اندیشه ، فلسفه
  • حقوق بشر در آستانه نیکلاس بکلین
    آیا حقوق بشر می‌تواند به‌رغم افول هژمونی جهانی غرب به بقای خود ادامه دهد؟ بی‌شک این پرسش برای حامیان حقوق بشر اگر کفرآمیز نباشد دست‌کم آزارنده است زیرا دقیقاً همان اصولی را نفی می‌کند که حقوق بشر بین‌الملل
  • بن‌سلمان نمی‌‌خواهد “انور سادات” سعودی باشد برگردان: شاهرخ بهزادی
    ژرژ مالبرونو: در عربستان سعودی، عادی‌سازی روابط با اسرائیل دیگر در دستورکار نیست: در آستانه سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی، بسیاری از منابع خبری در جهان بر این باورند که تلاش برای عادی سازی روابط بین
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
تاریخ
اقتصاد
  • ۶۶۵‌ هزار‌میلیارد تومان مشکوک‌الوصول
    روز گذشته محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی در یکی از پنل‌های همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی، تازه‌ترین آمارهای مربوط به وضعیت پولی و بانکی را برای حاضران در نشست تشریح کرد. آیا در میان آمارهای
  • اقتصادایران به دانش مدنی زاده نیاز دارد
    با توجه به اینکه قرار است روز یکشنبه آینده وزیر اقتصادبعدی دولت چهاردهم معرفی شود و با توجه به اینکه تا همین امروز جز سیدعلی مدنی زاده کاندیدای جدی وجود نداشته است برخی نکان را در این باره یاد آور می شویم. 1.
  • فساد در نظام بانکی ایران: ابعاد، دلایل، پیامدها احمد علوی
    مقدمه: به گزارش رسانه‌های ایران، زیان انباشته شبکه بانکی کشور بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیاد تومان شده است. این میزان از زیان بنا به تازه ترین آمار همان منابع، تقریبا برابر با سرمایه موجود این شبکه است. امر به یکی از این ابربحران‌های اقتصاد ایران تبدیل شده است. از دلایل مهم این ابربحران فساد ساختاری
  • پاسخ چین به فشار‌های تجاری آمریکا چگونه چین به جنگ تجاری ترامپ واکنش نشان داده است؟
    چین با کسب تجربه نخستین دوره ترامپ، همزمان با تقویت اقتصاد داخلی و کاهش وابستگی به صادرات، به گسترش شبکه‌های تأمین و توسعه روابط با کشور‌های جنوب جهانی پرداخته است. پکن، ضمن ایجاد توازن میان ابزار‌های واکنش کوتاه‌مدت و استراتژی‌های بلندمدت، تلاش می‌کند تا با بهره‌برداری از فرصت‌های ژئوپلیتیکی،

آیا تابه‌حال آرزو کردهاید که ای‌کاش میشد آدم منظمتر یا اجتماعیترى باشم؟ یا خلاقتر و مبتکرتر؟ یا شاید شما آدمی نگران هستید و دوست داشتید که کمی بیخیالتر بودید؟ اگر این‌طور است، بدانید که تنها شما نیستید که اینگونه مىاندیشید. نظرسنجی‌‌ها نشان میدهد که حداقل دوسوم از افراد دوست دارند که برخی از عناصر شخصیت خود را تغییر دهند. در گذشته، چنین آرزوهایی بیهوده به‌نظر می‌رسید. چنین تصور می‌شد که شخصیت ما در دوران کودکی شکل گرفته است و در طول زندگی ثابت می‌ماند. مثل آن پلنگ معروفى که هرگز نمی‌توانست خال‌های خود را تغییر دهد، اعتقاد بر این بود که فضایل و معایب ما در تاروپودِ روانمان تنیده شده است.

اما تحقیقات علمی اخیر نشان مى‌دهد که این برداشت از ثبات شخصیت اشتباه است. با راهبردهای روان‌شناختی مناسب و تلاش کافی، بسیاری از افراد می‌توانند ویژگی‌های اصلی خود را به‌شکل دلخواه درآورند.

