اندیشه ، فلسفه
  • حقوق بشر در آستانه نیکلاس بکلین
    آیا حقوق بشر می‌تواند به‌رغم افول هژمونی جهانی غرب به بقای خود ادامه دهد؟ بی‌شک این پرسش برای حامیان حقوق بشر اگر کفرآمیز نباشد دست‌کم آزارنده است زیرا دقیقاً همان اصولی را نفی می‌کند که حقوق بشر بین‌الملل
  • بن‌سلمان نمی‌‌خواهد “انور سادات” سعودی باشد برگردان: شاهرخ بهزادی
    ژرژ مالبرونو: در عربستان سعودی، عادی‌سازی روابط با اسرائیل دیگر در دستورکار نیست: در آستانه سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی، بسیاری از منابع خبری در جهان بر این باورند که تلاش برای عادی سازی روابط بین
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
تاریخ
اقتصاد
  • ۶۶۵‌ هزار‌میلیارد تومان مشکوک‌الوصول
    روز گذشته محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی در یکی از پنل‌های همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی، تازه‌ترین آمارهای مربوط به وضعیت پولی و بانکی را برای حاضران در نشست تشریح کرد. آیا در میان آمارهای
  • اقتصادایران به دانش مدنی زاده نیاز دارد
    با توجه به اینکه قرار است روز یکشنبه آینده وزیر اقتصادبعدی دولت چهاردهم معرفی شود و با توجه به اینکه تا همین امروز جز سیدعلی مدنی زاده کاندیدای جدی وجود نداشته است برخی نکان را در این باره یاد آور می شویم. 1.
  • فساد در نظام بانکی ایران: ابعاد، دلایل، پیامدها احمد علوی
    مقدمه: به گزارش رسانه‌های ایران، زیان انباشته شبکه بانکی کشور بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیاد تومان شده است. این میزان از زیان بنا به تازه ترین آمار همان منابع، تقریبا برابر با سرمایه موجود این شبکه است. امر به یکی از این ابربحران‌های اقتصاد ایران تبدیل شده است. از دلایل مهم این ابربحران فساد ساختاری
  • پاسخ چین به فشار‌های تجاری آمریکا چگونه چین به جنگ تجاری ترامپ واکنش نشان داده است؟
    چین با کسب تجربه نخستین دوره ترامپ، همزمان با تقویت اقتصاد داخلی و کاهش وابستگی به صادرات، به گسترش شبکه‌های تأمین و توسعه روابط با کشور‌های جنوب جهانی پرداخته است. پکن، ضمن ایجاد توازن میان ابزار‌های واکنش کوتاه‌مدت و استراتژی‌های بلندمدت، تلاش می‌کند تا با بهره‌برداری از فرصت‌های ژئوپلیتیکی،

آیا برای آنهایی که ادعا کرده بودند که همایش برای حمایت از میرحسین و بیانیه ایشان است، ولی شعار  ائتلاف و همکاری “از تاجزاده تا شاهزاده” سر میدهند، معنی‌ این شعار این نیست که رهبری در خارج از کشور است؟ برخی افراد و گروه ها، البته، سالهاست که می کوشند تا به خیال خود رهبری را به خارج از کشور منتقل کنند، و یا اینطور وانمود کنند.

مقدمه

در چند ماه اخیر که تظاهرات برحق مردم بعد از مرگ دختر مظلوم ایران، خانم مهسا امینی، تمامی جهان را تحت تاثیر قرار داد، چندین نشست و همایش در خارج از کشور، که در ظاهر برای حمایت از مردم صبور و شریف ایران بود، برگزار شده است، از نشست جرج تاون، تا نشست‌های تورانتو و استنفورد، همایش گروه‌های چپ، گردهمایی سلطنت طلبان، و غیره. انواع و اقسام بیانیه‌های در حمایت از این و آن منتشر شد. انواع و اقسام اتهام‌ها به این و آن زده شد که چرا فلانی‌ چنین چیزی گفت، و یا نگفت، چرا به این کس یا آن کس باید “وکالت” داد، و یا نداد، و غیره.

