اندیشه ، فلسفه
  • حقوق بشر در آستانه نیکلاس بکلین
    آیا حقوق بشر می‌تواند به‌رغم افول هژمونی جهانی غرب به بقای خود ادامه دهد؟ بی‌شک این پرسش برای حامیان حقوق بشر اگر کفرآمیز نباشد دست‌کم آزارنده است زیرا دقیقاً همان اصولی را نفی می‌کند که حقوق بشر بین‌الملل
  • بن‌سلمان نمی‌‌خواهد “انور سادات” سعودی باشد برگردان: شاهرخ بهزادی
    ژرژ مالبرونو: در عربستان سعودی، عادی‌سازی روابط با اسرائیل دیگر در دستورکار نیست: در آستانه سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی، بسیاری از منابع خبری در جهان بر این باورند که تلاش برای عادی سازی روابط بین
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
تاریخ
اقتصاد
  • ۶۶۵‌ هزار‌میلیارد تومان مشکوک‌الوصول
    روز گذشته محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی در یکی از پنل‌های همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی، تازه‌ترین آمارهای مربوط به وضعیت پولی و بانکی را برای حاضران در نشست تشریح کرد. آیا در میان آمارهای
  • اقتصادایران به دانش مدنی زاده نیاز دارد
    با توجه به اینکه قرار است روز یکشنبه آینده وزیر اقتصادبعدی دولت چهاردهم معرفی شود و با توجه به اینکه تا همین امروز جز سیدعلی مدنی زاده کاندیدای جدی وجود نداشته است برخی نکان را در این باره یاد آور می شویم. 1.
  • فساد در نظام بانکی ایران: ابعاد، دلایل، پیامدها احمد علوی
    مقدمه: به گزارش رسانه‌های ایران، زیان انباشته شبکه بانکی کشور بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیاد تومان شده است. این میزان از زیان بنا به تازه ترین آمار همان منابع، تقریبا برابر با سرمایه موجود این شبکه است. امر به یکی از این ابربحران‌های اقتصاد ایران تبدیل شده است. از دلایل مهم این ابربحران فساد ساختاری
  • پاسخ چین به فشار‌های تجاری آمریکا چگونه چین به جنگ تجاری ترامپ واکنش نشان داده است؟
    چین با کسب تجربه نخستین دوره ترامپ، همزمان با تقویت اقتصاد داخلی و کاهش وابستگی به صادرات، به گسترش شبکه‌های تأمین و توسعه روابط با کشور‌های جنوب جهانی پرداخته است. پکن، ضمن ایجاد توازن میان ابزار‌های واکنش کوتاه‌مدت و استراتژی‌های بلندمدت، تلاش می‌کند تا با بهره‌برداری از فرصت‌های ژئوپلیتیکی،

موضوع ترور «محمد خاتمی» توسط یکی از محافظانش پس از ۲۴ سال، بار دیگر مطرح شده است. این موضوع اما در آن زمان چندان بازتابی در رسانه‌ها پیدا نکرد، باوجود اینکه آن محافظ پس از آزادی خود، تمایل به توضیح اتفاقات رخ داده برایش داشت. اینک «فرشاد طولابی» پس از ۲۴ سال، روایت خود را از آن اتفاقات بیان و تقاضای دیدار با خاتمی کرده است.

روایت مطرح از طرح ترور خاتمی در سال ۱۳۷۸

در سال ۱۳۷۸ این خبر مطرح شد که یکی از محافظان محمد خاتمی به چند مرجع تقلید مراجعه کرده و خطاب به آن‌ها گفته، اگر فتوا دهند، حاضر است رییس‌جمهور را ترور کند و این مراجع تقلید به اداره اطلاعات قم گزارش داده بودند و این فرد دستگیر شد.

دو سال بعد، این فرد در اعتراض به صفر شدن سوابق خدمت و قطع شدن حقوقش، به‌همراه خانواده خود مقابل مجلس تحصن کرد. فرشاد طولابی همچنین به برخی رسانه‌ها نیز سر زد و گفت که پس از مدتی بازداشت، بدون بازخرید شدن، از سپاه پاسداران اخراج شده و این نهاد به اصطلاحِ رایج، سوابق او را نیز صفر کرده، انگار‌نه‌انگار که ۱۱ سال از کارکنان این نهاد بوده است.