روش‌های زیادی برای سنجش شخصیت وجود دارد، اما اکثر تحقیقات بر پنج خصیصه‌ى مشخص متمرکز شده‌اند که به نظر می‌رسد اساسی‌ترین ویژگی‌های ما را تشکیل می‌دهند. این «پنج خصیصه‌ى اصلى» عبارت‌اند از: برون‌گرایی ــ چقدر خوش‌برخورد و اجتماعی هستید؛ وظیفه‌شناسی ــ چقدر منظم و منضبط هستید؛ سازگارى ــ چقدر به هماهنگی اجتماعی اهمیت مى‌دهید؛ روان‌رنجوری ــ چقدر عصبی و حساس هستید؛ و استقبال از تجربه ــ چقدر خلاق و کنجکاو هستید.

طى هزاران مطالعه، روان‌شناسان نشان داده‌اند که نمرات افراد در پنج خصیصه‌ى اصلى می‌تواند نشاندهنده‌ی نتایج مهمى در حوزه‌هاى مختلف باشد. برای مثال، افرادی که از نظر وظیفهشناسی نمره‌ی بالایی میگیرند، در مدرسه نمرات بهتری کسب می‌کنند و درآمد بیشتری دارند. درعین‌حال، کسانی که در روانرنجورى امتیاز بالایی دارند، بیشتر مستعد اضطراب‌اند که اثرات نامطلوبى بر سلامت آنها دارد.

ژن‌های ما نیز قطعاً نقش دارند: به همین دلیل است که شخصیت افراد اغلب انعکاسی از خصائص والدینِ زیستى آنهاست و دوقلوهای همسان بیش از خواهر و برادرهای غیرهمسان به یکدیگر شباهت دارند. قبلاً تصور می‌شد که محیط اجتماعی ما در اوایل بزرگسالی تأثیر خود را از دست مى‌دهد زیرا مغزمان به بلوغ می‌رسد. اگر چنین بود، انتظار نداشتیم که شخصیت بزرگ‌سالان بهطور طبیعی در طول زمان تغییر کند و به‌نحو دلخواه درآید. اما این دقیقاً همان چیزی است که نِیتان هادسون، استاد روان‌شناسی، و همکارانش به لطف مجموعه‌ای از تحقیقات خلاقانه نشان داده‌اند.

مداخلات آنها معمولاً شامل تجویز فعالیت‌های منظمى است که بیانگر همان ویژگی‌های شخصیتیِ دلخواهِ افراد است. برای مثال، فردی درون‌گرا که می‌خواهد برون‌گراتر باشد، ممکن است تمرینش این باشد که هفته‌ای یک ‌بار خود را به یک غریبه معرفی کند یا با صندوق‌دار سوپرمارکت محله وارد گفت‌وگو شود. یا ممکن است از شخصی که می‌خواهد وظیفه‌شناس‌تر باشد، بخواهند که قبل از ارسال ایمیل، آن را با دقت دوباره‌خوانى کند یا قبل از رفتن به رختخواب فهرستی از کارهایی را که باید انجام دهد، بنویسد. به یک فرد روان‌رنجور ممکن است تمریناتی داده شود تا حالت‌ عاطفی آنها را بهبود بخشد، مانند یادداشت کردن احساسات، زمانی که طاقت‌فرسا به نظر می‌رسند.

هرچند ممکن است این کارها ظاهراً مهم نباشد، اما هدف این است که الگوهای فکری و رفتارها به‌نوعی عادت تبدیل شوند. شواهد نشان داده است که این روش بسیار مؤثر است. در یک آزمون پانزده هفتهای با حدود چهارصد نفر، شرکت‌کنندگان پذیرفتند که به‌طور متوسط هفته‌ای دو چالش را تجربه کنند. پاسخ‌های افراد به یک پرسش‌نامه‌ى استانداردِ مربوط به پنج خصیصه‌ى اصلى نشان داد که خصائص کسانی که واقعاً تمرین‌ها را انجام دادند، در جهت دلخواه تغییر کرد.
نتایج هیجان‌انگیزِ مشابهی را می‌توان در آزمایش دیگرى مشاهده کرد که با استفاده از یک برنامه‌ى تلفن هوشمند به شرکت‌کنندگان درباره‌ی خصیصه‌ى موردنظرشان آموزش می‌دهد. مهم‌تر از همه اینکه این تحقیق شامل یک نمونه‌ى آمارى بسیار بزرگ‌تر یعنى ۱۵۰۰ نفر بود. علاوه بر پرسش‌نامه‌های متداولی که خودِ شرکت‌کنندگان باید تکمیل می‌کردند، از دوستان و اعضای خانواده‌ى شرکت‌کنندگان نیز می‌خواستند تا قبل و بعد از آزمون، به شخصیت آنها امتیاز دهند. تغییرات حتی سه ماه پس از پایان آزمون هم مشهود بود. همان‌طور که ارسطو بیش از ۲۳۰۰ سال قبل گفته است، ما همان چیزی میشویم که مکرراً انجام میدهیم.