آخرین این همایش‌ها روز‌های جمعه و شنبه گذشته، ۲۱ و ۲۲ آوریل ۲۰۲۳، در پاریس برگزار شد. در آغاز که خبر این همایش منتشر شد، برگزارکنندگان ادعا کردند که این نشست در حقیقت همایش یاران خارج از کشور مهندس میر حسین موسوی و حمایت از بیانیه مدتی‌ پیش ایشان است. ولی‌ وقتی‌ اسامی سخنرانان و همینطور سخنرانی‌های برخی‌ از آنها منتشر شد، برای بسیاری، از جمله نگارنده، تردید‌هایی‌ جدی در باره نیت واقعی‌ برگزارکنندگان واقعی‌ این نشست به وجود آمد. این تردید‌ها وقتی‌ تشدید شد که نگارنده به بخشی از سخنرانی دکتر نیره توحیدی، که در همایش استنفورد نیز شرکت داشت، گوش کرد. او سخنرانی خودرا چنین آغاز کرد،

” از طرف شما [برگزارکنندگان] جناب رضا علیجانی از من خواستند که من هم از راه دور با شما صحبتی‌ کنم، [و] نظر کلی‌ خودرا در این ارتباط مطرح کنم. من با نقل قولی از طرف خود ایشون، که هم از لحاظ زبانی‌ و هم از لحاظ مفهوم سیاسیش خیلی‌ جالب بود به نظر من، شروع می‌کنم حرفم و که گفتند باید “از شاهزاده تا تاجزاده با هم متحد شویم؛” با چنین مضمونی. یعنی‌ در این همبستگی‌ ملی‌ که باید ایجاد شه، بعنوان اولین ضرورت لازم برای گذار از حکومت استبدادی، خشونت طلب، و ارتجاعی حاکم، که من اکراه دارم به آن جمهوری اسلامی بگم، برای اینکه نه جمهوریه، یعنی‌ هم دین را خراب کرده و هم دولت رو و سالهاست که چیزی از جمهوریت روش باقی‌ نمونده، بهر حال برای گذار از این حکومت لازمه اولیه این که ما یک جبهه وسیع برای یک همبستگی‌ ملی‌ ایجاد کنیم که شخصی‌ مثل مصطفی تاجزاده و شاهزاده رضا پهلوی، همه اینهارو در بر بگیره. “

برای نگارنده، این صحبت دکتر توحیدی که از آقای رضا علیجانی نقل قول کرد، پرسش‌های زیادی را مطرح کرد. به گمان نگارنده اگر قرار است جوانان ما با شجاعت و از خود گذشتگی به خیابان‌ها بریزند تا به شرایط وحشتناک کنونی که مسول نهایی آن حاکمیت است اعتراض کنند، و در همان حال باور داشته باشند که ایرانیان خارج از کشور نیز از آنها حمایت میکنند، باید دارای اطلاعات و دانش کافی‌ درباره همه کسانی که ادعای حمایت از آنها را دارند، و همچنین گروه‌هایی‌ که ادعای دموکراسی و آزادیخواهی دارند، داشته باشند.

هدف مقاله کنونی طرح این پرسش‌ها میباشد.

ده پرسش برای برگزار کنندگان

اول، آیا همایش برگزار شده برای حمایت از میرحسین و بیانیه میهندوستانه و آزادیخواهانه ایشان بود یا برای تشکیل ائتلاف “از تاجزاده تا شاهزاده”؟ این دو نه معادل هم هستند، و نه اصولا ربطی‌ به هم دارند.