طولابی گفت که عضو سپاه خرم‌آباد بوده و فرماندهان این نهاد از گرایش‌های افراطی‌اش خبر داشته‌اند، به گونه‌ای که در سفر خاتمی به این شهر، به او اجازه ندادند که جزو تیم محلی حفاظت باشد.

به گفته او، با این حال پس از افشای موضوع و بازداشت، فرماندهان حفاظت انصار و همچنین سپاه ولی امر که مسوولیت حفاظت از «خامنه‌ای» را دارند، برای رفع اتهام از خود مدعی شده‌اند که «ما از طرح تو خبر داشتیم، اما تو را زیر نظر داشتیم و می‌خواستیم اطلاعات بیشتر کسب کنیم و به‌همین دلیل بازداشتت نکردیم.»

باوجود این گرایش‌ها، او به سپاه حفاظت انصار منتقل شده که مسوولیت حفاظت از رییس‌جمهور و دیگر مقامات را برعهده دارد. برخی از نیروهای این نهاد، محافظ همراه وزرا هستند و برخی محافظ همراه رییس‌جمهور، رییس مجلس و رییس قوه‌قضاییه. برخی از نیروهای این نهاد نیز محافظ مستقیم رییس‌جمهور یا سران دو قوه دیگر نیستند و در بخش‌های مختلف این سه قوه، ورود و خروج افراد یا موضوعات دیگر حفاظتی را کنترل می‌کنند و به‌اصطلاح، عضو حفاظت فیزیکی هستند. در روزهای اخیر نیز رسانه‌ها نوشته‌اند که او عضو حفاظت فیزیکی یا محافظ حلقه دوم بوده و محافظ همراه خاتمی نبوده است.

خبر بازداشت طولابی در سال ۱۳۷۸ در رسانه‌ها بازتابی پیدا نکرد. شاید به این دلیل که رسانه‌ها در آن زمان درگیر موضوع انتخابات مجلس ششم بودند و یا اینکه نزدیکان خاتمی تمایلی نداشتند این خبر درز کند. چند ماه بعد اما «سعید حجاریان» ترور شد و حتی پس از ترور او نیز چهره‌های اصلاح‌طلب باوجود حمله به تئوریسین‌های خشونت، اشاره‌ای به این موضوع نمی‌کردند.

دو سال بعد نیز سخنان فرشاد طولابی تنها در حد ستون‌های کوتاه در رسانه‌ها بازتاب پیدا کرد. در آن زمان رسانه‌های موسوم به «دوم خردادی» توقیف شده بودند و تنها روزنامه‌هایی چون «همبستگی» و «آفتاب یزد» شروع به انتشار کرده بودند.

در سال‌های بعد نیز خبرهایی درباره خنثی شدن طرح ترور خاتمی در برخی از سفرهای استانی منتشر شد، اما هیچ کدام از این طرح‌ها به اندازه طرح فرشاد طولابی جدی نبود.

سال ۱۳۸۸ و در اوج رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری، رسانه‌ها گزارشی درباره بمب‌گذاری در هواپیمای حامل محمد خاتمی، رییس‌جمهور پیشین، منتشر کردند.

سال ۱۳۹۶، «صفرعلی موسوی»، فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی، درباره آن ماجرا گفت که «مسافرین بازرسی شدند، ولی مشخص نشد کار چه کسی بوده است. این بمب دست‌ساز بود و تایمر داشت و وقتی هواپیما را بازرسی کردیم متوجه وجود آن شدیم.»

چهار سال پیش از آن نیز «محمد جواد خوش نواز»، فرمانده سپاه حفاظت انصار گفته بود: «هم‌زمان با سفر آقای خاتمی، در یک پرواز دیگری در آن مسیر یک مشکل پیش آمد، اما موضوع مرتبط با موضوع سفر وی نبود؛ یعنی بعد مشخص شد مباحث دیگری دخیل بوده و صرفا موضوع آقای خاتمی نبود.»

