اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

با پیچیده شدن شرایط اقتصادی کشور اکثر کارشناسان از بهبود شرایط اقتصادی کشور بسیار ناامید شده اند در همین زمینه یکی از فعالان حوزه‌ی اقتصادی مدعی شد که اگر برنده جایزه نوبل اقتصادی هم به ایران بیاید، قادر به حل مشکلات اقتصادی کشور نیست.احمد کیمیایی، عضو کمیسیون بازار و پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران، درباره نمایان شدن آثار تورمی بودجه امسال بر اقتصاد داخل طی سه ماه آینده تاکید کرد این احتمال وجود دارد که تورم مجددی رخ دهد که ۴۰-۵۰ درصدی باشد. کیمیایی تصریح کرد دولت ارزش پول را پایین می‌آورد تا کسری بودجه را جبران کند. وی همچنین خاطرنشان کرد در مورد نرخ ارز نیز نظر کارشناسان این است که رفتار‌های ارز به خاطر کسری بودجه است. کیمیایی با تاکید بر اینکه راه حل‌ها اقتصادی نیست، گفت باید در سیاست خارجی تحولی ایجاد شود تا بتواند مشکلات اقتصادی را کاهش دهد. کیمیایی همچنین به ارزهای بلوکه‌شده‌ی ایرانی اشاره کرد و گفت اگر این ارزها به کشور باز گردد، رونق مثبت و کاهش نرخ تورم رخ خواهد داد.وی همچنین تصریح کرد در بحث کسری بودجه هم دسترسی به ارز‌های بلوکه شده می‌تواند راهگشا باشد.
این فعال اقتصادی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این موضوع که پیش از این به این فکر بودند که در اصفهان یا تبریز و تهران سرمایه‌گذاری کنند گفت امروزه با این سوال مواجه‌اند که پول خود را به دبی ببرند یا به گرجستان یا ترکیه.
وی تصریح کرد این وضعیت باعث شده که نه تنها ارز وارد کشور نشود بلکه ارز خارج هم بشود که فشار مضاعفی به کشور وارد می‌کند.
کیمیایی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این موضوع که در حال حاضر اگر برنده جایزه نوبل اقتصاد هم به ایران بیاید وضعیت اقتصاد کشور را در کوتاه مدت نمی‌تواند درست کند، گفت عده‌ای می‌گویند تغییر در تیم اقتصادی دولت وضعیت را بهتر می‌کند، اما وی تاکید کرد این اقدام ضرورتی ندارد. بلکه این تیم دیپلماسی است که باید تغییر کند. وی به پول‌های بلوکه‌شده اشاره کرد و گفت تنها راه دسترسی به این پول‌ها دیپلماسی است. کیمیایی گفت اگر ارز‌های نفتی وارد کشور شود و دولت بتواند با این ارز‌ها کار کند به نظر می‌رسد که وضع بهتر می‌شود.
وی در عین حال با بیان این موضوع که در هر صورت و حتی با رفع تحریم‌ها، سود سرشار و ارز شدید نفتی حاصل نخواهد شد، گفت حتی اگر تحریم‌ها تمام هم بشود، هفتاد درصد آثار آن باقی خواهد ماند و خیلی از کشور‌ها با جمهوری اسلامی ایران کار نخواهند کرد. وی با اشاره به اینکه با برداشته شدن تحریم‌ها سرمایه‌گذاری خاصی هم صورت نخواهد گرفت گفت حتی با رفع تحریم‌ها ارز زیادی وارد کشور نخواهد شد.
کیمیایی به رفع تحریم‌ها در دوره‌ی دولت روحانی اشاره کرد و گفت تجربه بعد از برجام در اتاق‌های بازرگانی شاهدی بر همین وضعیت است که بسیاری از هیات‌های غربی به ایران آمدند، اما منتهی به سرمایه‌گذاری نشد. وی گفت هیات‌های غربی با ساختارهای اقتصادی با شگفتی مواجه می‌شدند و متوجه نمی شدند که ارز چند نرخی یعنی چه و منظور چیست.
کیمیایی تصریح کرد هیچ کجای دنیا اینگونه نیست که پنج نرخ ارز وجود داشته باشد. وی افزود این وضعیت باعث می‌شود سرمایه‌گذاری در ایران همواره دچار مشکل باشد. کیمیایی گفت ارز‌های نفتی هم که به کشور بیاید فقط چاله‌های دولت را پر می‌کند.
مدت‌هاست که تحلیلگران اجتماعی و اقتصادی تاکید می‌کنند که رفع تحریم‌ها کاهشی بر تورم کشور نخواهد داشت و تنها ممکن است سرعت تورم را کند کند و قیمت‌ها نه تنها کاهش نخواهد یافت، بلکه شرایط اقتصادی هم بهبود قابل توجهی نخواهد یافت.
گرچه برخی معتقدند که با بازنگری در تیم سیاست خارجی به طور نسبی بتوان بخشی از مشکلات اقتصادی را مرتفع کرد، اما بنا به نظر بسیاری از تحلیلگران آثار مثبت تغییر در تیم سیاست خارجی هم چندان تاثیر قابل توجهی برعملکرد اقتصادی و وضعیت اقتصادی کشور نخواهد داشت.
برخی تحلیلگران تاکید دارند که جمهوری اسلامی باید در تمامی سیاست‌های داخلی و خارجی خود بازنگری کند تا بتوان تاثیر مثبت آن را در حوزه‌ی اقتصادی مشاهده کرد.
در شرایطی که سازوکارهای اجرایی و داخلی جمهوری اسلامی و همچنین سازوکارهای خارجی در جمهوری اسلامی همچنان گرایش به سمت توسعه ندارد و در صدد نیست تا از ایران کشوری با استانداردهای جهانی بسازد، این سیستم منزوی، به انزوای اقتصادی کشور و اقتصادی گسسته از جهان می‌انجامد که نتیجه‌ی آن وضعیت نابسامان و بی‌ثبات اقتصادی است که موجب می‌شود تا بسیاری از صاحبان سرمایه تلاش خود را معطوف سرمایّ گذاری در مسیرهاو جاهایی کنند که خود آنها موجب تشدید بحران‌های اقتصادی در داخل کشور می‌شود.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195572
Visit Today : 132
Visit Yesterday : 718