دوم، آیا همانطور که دکتر توحیدی گفت که علیجانی با ایشان تماس گرفت، کسی‌ که با زندانیان و فعالان سیاسی داخل کشور هم تماس گرفت و دعوت به شرکت کرد، علیجانی بود؟

سوم، اگر علیجانی با زندانیان و فعالان سیاسی داخل کشور تماس نگرفت، چه کسی‌ با آقایان تاجزاده، دکتر سعید مدنی، دکتر احسان شریعتی‌، و دکتر حسین رفیعی، و همچنین شخصیت‌هایی‌ مثل دکتر محسن کدیور و دکتر علیرضا رجائی در خارج از کشور تماس گرفت و دعوت به شرکت نمود؟

چهارم، آن شخصی‌ که با شخصیت‌های بالا تماس گرفت، به آنها درباره هدف این همایش چی‌ گفت؟ آیا به این افراد گفته شد که برای حمایت از میرحسین و بیانیه او همایش برگزار خواهد شد، و یا برای ائتلاف “از تاجزاده تا شاهزاده”؟

پنجم، آیا شخصی‌ که با زندانیان و فعالان سیاسی داخل کشور تماس گرفت، به آنها اطلاع داد که از تجزیه طلبان و سلطنت طلبان هم دعوت شده، و یا فقط از برگزاری همایش “حامیان بیانیه مهندس موسوی” حرف زد و با همین سخن آنها را برای ارائه فیلم و مقاله قانع کرد ؟

ششم، تا جایی‌ که نگارنده از سوابق بلند مدت فکری و مبارزاتی افراد یادشده اطلاع دارد، فعالان سیاسی داخل کشور، چه ملی‌–مذهبی‌، چه اصلاح طلب، چه حامیان اصلاحات ساختاری، و چه چپگرایان، از آقای تاجزاده گرفته، تا دکتر مدنی، دکتر رفیعی و دکتر شریعتی‌، و بقیه، هیچکدام اعتقادی به ائتلاف “از تاجزاده تا شاهزاده” ندارند، و همگی‌ آنها نسبت به اسرائیل نیز موضع انتقادی شدید دارند. این در حالی‌ است که این همایش فقط چند روز بعد از سفر رضا پهلوی به اسرائیل و ملاقات با جنگ طلبان اسراییلی برگزار شد. بعنوان مثال، آقای تاجزاده در گذشته نه تنها از رضا پهلوی دعوت کرد که با ایشان مناظره کند [که پهلوی پاسخی نداد]، بلکه از او شدیدا هم انتقاد کرد. پس اگر به زندانیان و فعالان سیاسی داخل کشور درباره “از تاجزاده تا شاهزاده” چیزی گفته نشد، دلیل آن، بخصوص با توجه به سفر پهلوی به اسرائیل، چیست؟

هفتم، به نظر برگزارکنندگان این همایش، رهبری اعتراضات مردم در داخل کشور است و یا خارج از کشور؟ آیا برای آنهایی که ادعا کرده بودند که همایش برای حمایت از میرحسین و بیانیه ایشان است، ولی شعار  ائتلاف و همکاری “از تاجزاده تا شاهزاده” سر میدهند، معنی‌ این شعار این نیست که رهبری در خارج از کشور است؟ برخی افراد و گروه ها، البته، سالهاست که میکوشند تا به خیال خود رهبری را به خارج از کشور منتقل کنند، و یا اینطور وانمود کنند.

هشتم، همه سلطنت طلبان، بدون استثنا، از یاسمین پهلوی، که چهره واقعی‌ او در چند هفته گذشته کاملا آشکار شده، تا امیر طاهری و رضا تقی‌ زاده [برای مرور مواضع آنها و دیگر شاه الهی‌ها اینجا را ببینید] ادعا میکنند که مردم رژیم پهلوی را میخواهند؛ قانون اساسی‌ قبل از انقلاب آنطور که محمد رضا شاه اجرا میکرد [این حرف خود شاه به افسران ارشد ارتش شاهنشاهی بود] را میخواهند، رضا پهلوی پادشاه ایران است، و در نتیجه همه چیز روشن است، و فقط باید ترتیب بازگشت خاندان پهلوی به ایران را داد. در چنین شرایطی، چرا همایش حمایت از میرحسین و بیانیه او تبدیل شد به “از تاجزاده تا شاهزاده” که در حقیقت در حمایت از رضا پهلوی است؟

