بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در اظهاراتی که روز چهارشنبه منتشر شد گفت که عربستان بهمنظور پایان دادن به جنگ در یمن با ایران به توافق رسیده است. وی در عین حال هشدار داد که شرکای ایران خود را «بدبخت» کردهاند. نتانیاهو در گفتوگو با شبکه سیانبیسی گفت: «فکر میکنم که احتمالا [توافق ایران و عربستان] بیشتر به تمایل برای کاهش یا حتی حذف درگیریهای طولانی مدت در یمن مربوط میشود.» اشاره نتانیاهو به توافق اخیر مورد حمایت چین بین عربستان و ایران برای احیای روابط دیپلماتیک و اقتصادی است. وی افزود: «فکر میکنم رهبران عربستان هیچ توهمی درباره اینکه دشمنان آنها در خاورمیانه چه کسانی هستند و دوستان چه کسانی ندارند.» از سوی دیگر او نسبت به شراکت با ایران هشدار داد و گفت: «کسانی که با ایران شریک هستند خود را بدبخت کردهاند. به لبنان نگاه کنید، یمن را ببینید، سوریه را ببینید، به عراق نگاه کنید. اینها کشورهایی هستند که تقریبا در وضعیت کشورهای شکست خورده قرار دارند.» وی تاکید کرد که ۹۵ درصد مشکلات خاورمیانه از ایران است. نتانیاهو درباره تنش اسرائیل و فلسطین و پیشنهاد پکن برای میانجیگری اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: «نگاه کنید ما به چین احترام میگذاریم و با چین روابط تجاری زیادی داریم. اما ما میدانیم که اتحاد با دوست بزرگمان یعنی ایالات متحده ضروری است.»
کردهای سوریه در میانه تنشزداییهای منطقهای برای گفتوگو با دولت اسد اعلام آمادگی کردند

دولت خودمختار کرد در سوریه، اعلام کرد آماده مذاکره با دمشق است. اعلام آمادگی کردها برای گفتوگو با دولت مرکزی، در حالی صورت میگیرد که بیش از یک دهه پس از آغاز جنگ در سوریه و سردی روابط میان دولت بشار اسد و کشورهای منطقه، این روابط در حال از سر گرفتهشدن است.
به گزارش ار. اف. ای به نقل از خبرگزاری فرانسه، رئیسجمهوری سوریه، تاکنون «دولت» کردها را که در شمال و شمال شرقی سوریه مستقر هستند، بهرسمیت نشناخته و همواره آنها را به «جداییطلبی» متهم کردهاست. از سال ۲۰۱۸ تاکنون، چندین دور از مذاکرات میان دولت سوریه و کردها که کنترل بیشترین بخش از میادین نفت و گاز این کشور را در اختیار دارند، برگزار شد، اما این نشستها تاکنون به هیچ نتیجهای نرسیدهاست. روز چهارشنبه ۳۰ فروردین اعلام شد که مقامات کرد برای دیدار و گفتوگو با «دولت سوریه و همه طرفهای سوری» بهانگیزه دستیافتن به ابتکاری برای رسیدن به راهحل، آمادگی دارند. در بیانیهای که از سوی این مقامات صادر شد، تاکید شدهاست که آنها با تایید «تمامیت ارضی سوریه» هرگونه ادعای جداییطلبانه را رد میکنند و خواستار تقسیم «عادلانه» منابع در این کشور هستند.
بهنوشته خبرگزاری فرانسه، نیروهای سوریه دموکراتیک به رهبری کردها که ارتش کنونی دولت کرد را تشکیل میدهند، پیشتر رهبری مبارزه با «داعش، خلافت خودخوانده اسلامی» را در سوریه برعهده داشتند و با پشتیبانی ایالات متحده، توانستند که این گروه را در سال ۲۰۱۹ از واپسین پایگاهش در این کشور بیرون کنند.
آغاز اعتصابات گسترده در آلمان

فرودگاههای «دوسلدورف»، «هامبورگ» و «کلن بن» روز پنجشنبه به علت اعتصابهای کارگری بر سر بحران هزینههای زندگی، تقریبا خالی شدند. به علت اعتصاب کارکنان امنیت هوانوردی در سه فرودگاه نامبرده، نزدیک به یکصد هزار نفر در روزهای پنجشنبه و جمعه متاثر خواهند شد و حدود ۷۰۰ پرواز خروجی لغو شده است. اتحادیه EVG نیز خواستار اعتصاب سراسری حوزه حملونقل ریلی در روز جمعه شد که به موجب اپراتور ملی «راهآهن دویچه بان» را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
دهها کشته و زخمی در اثر ازدحام جمعیت برای دریافت خیرات ماه رمضان در پایتخت یمن