انعطاف‌پذیریِ فوق‌العاده‌ی ذهن ما، خبر خوبی است برای کسانى که دوست دارند کمی اجتماعی‌تر، منظم‌تر یا بى‌خیال‌تر باشند. مزیت بالقوه‌ى دیگر این است که آگاهی از این تحقیق می‌تواند به بهبود سلامتِ روان کمک کند. شرایطی مانند افسردگی و اضطراب اغلب مشخصه‌ى بارزِ احساس درماندگی است: افراد بر این باورند که احساسات منفی، بخشی از شخصیت آنهاست و برای تغییر آن، کارى از دستشان ساخته نیست. این احساس می‌تواند غم و اندوه و نگرانی‌شان را تشدید کند و آنها را نسبت به درمان یا تغییر سبک زندگی، که سبب بهبودی آنها مى‌شود، مقاوم‌تر سازد.

آیا آموزش به افراد درباره‌ی توانایىشان براى تغییر شخصیت، آنها را در مسیر درست‌تری قرار مى‌دهد؟ برای پاسخ به این پرسش، جسیکا شلیدر، استادیار روان‌شناسی بالینی در دانشگاه استونی بروک در نیویورک، و جان آر وایز، استاد روان‌شناسی در دانشگاه هاروارد، گروهی متشکل از صد نوجوان را که علائمى از اضطراب یا افسردگی داشتند، انتخاب کردند. این نوجوانان طی یک دوره‌ى کامپیوتری مختصر، با علم انعطاف‌پذیریِ مغز و همچنین اظهارات دانش‌آموزان بزرگ‌تر درباره‌ی این که چطور در طول سال‌های مدرسه تغییر کردند، آشنا شدند. سپس برگه‌هایی به آنها دادند تا آموخته‌های خود را تثبیت کنند.

وقتی که شلیدر و وایز نُه ماه بعد سلامت روانىِ این نوجوانان را بررسی کردند، این دانش‌آموزان در مقایسه با گروهى که در عوض در دوره‌ای درباره‌ى «بیان عاطفی» شرکت کرده بودند، کاهش چشمگیری در افسردگی و اضطراب را گزارش کردند. از آن زمان، همین استراتژی در موقعیت‌هاى دیگر، با تعداد بیشتری از شرکت‌کنندگان، آزمایش شده که به همان اندازه نتایج مثبتى به همراه داشته است. آموزش رشد شخصیت به افراد، حلال همه‌ى مشکلات نیست اما این نتایج نشان می‌دهد که آموزش مى‌تواند ابزار مفیدی برای کمک به افزایش انعطاف‌پذیریِ روانی باشد.

فارغ از اینکه آیا با مشکلات حادی دست‌وپنجه نرم می‌کنید یا صرفاً می‌خواهید بعضی از معایب خود را برطرف کنید، آگاهی از اینکه شخصیت شما در نهایت در دست خودتان است، مایه‌ی اطمینان خاطر است. دی‌ان‌ای و تربیتمان، ممکن است ما را مستعد کسب صفات خاصی کند اما ما همچنان می‌توانیم به خودمان شکل دهیم.

