نگرانی حال حاضر دانشمندان این است که مایعی که از این شکاف کف اقیانوس در حال فوران است، همان چیزی است که «روغن روان کننده» نامیده می‌شود و به صفحات تکتونیکی اجازه می‌دهد به راحتی بر روی یکدیگر حرکت کنند.

ایوان سولومون، استاد اقیانوس‌شناسی در دانشگاه واشنگتن که در یک مطالعه تحلیلی شرکت کرده، در این‌باره به روزنامه «سان» گفته است: «با افزایش مایع در شکاف‌های گسل‌ها، فشار بین دو صفحه تکتونیکی کاهش می‌یابد و بدون آن فشار در زیر پوسته زمین رشد می‌کند و باعث ایجاد زلزله‌ای ویرانگر می‌شود.»

به گفته کارشناسان آنچه در طول اکتشاف مشاهده شده فقط حباب‌های متان نیست، بلکه مایعی است که از این حفره به کف دریا نشت می‌کند و 16 درجه فارنهایت گرمتر از آب دریای اطراف است و مستقیماً از کاسکادیا، جایی که دمای آن حدود 300 تا 500 درجه فارنهایت تخمین زده می‌شود، می‌آید.

دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که منطقه فرورانش «Cascadia» روزی مرکز زمین لرزه بزرگ خواهد بود، زلزله‌ای که قرن‌هاست بشر همانند آن را ندیده و می‌تواند بسیاری از شهرهای غرب آمریکای را ویران کند.

دانشمندان شدت این زمین لرزه را 30 برابر قوی‌تر از قوی‌ترین زمین لرزه مورد انتظار در امتداد گسل سن آندریاس، که در طول کالیفرنیا قرار دارد، تخمین می‌زنند.

زلزله ویرانگر 6 فوریه ترکیه و سوریه که بیش از 50 هزار قربانی را بین دو کشور زیر آوار مدفون و صدها هزار نفر را مجروح و آواره کرد، موج جهانی وحشت و ترس از سرنوشتی مشابه را برانگیخته است که ممکن است به هر نقطه از کره زمین برسد.

واژه‌های «زلزله»، «فاجعه»، «زلزله»، «مقیاس ریشتر» و «سونامی» بیشترین کلمات جستجو شده در موتورهای جستجو‌گر در سراسر جهان هستند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0197594
Visit Today : 588
Visit Yesterday : 726