وزارت کشور تحت کنترل حوثیهای یمن اعلام کرد در حادثهای که در اثر ازدحام جمعیت در صنعا اتفاق افتاد، دهها نفر کشته و زخمی شدهاند. به گزارش شبکه خبری الجزیره به نقل از رسانههای حوثی، در این حادثه دستکم ۷۸ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند. این ازدحام غروب چهارشنبه ۱۹ آوریل/ ۳۰ فروردین در حالی رخ داد که صدها نفر به امید دریافت خیرات معادل حدود ۱۰ دلار که از سوی برخی بازرگانان به مناسبت روزهای پایانی ماه رمضان اهدا میشد، وارد مدرسهای در صنعا شدند. حوثیها برای کنترل جمعیت چند تیر هوایی شلیک کردند که مردم را به وحشت انداخت. فیلم پخش شده در شبکه تلویزیونی المسیره وابسته به انصارالله یمن اجساد کشتهشدگان را نشان میدهد که روی زمین افتادهاند و مردم مضطرب در همان حال در تلاشاند از روی اجساد عبور کنند و خود را به بیرون از مدرسه برسانند. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام امنیتی حوثی گزارش داد که بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند. سرتیپ عبدالخالق الغری، سخنگوی وزارت کشور تحت کنترل حوثیها، این حادثه را «تراژیک» توصیف کرد. وزارت کشور حوثیها اعلام کرد دو بازرگانی که خیرات میکردند، بازداشت شدند و تحقیقات در حال انجام است. وزارت کشور حوثیها همچنین خاطرنشان کرد به هر خانوادهای که یکی از بستگان خود را از دست داده حدود دو هزار دلار غرامت میپردازد و مجروحان هم حدود ۴۰۰ دلار دریافت خواهند کرد. صنعا از سال ۲۰۱۴ تحت کنترل حوثیهاست که زیر نفوذ جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بایدن رقیب پیدا کرد

رابرت اف کندی جونیور، وکیل هوادار محیط زیست و وارث خانواده مشهور کندی که در میانه قرن بیستم سیاستمداران برجستهای تحویل آمریکا داد، روز چهارشنبه کارزار انتخاباتی خود برای ریاستجمهوری ۲۰۲۴ از سوی حزب دموکرات را در بوستون آغاز کرد. به گزارش «سیانان»، کندی که ۶۹ سال دارد، برادرزاده رئیسجمهوری پیشین آمریکا جان اف کندی، و فرزند دادستان کل پیشین ایالات متحده و نامزد ریاست جمهوری سال ۱۹۶۸ رابرت کندی است که هر دو ترور شدند. به گفته این خبرگزاری، گرچه نام کندی به مدت بیش از شش دهه برانگیزنده احترام بوده است، اما اعلام نامزدی رابرت جونیور برای ریاستجمهوری با مخالفتهایی از سوی هواداران خانواده و حتی برخی از اعضای خانواده خود وی روبرو شده است. کندی منتقد سرسخت دولت بایدن، به ویژه آنتونی فاچی، متخصص بیماریهای عفونی این دولت، در قبال همهگیری کرونا بوده است، و در برابر اجبار به واکسن زدن مواضع سفت و سختی گرفته است. برخی از اعضای خانواده وی نظرات کندی درباره واکسن را محکوم کردهاند. رابرت جونیور همچنین به دلیل حمایتش از آزادی سرحان سرحان، مردی که به پدرش شلیک کرد و او را به قتل رساند، با مادر و خواهر و برادران خود درگیر بوده است. او در سخنرانی روز چهارشنبه خود در بوستون، مخالفت خانوادهاش با نامزدی وی برای ریاستجمهوری را تصدیق کرد، و با این وجود گفت که او نسبت به اعضای خانوادهاش که مخالف نامزدی وی هستند، هیچ دلخوری یا سرخوردگی ندارد. به گفته سیانان، رابرت جونیور آخرین فرد از خانواده کندی است که میخواهد به سیاست وارد شود. خواهر وی کاتلین از ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۳ معاون فرماندار مریلند بود. برادرش جوزف از ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۹ نماینده کنگره ماساچوست بود. برادر دیگرش کریس کندی نیز در سال ۲۰۱۸ خودش را کاندیدای فرمانداری ایلینویز کرد، که شکست خورد.