روایت جدید از ترور خاتمی

موضوع ترور خاتمی بار دیگر در روزهای گذشته مطرح شده است. شاید یکی از دلایل این موضوع،‌ انتشار خاطرات سال ۱۳۷۹ «هاشمی رفسنجانی» است. هاشمی نوشته که «حسن روحانی» از قول آقای «علی ربیعی» گفت یکی از محافظان آقای خاتمی، قصد ترور او را داشته و دستگیر شده است.

سایت «جماران» نیز به‌نقل از یکی از اعضای ارشد تیم حفاظت از خاتمی نوشته که طولابی قصد داشته خاتمی را در آستانه سفر فرانسه در آبان ۱۳۷۸ ترور کند و برنامه او به این صورت بود که هنگام بازگشت رییس‌جمهور از ملاقات با رهبر جمهوری اسلامی، او را ترور کند.

به این ترتیب، او مامور نگهبانی در یکی از درهای بین دفتر ریاست‌جمهوری و دفتر رهبر جمهوری اسلامی بوده است.

جماران همچنین نوشته که او برای گرفتن مجوز شرعی برای ترور یا فتوا، به دیدار برخی از مراجع تقلید رفته و آنان این موضوع را به دفتر خاتمی و نهادهای امنیتی اطلاع داده‌اند.

این عضو ارشد تیم حفاظت از خاتمی گفته است: «پس از اینکه از طریق یکی از مراجع تقلید از چنین قصدی مطلع شدیم و فرد یاد شده شناسایی شد، او را به مرخصی تشویقی فرستادیم. اما در همان مدت مرخصی که هنوز دوران وزارت آقای مهاجرانی ادامه داشت و برخی طیف‌ها مخالف سیاست‌های دوره مسوولیت وی بودند، یک بمب صوتی مقابل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان واقع در خرم آباد را منفجر کرد و دستگیر شد.»

این سخنان را می‌توان به نوعی گاف امنیتی و نشانه‌ای از به‌هم ریختگی امنیتی مجموعه حفاظت از مقامات جمهوری داشته است.

فرشاد طولابی نیز در مصاحبه با روزنامه «اعتماد» گفته که یک بار زمانی که خرم‌آباد بوده و یک بار زمانی که در تیم حفاظت از خاتمی بوده، برای او نامه‌های تهدیدآمیز فرستاده است.

او همچنین گفته است: «اگر اراده می‌کردم، می‌توانستم خاتمی را از طریق روش‌هایی چون مسمومیت، انفجار، اسلحه کمری، قناصه و دورزن و…، ترور کنم.» اما «زيباترين نوع ترور برای من اين بود كه خاتمی را بغل کنم و با خودم منفجر كنم. تا بگويند اين فرد چقدر باور به اين مساله داشت.»

ترور ناکام هاشمی توسط یکی از ماموران کمیته انقلاب

علاوه‌بر این طرح ناکام ترور خاتمی، ترور ناکام هاشمی رفسنجانی در مراسم دهه فجر در سال ۱۳۷۲ و ترور سعید حجاریان توسط چهره‌های درون حکومت انجام شده است.

هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود درباره ترور خود نوشته است: «چند دقیقه از صحبت من گذشته بود که صدای چهار شلیک تیر از راه دور شنیده شد. اول خیال کردم لامپ‌های برق ترکیده، ولی شعارهای مردم و مرگ بر منافق و اجتماع مردم در ضلع غربی مرقد، روشن کرد که گلوله شلیک شده.»

او نوشته که نام فرد مهاجم «کوروش نیک اختر»، و از نیروهای کمیته انقلاب سابق و نیروی انتظامی وقت بوده است.

هاشمی نوشته که برخی پیشنهاد کرده بودند اعلام شود شلیک در شلوغی در اثر ضربه دست مامور به ماشه اسلحه بوده است، و افزوده که با «توجه به حضور خبرنگاران داخلی و خارجی و مهمانان خارجی در داخل و انبوه مردم، درست نبود که خبر سانسور شود.»

درباره این ترور نیز روایت‌های مختلفی مطرح شد و برخی آن را هشداری از درون حاکمیت به او، به‌دلیل درگیری‌های باندهای مختلف قدرت دانستند.