برگردان: وفا ستوده‌نیا

print
مقالات
  • ایرانیان غصه دارند
    اندازه‌گیری به مثابه مهم‌ترین معیار برای مقایسه هر پدیده‌ای در جهان مادی هر روز با توجه به پیشرفت تکنولوژی و نیز گسترش ارتباطات و عبور از روزمره‌ها سهم قابل‌اعتنایی در زندگی و کسب‌وکار ملی و نیز فردی به دست آورده است.
  • سرنوشت محتوم اپوزسیون دلبسته به بیگانه ناصر دانشفر
    گمان نگارنده آن است که در طول تاریخ سرزمین ما هیچ حزبی جز حزب توده وجود خارجی نداشته است. آری چه احزاب شکل گرفته در دوران پیش از انقلاب چون ایران نوین و رستاخیز و چه احزاب ثبت شده در نظام‌مقدس به مانند
  • «ترکیه ملک مردان نیست»: پاسخ زنان به پروژه‌ی اسلامی‌سازی اردوغان نعیمه دوستدار
    از زمان به قدرت رسیدن رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۰۲، روندی پیوسته و نظام‌مند برای تضعیف حقوق زنان در ترکیه آغاز شد. این روند در کنار تلاش‌ برای اسلامی‌کردن جامعه، به‌ویژه از طریق ترویج ارزش‌های
  • انتظار ایران از مذاکرات – فرخ نگهدار
    پرسش عموم ایرانیان این روزها این است که سرنوشت مذاکراتِ ایران و امریکا چه می شود؟ آیا اراده ای در دو کشور هست که ترس از جنگ، از تداوم تحریم و تهدید عبور کنیم و از راه صلح پایدار به توسعه پایدار دست یابیم؟
  • صد سال پیش فیزیک کوانتومی پای به جهان گذاشت برگردان علی‌محمد طباطبایی
    بخش اول: تاریخ علم کوانتوم در تازه‌ترین شماره هفته‌نامه اشپیگل: یک صد سال پیش از این، گروهی از جوانان بیست‌وچندساله، جهان‌بینی علمی را به لرزه درآوردند. آن‌ها نشان دادند که در دنیای اتم‌ها، دیگر نمی‌توان به عقل
سکولاریسم و لائیسیته
  • با دکتر نوذری – تفاوت سکولاریسم با لائیسیته
    درود بر شما افشین گرامی و بینندگان گرامی شما خوشحال هستم که در خدمتتون هستم. خوشحالیم که شما دعوت یعنی سپاسگزارم از اینکه دعوت برنامه رو پذیرفت قتتونو با ما دادین. ما می‌خواستیم راجع به موضوع سکولاریسم و لائیسیته تفاوتشون خیلی گیج کننده است. سر جفتشو میگن خب دین از سیاست جداست و ما قبلاً تو
  • لائیسیته به زبان ساده – کامران مهرپور
    پیشگفتار: لائیسیته همراه با فلسفه انسان گرایی به عنوان پایه اساسی‌ همبستگی‌ اپوزیسیون، می تواند هم برای براندازی حکومت اسلامی در ایران و هم برای ساختن سیستم جدید سیاسی مورد بهره برداری قرار گیرد. لائیسیته جدایی «نهاد دین» از «نهاد حکومتی» است. بدین وسیله هم حکومت می تواند جایگاه خاص و مورد اعتماد و
  • اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است
    با انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمریکا و سرکارآمدن دولت وی، سرنگونی رژيم مستبد بشار اسد و تضعیف نيروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران در غزه و لبنان و ضعیف تر شدن جمهوری اسلامی، تلاش طرفداران سلطنت و سازمان مجاهدین خلق ايران که مشوق مداخله خارجی در امور داخلی سیاسی ایران بوده و خواهان
  • نه به تخریب، آری به همبستگی-ی. صفایی
    مردم ایران امروز با نبردی برای آزادی میهن دست و پنجه نرم می‌کنند که با مبارزات سال‌های پیش بسیار متفاوت است. هوشیاری، دقت عمل، و خالی نکردن میدان‌های نبرد، از جمله ویژگی‌هایی هستند که آنها را به پیش می‌برند تا بساط دروغ، چاپلوسی، شیادی و وطن‌فروشی بخشی از هموطنان خود را رسوا و افشا کرده و به دست
Visitor
0198219
Visit Today : 450
Visit Yesterday : 763