اندیشه ، فلسفه
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
  • در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران – بهزاد کریمی
    آنچه ذیلاً می‌آید پاره توضیحاتی است پیرامون مندرجات اطلاعیه‌ا‌‌ی که سازمان مجاهدین خلق ایران اخیراً زیر عنوان «تحریف حقایق در یک مصاحبه با سایت شرق در مورد مجاهدین خلق» انتشار داده است. بنا به اظهارات این اطلاعیه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

شماری از هنرمندان زن در اسپانیا با وجود سانسورها و حملات جنسیت‌زده متوالی هنگام هنرنمایی بر روی صحنه از حق خود برای نمایش بالاتنه برهنه‌شان دفاع می‌کنند. اقدام این گروه از هنرمندان زن، «انقلابی» برای آزادی زنان در اسپانیا توصیف شده است. اوا آمارال، خواننده اسپانیایی که بر روی صحنه در بورگوس با بالاتنه برهنه هنرنمایی کرد پیش از این اقدامش گفت: «هیچ کس نمی‌تواند وقار برهنگی ما را زیر سوال ببرد، وقارِ شکنندگی و قدرت ما!»

او از اجرای ترانه‌هایش در جریان کنسرت بورگوس در شمال اسپانیا به عنوان «یکی از زیباترین لحظات» کارنامه حرفه‌ای خود یاد کرد.

تداوم سانسور کردن بدن برهنه زنان و نگاه جنسی به آن باعث شده است که بسیاری از هنرمندان از بدن خود به عنوان «ابزاری برای اعتراض» استفاده کنند.

روسیو سایز، دیگر خواننده اسپانیایی بیش از یک دهه است که از حق خود برای نمایش برهنه بالاتنه‌اش دفاع می‌کند. او با این حال می‌گوید که از «تهدیدها و توهین‌ها» به خود در شبکه‌های اجتماعی خسته شده است.

«تلاش می‌کنیم بگوئیم که اجازه نداریم صاحب بدن خودمان باشیم»

او می‌گوید: «مشکلی جدی در این جامعه وجود دارد. آنها همیشه از آنچه ما انجام می‌دهیم خشمگین می‌شوند. از اینکه شغل داریم، از اینکه فکر می‌کنیم و رای می‌دهیم. حالا از اینکه ما هر کاری دلمان می‌خواهد روی صحنه انجام می‌دهیم خشمگین هستند.»

وی می‌افزاید: «آنها نمی‌گذارند خودمان باشیم، می‌خواهند ما را کنترل کنند.»

اوا آمارال اقدامش بر روی صحنه در بورگوس را نوعی ابراز همبستگی با دیگر هنرمندان زن از جمله روسیو سایز، ریگوبرتا باندینی و زاهارا عنوان کرده است.

اجرای روسیو سایز در جریان جشن رژه دگرباشان جنسی به دلیل اینکه او تیشرت خود را در آورد سانسور شده بود. پلیس اسپانیا اجرای نمایش او را متوقف کرد و از او خواست بالاتنه‌اش را بپوشاند.

ریگوبرتا باندینی معتقد است که نمایش پستان‌ها و بالاتنه‌اش اقدامی فمینیستی برای ادای احترام به مادران و شیردادن آنها است. متن شعر یکی از ترانه‌های او به همین موضوع اشاره می‌کند: «نمی‌دانم پستان‌های ما چرا اینقدر ترسناک هستند، بدون آنها نه انسانیت بود و نه زیبایی.»

حمایت دو عضو کابینه اسپانیا از اوا آمارال

ویدئوی اوا آمارال هنگام ابراز همبستگی با دیگر خوانندگان زن به سرعت در شبکه‌های اجتماعی پخش شد و واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت. ایرن مونترو، وزیر برابری در دولت اسپانیا این اقدام خواننده هموطنش را ستود. معاون نخست‌وزیر اسپانیا نیز در صفحه‌اش در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) اقدام اوا آمارال را ستود.

روسیو سایز درباره واکنش‌های انتقادآمیز به اوا آمارال و حملات به خوانندگان زن در شبکه‌های اجتماعی معتقد است که همه اینها از «نبرد ایدئولوژیک پدرسالاری» نشات می‌گیرد. او ابزار مقابله با این هجمه‌ها را «بدن» زن، کلمات، ایده‌ها و آموزش می‌داند.

او می‌گوید: «هر کس فکر می‌کند که پیام این اقدام‌ها این است که یک نفر فقط تیشرتش را در می‌آورد و پستان‌هایش را نشان می‌دهد هیچ چیزی درک نکرده است. ما تلاش می‌کنیم بگوئیم که اجازه نداریم صاحب بدن خودمان باشیم.»

روسیو سایز می‌افزاید: «من هر کار بخواهم با بدنم انجام می‌دهم همانطور که مردها هر کار بخواهند با بدنشان انجام می‌دهند.»

این در حالی است که حضور مردان با بالاتنه برهنه در جریان هنرنمایی، حضور در میادین ورزشی و دیگر رویدادها امری پذیرفته شده است.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196675
Visit Today : 395
Visit Yesterday : 840