نهم، اگر هدف برخی از  برگزارکنندگان این همایش حمایت از رضا پهلوی با استفاده از سرمایه اجتماعی عظیم میر حسین و دیگر چهره‌های مبارز داخل کشور است، چرا صریح و صادقانه این را بیان نمیکنند؟

دهم، اصولا از همایشی که در آن هم تجزیه طلب بود، هم ملیگرا؛ هم چپگرا بود، هم نئولیبرال؛ هم مذهبی‌ بود، هم ضد دین؛ هم سلطنت طلب بود، و هم جمهوریخواه، چه انتظاری میتوان داشت؟ این آش شلم شوربا چه دردی از مجموعه درد‌های عظیم مردم را مداوا کرده و یا حتی بر آنها مرهم میگذارد؟

کلام پایانی

شرط اول در کنار مردم بودن و از خواست‌های مشروع آنها حمایت کردن صداقت، و بیان اهداف و نظرات واقعی‌ خود میباشد. بعنوان مثال، نگارنده ایمان دارد که اگر مدافعان ائتلاف “از تاجزاده تا شاهزاده” از زندانیان و فعالان سیاسی داخل کشور برای این همایش دعوت میکردند، حتی یکی‌ از آنها نیز پاسخ مثبت نمیداد، چرا که یکی‌ از مهم‌ترین نتایج اعتراضات مردم از جنبش سبز در سال ۱۳۸۸ تا کنون، روشن شدن چهره‌ها و نیات واقعی‌ بسیاری از کسانی است که زمانی‌ در ایران ظاهراً و یا بطور واقعی‌ در کنار مردم بودند، ولی‌ با خروج از کشور تبدیل به چهره دیگری شدند و اعتبار خودرا در داخل کشور از دست دادند.

وقتی نیروهای ملی مذهبی داخل کشور به شدت ناقد حضور افراد به عنوان کارمند یا مصاحبه کننده در تلویزیون های “منوتو” و “سعودی  اینترنشنال” هستند، چگونه برگزارکنندگان واقعی‌ این همایش میتوانند از شعار ائتلاف «از تاجزاده تا شاهزاده” دفاع کنند؟ آیا تنها برنده این شعار و ائتلاف رضا پهلوی نخواهد بود؟ چپهای معتقد به سوسیال دموکراسی چه؟ آیا آنها با نئولیبرال هایی که قصد دارند با کمک دولت های خارجی در ایران به قدرت برسند، ائتلاف خواهند کرد؟ وقتی مقامات اسرائیلی از “شهبانو یاسمین” و “شاهنشاه رضا پهلوی” سخن گفتند، آیا لازم نبود درباره اهداف واقعی‌ این همایش با فعالان و زندانیان سیاسی داخل کشور صحبت شود؟

آقای سید علیرضا بهشتی‌ شیرازی، از یاران نزدیک میرحسین، پس از شرکت در این همایش دستگیر شد. آقایان تاجزاده و دکتر مدنی در زندان هستند، و آقای کیوان صمیمی‌ که نیز بارها در زندان بوده است. آیا به اینها گفته شده بود که هدف این همایش تشکیل ائتلاف “از تاجزاده تا شاهزاده” است، و یا برای حمایت از میرحسین و بیانیه ایشان؟

اقایانی که ادعای رهبری دارید، با مردم صادق باشید.

