در پی انتشار اخباری در خصوص دریافت رشوه توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور از دستور خارج کردن استیضاح فاطمی امین وزیر صنعت، واکنشهای زیادی صورت گرفته و این اظهارات توسط برخی افراد در دولت و مجلس تکذیب شده است. ولی مشخص است نبردی پنهان برای عدم استیضاح وزیر صمت انجام میگیرد و نشان از فساد گسترده حکومتی دارد . انتشار این شایعه پس از آن صورت گرفت که برخی از نمایندگان مجلس ادعا کردند اختصاص حواله خودرو به تعدادی از نمایندگان مجلس از سوی وزارت صمت در سری قبل مانع از رای اوردن استیضاح او شده است و اکنون نیز سعی میکنند که سرنوشت استیضاح دوم را به همین سرنوشت دچار سازند.
فاطمی امین یک سال قبل هم برای پاسخ به سوالات نمایندگان در مجلس حضور پیدا کرد، اما نتوانست به سوالات و دغدغهها در خصوص ضعف عملکرد وزارتخانهاش در کنترل قیمت کالاها و عدم توانایی در پشتیبانی از صاحبان صنایع و بهرهبرداران معادن پاسخ دهد. وی همچنین بار دوم هم برای پاسخگویی دربارهی دلایل افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان علیرغم دستور و تاکید رئیس جمهور و مخالفت مجلس در مجلس حضور پیدا کرد و برای بار دوم هم نتوانسته بود نمایندگان را در این خصوص اقناع کند.
حالا احمد رسولی نژاد عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و نماینده تبریز مدعی شده است که در ماجرای منتفی شدن استیضاح وزیر صمت به نمایندگان خودرو دادند و نمایندگان امضای خود در خصوص استیضاح وزیر صمت را پس گرفتهاند.
وی در این خصوص با بیان این موضوع که تا شب آخر تعداد موافقان استیضاح ۶۰ به ۴۰ بود و تنها ۴۰ درصد از نمایندگان مجلس مخالف استیضاح وزیر صمت بودند، تاکید کرده است استیضاح رخ نداد و وزارت صمت با اختصاص حواله خودرو به تعدادی از موافقان استیضاح نمایندگان مجلس مانع موفقیت استیضاح وزیر شده است.
رسولی نژاد تصریح کرده است که روز قبل از شروع سخنرانی وی در خصوص استیضاح وزیر، یکباره اعلام شده است که رایها به استیضاح وزیر برگشته و در همان روز مباحثی مطرح شد که شب قبل از استیضاح وزیر در خیابان سمیه در ساختمان وزارت صمت حواله ۷۰ تا ۷۵ خودرو شاسی بلند به نمایندگان مجلس داده شده است.
رسولی نژاد همچنین در این خصوص با بیان این موضوع که پس از انتشار این اخبار تعداد موافقان استیضاح ۸۵ و مخالفان ۱۸۵ نفر شده است، تصریح کرد در تاریخ مجلس این اتفاق در آرای استیضاح رخ نداده است. به گفتهی وی، تاکنون هرگاه استیضاح وزیری مطرح شده است، یا وزیر برکنار میشد یا وی با اختلاف کمی برکنار نمیشد، نه اینکه با ۱۰۰ نفر اختلاف افراد به مخالفان استیضاح تبدیل شوند.
این نمایندهی مجلس اظهار داشت وی آن روز را روز سیاه در تاریخ مجلس میداند. وی همچنین ابراز امیدواری کرد در جلسه بعدی استیضاح پروندهی وزیر صمت و وزارت صمت برای مردم شفاف شود. وی همچنین به مسئولان هشدار داد انتظار نداشته باشند موافقان استیضاح در دفاع از مردمی که بی کیفیتترین خودروها را سوار میشوند، با ملاحظه صحبت کنند.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس همچنین با بیان این موضوع که مشکلات وزیر صمت فقط مربوط به خودرو نیست، اظهار داشت در لوازم خانگی هم صدای مردم در آمده است. وی استیضاح وزیر صمت را یک مطالبه عمومی دانست و گفت استیضاح وزیر در این دوره برخلاف جلسه قبل که ۴ صفحه داشت، ۲۹ صفحه دارد. وی خواستار استعفای وزیر صمت شد و گفت برای جلوگیری از استیضاح و طرح پرونده، وزیر صمت هم میتواند ا استعفا دهد یا اینکه رئیس جمهور او را عزل کند.
