اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

در ابتدا اعتراف می‌کنم که در مورد حوادث ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، شخصا تحقیق نکرده‌ام تا بتوانم یک نظر اجتهادی و محققانه ارائه بدهم. در میان موافقان و مخالفان مصدق هم  چهره های صاحب نظر و صادقی وجود دارند که نمی توانم به سادگی مقلد یکی از این دو طیف مجتهدان تاریخ شوم.
البته می توان به اعتبار این که یک طرف ماجرا نظام پهلوی و آمریکا بوده اند، جانب طرف مقابل را گرفت اما با توجه به تجربه سال‌های اخیر و انفجار اطلاعات و روشنگریها در فضای مجازی، دیگر نمی توان به این کلیشه ها اعتماد کرد.

بنده می‌خواهم صرف نظر از این که درست و نادرست این ماجرا دقیقا چطور است، به طرفین ماجرا(جریان ملی و اصلاح‌طلب و جریان پادشاهی مشروطه‌خواه) یادآور شوم که همه ایرانیان با هر گرایش و سلیقه‌ای گرفتار یک حکمرانی ویرانگر هستند که ایران را به آتش کشیده و کمترین اعتنایی به نصایح و هشدارهای دلسوزان نمی‌کند و به طرز عجیبی در مسیر خودبراندازی حرکت می‌کند، تا آنجا که به نظر حقیر نگرانی جدی ای در باب توان و پتانسیل بقا و تداوم آن در آینده نه چندان دور وجود ندارد.

نگرانی اصلی برای لحظه محتوم فروپاشی است و این که تا چه اندازه اپوزیسیون مدنی داخل و خارج، قادر به اتحاد و انسجام و مدیریت عبور از بحران و حرکت به سمت ثبات و شکل‌گیری نهادهای مدنی و سیاسی ایران جدید است.

تردیدی نیست که همه جناح‌ها و افراد می‌توانند در باره رخدادهای تاریخی و سیاسی قبل و بعد از انقلاب ۵۷، تحقیق و تحلیل کنند اما این امر نباید به منازعه و واگرایی ایرانیان با گرایش‌های متنوع بیانجامد.

نظام مقدس! گر چه در مدیریت و حکمرانی دچار اسکول‌های فراوانی است اما در امر تفرقه‌افکنی و نفوذ در میان اپوزیسیون خود، مهارت‌های بسیاری کسب کرده است.

هر جریان اپوزیسیون داخل و خارج که بر تنور اختلافات و منازعات و حذف و برخوردهای چکشی، بیشتر می‌دمد و گمان می‌برد به تنهایی می‌تواند اعتماد اکثریت قوی و کارساز جامعه ایران را برای پساجمهوری اسلامی جلب کند، بداند که یا دچار ضعف جدی در تحلیل و واقع‌گرایی سیاسی است و یا بازی خورده نفوذی‌هایی اطلاعاتیِ نه چندان اسکول نظام است.

تلگرام نویسنده

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195712
Visit Today : 272
Visit Yesterday : 718