منبع: «ایران وایر»

print
مقالات
  • ایرانیان غصه دارند
    اندازه‌گیری به مثابه مهم‌ترین معیار برای مقایسه هر پدیده‌ای در جهان مادی هر روز با توجه به پیشرفت تکنولوژی و نیز گسترش ارتباطات و عبور از روزمره‌ها سهم قابل‌اعتنایی در زندگی و کسب‌وکار ملی و نیز فردی به دست آورده است.
  • سرنوشت محتوم اپوزسیون دلبسته به بیگانه ناصر دانشفر
    گمان نگارنده آن است که در طول تاریخ سرزمین ما هیچ حزبی جز حزب توده وجود خارجی نداشته است. آری چه احزاب شکل گرفته در دوران پیش از انقلاب چون ایران نوین و رستاخیز و چه احزاب ثبت شده در نظام‌مقدس به مانند
  • «ترکیه ملک مردان نیست»: پاسخ زنان به پروژه‌ی اسلامی‌سازی اردوغان نعیمه دوستدار
    از زمان به قدرت رسیدن رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۰۲، روندی پیوسته و نظام‌مند برای تضعیف حقوق زنان در ترکیه آغاز شد. این روند در کنار تلاش‌ برای اسلامی‌کردن جامعه، به‌ویژه از طریق ترویج ارزش‌های
  • انتظار ایران از مذاکرات – فرخ نگهدار
    پرسش عموم ایرانیان این روزها این است که سرنوشت مذاکراتِ ایران و امریکا چه می شود؟ آیا اراده ای در دو کشور هست که ترس از جنگ، از تداوم تحریم و تهدید عبور کنیم و از راه صلح پایدار به توسعه پایدار دست یابیم؟
  • صد سال پیش فیزیک کوانتومی پای به جهان گذاشت برگردان علی‌محمد طباطبایی
    بخش اول: تاریخ علم کوانتوم در تازه‌ترین شماره هفته‌نامه اشپیگل: یک صد سال پیش از این، گروهی از جوانان بیست‌وچندساله، جهان‌بینی علمی را به لرزه درآوردند. آن‌ها نشان دادند که در دنیای اتم‌ها، دیگر نمی‌توان به عقل
سکولاریسم و لائیسیته
  • با دکتر نوذری – تفاوت سکولاریسم با لائیسیته
    درود بر شما افشین گرامی و بینندگان گرامی شما خوشحال هستم که در خدمتتون هستم. خوشحالیم که شما دعوت یعنی سپاسگزارم از اینکه دعوت برنامه رو پذیرفت قتتونو با ما دادین. ما می‌خواستیم راجع به موضوع سکولاریسم و لائیسیته تفاوتشون خیلی گیج کننده است. سر جفتشو میگن خب دین از سیاست جداست و ما قبلاً تو
  • لائیسیته به زبان ساده – کامران مهرپور
    پیشگفتار: لائیسیته همراه با فلسفه انسان گرایی به عنوان پایه اساسی‌ همبستگی‌ اپوزیسیون، می تواند هم برای براندازی حکومت اسلامی در ایران و هم برای ساختن سیستم جدید سیاسی مورد بهره برداری قرار گیرد. لائیسیته جدایی «نهاد دین» از «نهاد حکومتی» است. بدین وسیله هم حکومت می تواند جایگاه خاص و مورد اعتماد و
  • اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است
    با انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمریکا و سرکارآمدن دولت وی، سرنگونی رژيم مستبد بشار اسد و تضعیف نيروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران در غزه و لبنان و ضعیف تر شدن جمهوری اسلامی، تلاش طرفداران سلطنت و سازمان مجاهدین خلق ايران که مشوق مداخله خارجی در امور داخلی سیاسی ایران بوده و خواهان
  • نه به تخریب، آری به همبستگی-ی. صفایی
    مردم ایران امروز با نبردی برای آزادی میهن دست و پنجه نرم می‌کنند که با مبارزات سال‌های پیش بسیار متفاوت است. هوشیاری، دقت عمل، و خالی نکردن میدان‌های نبرد، از جمله ویژگی‌هایی هستند که آنها را به پیش می‌برند تا بساط دروغ، چاپلوسی، شیادی و وطن‌فروشی بخشی از هموطنان خود را رسوا و افشا کرده و به دست
Visitor
0197719
Visit Today : 713
Visit Yesterday : 726