print

مقالات
  • ایرانیان غصه دارند
    اندازه‌گیری به مثابه مهم‌ترین معیار برای مقایسه هر پدیده‌ای در جهان مادی هر روز با توجه به پیشرفت تکنولوژی و نیز گسترش ارتباطات و عبور از روزمره‌ها سهم قابل‌اعتنایی در زندگی و کسب‌وکار ملی و نیز فردی به دست آورده است.
  • سرنوشت محتوم اپوزسیون دلبسته به بیگانه ناصر دانشفر
    گمان نگارنده آن است که در طول تاریخ سرزمین ما هیچ حزبی جز حزب توده وجود خارجی نداشته است. آری چه احزاب شکل گرفته در دوران پیش از انقلاب چون ایران نوین و رستاخیز و چه احزاب ثبت شده در نظام‌مقدس به مانند
  • «ترکیه ملک مردان نیست»: پاسخ زنان به پروژه‌ی اسلامی‌سازی اردوغان نعیمه دوستدار
    از زمان به قدرت رسیدن رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۰۲، روندی پیوسته و نظام‌مند برای تضعیف حقوق زنان در ترکیه آغاز شد. این روند در کنار تلاش‌ برای اسلامی‌کردن جامعه، به‌ویژه از طریق ترویج ارزش‌های
  • انتظار ایران از مذاکرات – فرخ نگهدار
    پرسش عموم ایرانیان این روزها این است که سرنوشت مذاکراتِ ایران و امریکا چه می شود؟ آیا اراده ای در دو کشور هست که ترس از جنگ، از تداوم تحریم و تهدید عبور کنیم و از راه صلح پایدار به توسعه پایدار دست یابیم؟
  • صد سال پیش فیزیک کوانتومی پای به جهان گذاشت برگردان علی‌محمد طباطبایی
    بخش اول: تاریخ علم کوانتوم در تازه‌ترین شماره هفته‌نامه اشپیگل: یک صد سال پیش از این، گروهی از جوانان بیست‌وچندساله، جهان‌بینی علمی را به لرزه درآوردند. آن‌ها نشان دادند که در دنیای اتم‌ها، دیگر نمی‌توان به عقل
سکولاریسم و لائیسیته
  • با دکتر نوذری – تفاوت سکولاریسم با لائیسیته
    درود بر شما افشین گرامی و بینندگان گرامی شما خوشحال هستم که در خدمتتون هستم. خوشحالیم که شما دعوت یعنی سپاسگزارم از اینکه دعوت برنامه رو پذیرفت قتتونو با ما دادین. ما می‌خواستیم راجع به موضوع سکولاریسم و لائیسیته تفاوتشون خیلی گیج کننده است. سر جفتشو میگن خب دین از سیاست جداست و ما قبلاً تو
  • لائیسیته به زبان ساده – کامران مهرپور
    پیشگفتار: لائیسیته همراه با فلسفه انسان گرایی به عنوان پایه اساسی‌ همبستگی‌ اپوزیسیون، می تواند هم برای براندازی حکومت اسلامی در ایران و هم برای ساختن سیستم جدید سیاسی مورد بهره برداری قرار گیرد. لائیسیته جدایی «نهاد دین» از «نهاد حکومتی» است. بدین وسیله هم حکومت می تواند جایگاه خاص و مورد اعتماد و
  • اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است
    با انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمریکا و سرکارآمدن دولت وی، سرنگونی رژيم مستبد بشار اسد و تضعیف نيروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران در غزه و لبنان و ضعیف تر شدن جمهوری اسلامی، تلاش طرفداران سلطنت و سازمان مجاهدین خلق ايران که مشوق مداخله خارجی در امور داخلی سیاسی ایران بوده و خواهان
  • نه به تخریب، آری به همبستگی-ی. صفایی
    مردم ایران امروز با نبردی برای آزادی میهن دست و پنجه نرم می‌کنند که با مبارزات سال‌های پیش بسیار متفاوت است. هوشیاری، دقت عمل، و خالی نکردن میدان‌های نبرد، از جمله ویژگی‌هایی هستند که آنها را به پیش می‌برند تا بساط دروغ، چاپلوسی، شیادی و وطن‌فروشی بخشی از هموطنان خود را رسوا و افشا کرده و به دست
Visitor
0197704
Visit Today : 698
Visit Yesterday : 726