احمد علیرضابیگی نیز یکی دیگر از نمایندگان مجلس است که موضوع اختصاص حواله خودرو به تعدادی از نمایندگان مجلس برای مخالفت با استیضاح را مطرح کرده است. وی با بیان این موضوع که بنا ندارد از امتیازاتی که داده شده است صحبت کند، اما از هیات رئیسه محترم مجلس خواسته است تکلیف آن خودروهایی که به نمایندگان داده شد را مشخص کند.
وی در این خصوص که آیا مدارکی هم در این خصوص دارد، تصریح کرد یک نماینده مجلس دارد این را مطرح میکند که ۷۰ خودرو شاسی بلند به نمایندگان و تعدادی از کارکنان مجلس تحویل داده شده است. وی تاکید کرده است مجلس باید مشخص کند که مبنای این واگذاری چه بوده است.
فتحالله توسلی یکی دیگر از نمایندگان مجلس دریافت خودرو را تکذیب کرده و گفته است نه چیزی دریافت کرده و نه از دیگر همکاران خود در مجلس شنیده است که چنین ماشینهایی را دریافت کرده باشند.
همچنین هادی بیگی نژاد دیگر نماینده مجلس و عضو کمیسیون انرژی نیز در پاسخ به این سوال که تکلیف ماشینهای توزیعی وزیر صمت چه بوده است گفته است احتمالا ماشینها نامرئی بوده است. چون وی آنها را ندیده است.
با این حال احمد علیرضا بیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و نماینده مردم تبریز تاکید دارد که این واگذاری صورت گرفته و تاکید کرده است که هیات رئیسه مجلس باید مشخص کند که هفتاد دستگاه اتومبیل شاسی بلند که در پارکینگ مجلس پارک شده و درب خانه نمایندگان است بر چه مبنایی به نمایندگان داده شده است.
در واکنش به این اظهارات محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور طرح ادعای دریافت ۷۵ ماشین شاسیبلند در ازای رای منفی به استیضاح وزیر صمت را تخریب خود مجلس دانسته و از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان خواسته است به این موضوع ورود کند. وی تاکید کرده است که این موضوع باید اثبات شود. حسینی همچنین با اشاره به اینکه نمایندگان در اظهار نظر آزاد هستند تاکید کرده است که با این وجود نباید به مسئولین کشور اتهام زده شود.
وی تصریح کرده است که رسانههای بیگانه از این اظهارات سواستفاده می کنند و هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان باید این موضوع را بررسی کند.
سپهر خلجی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت نیز ادعای انصراف نمایندگان از استیضاح با دریافت ماشین شاسیبلند را نه تنها دروغپردازی علیه دولت و وزیر صمت بلکه بازی با آبروی مجلس دانسته است.
وی نیز از دستگاه قضا خواسته است که برای صیانت از اعتبار نظام و نهادهای قانونی، بررسی این ادعا را با فوریت در دستور کار قرار دهد و با تهمتزنندگان و شبکه دروغ قاطعانه برخورد کند.
این اولین بار نیست که ادعایی در خصوص پرداخت حقالسکوت خودرویی به نمایندگان مطرح میشود. پیش از این نیز بارها مسالهی برخورد با خودروسازان و وزارت صمت در مجلس مطرح شده و با عدم پیگیری ز طرف نمایندگان مجلس، همواره شائبهی پرداخت رشوه از طرف خودروسازان به نمایندگان برای سکوت در مقابل خطاهایی پرتکرار وزارت صمت و خودروسازان مطرح شده است، اما اینکه با پرداخت حق السکوت استیضاح یک وزیر از دستور کار خارج شود، فسادی اجرایی است که تاکنون در جمهوری اسلامی سابقه نداشته است و تاکنون رشوهها به سکوت در خصوص توقف فرایندهای تحقیق و تفحص و موارد مشابه ختم شده است، به ویژه آنکه این دولت خود را دولتی میداند که فقط برای مبارزه با فساد پا به عرصهی اجرا گذاشته است. این امر مشخص است که حکومت چنان غرق در فساد است که دیگر حتی اخبار ان هم نمیتواند در درون ساختار قدرت محفوظ بماند و به نظر میرسد این جریانی است که ادامه خواهد داشت.