در حالی که روحانیون تمامی عرصه های سیاسی، اجتماعی، آموزشی، فرهنگی و اقتصادی را اشغال کرده اند و نتیجه حضور آن چیزی جز نفرت مردم از دین نبوده است و با وجود هشدارهای فراوان کارشناسان در خصوص ضرورت عقب نشینی روحانیون از عرصه های عمومی، روحانیون هنوز خواستار حضور در عرصه های بیشتری از جامعه هستند.
حسین ملانوری، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه با بیان این موضوع که در سه سال گذشته حدود شش هزار نفر از طلبههای خواهر و برادر از طریق ماده ۲۸ و آزمون استخدامی، پس از طی دورههای آموزشی وارد آموزش و پرورش شدهاند، مدعی شد که وزارت آموزش و پرورش در دست بچههای انقلاب است.
وی با بیان این موضوع که طرح جذب روحانیون در مدارس که به نام طرح امین معروف است، به خوبی پیش رفته است، اظهار داشت در ماههای سال گذشته پس از احصا و پالایش آمارها مشخص شده که ۲۱ هزار طلبه در طرح امین که در مدارس آموزش و پرورش فعالیت میکنند.ملانوری در عین حال اظهار داشت که تا جایی که توان در شورا وجود داشته باشد طرح امین گسترش پیدا میکند.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه همچنین با بیان این موضوع که 75 درصد این افراد زنان هستند، گفت طلاب برای این که آمادگی حضور در مدارس را پیدا کنند باید آموزش ببینند.
ملانوری در بخش دیگری از سخنانش با بیان این موضوع که هر سال طلبههای سطح دو میتوانند در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنند، گفت طلبه ها پس از گذراندن یک دوره یک ساله وارد آموزش و کسانی که در این آزمون قبول شوند بعد از اینکه مصاحبه را هم با موفقیت گذراندند، دوره آموزشی حضوری را هم پشت سر میگذارند که یکساله است. وی افزود این دوره یکساله برای افراد دارای لیسانس در دانشگاه فرهنگیان طی میشود و طلبهها در مرکز تربیت مبلغ معلم حوزه این دوره یکساله را میگذرانند و بعد از آن وارد آموزش و پرورش میشوند.
ملانوری در خصوص نقش طلبهها گفت طلبه ها با حضور در مدارس مشکلات دانش آموزان را برطرف می کنند یا زمینهی رشد آنها را فراهم می کنند.
ملانوری مساله عفاف و حجاب را یکی از مهم ترین مسائل دانش آموزان عنوان کرد و گفت مساله حجاب یکی از موضوعات و بحث های مهم است و تصریح کرد طلبههای خانم که وارد مدارس دخترانه میشوند، برای عفاف و حجاب برنامه خاصی دارند و آن را پیاده میکنند . وی گفت طلبه ها در این خصوص موفق هم بودهاند.
به نظر می رسد که جمهوری اسلامی و گروه های مذهبی در جمهوری اسلامی ایران همچنان در تلاش هستند تا تا به جای استفاده از مشاورینی که آموزش های علمی دیده اند ، روحانیون و طلبه هایی را که هیچ درکی نه از فضای اجتماعی و نه فضای زیستی نوجوانان دارند به مدرسه ها بکشانند و خواسته های ایدئولوژیک خود را پیاده کنند.
گرچه کارشناسان بارها نسبت به حضور افراطی مذهبی ها در بین نوجوانانی که پذیرای آنها نیستند هشدار داده و بارها گفته اند که این حضور اجباری تنها منجر به نفرت بیشتر نوجوانان و جوانان از دین و افراد مذهبی می شود اما به نظر می رسد که روحانیون همچنان بر حضور در عرصه های مختلف اصرار دارند.