سعید لیلاز اقتصاددان ایرانی، که در پرونده انتشار نوارگفتگو با ظریف توسط دادستانی ، احضار شد و از ان به بعد چرخشهای بنیادی در نظراتش داشت و با انکه عضو جریان کارگزاران سازندگی است. برخلاف دیدگاههای این جریان مدعی شد اقتصاد ایران روندی رو به رشد دارد و گفت نرخ رشد نقدینگی و تورم در کشور هم روند کاهشی در پیش گرفته است.وی که این سخنان را روز پنجشنبه در هشتمین گردهمایی فعالان صنعت پُلیمر استان اصفهان عنوان میکرد گفت همه حوزههای اقتصاد ایران، نسبت به ۲ سال پیش روند بهتری داشته است. وی همچنین مدعی شد در سال ۱۴۰۱، رکورد تورم در تاریخ اقتصاد کشور شکسته شده است، اما رشد اقتصادی در ۱۳ فصل گذشته پیوسته مثبت بوده است. این اقتصاددان افزود اقتصاد ایران موفق شده است از زیر بار مشکلات بزرگی همچون پاندمی کرونا و تحریمهای بیسابقه اقتصادی عبور کند.
لیلاز ذر بخش دیگری از سخنانش با طرح این ادعا که در حال حاضر ۱۳ فصل از رشد اقتصادی پیوسته در کشور میگذرد، ادعا کرد گرچه روندهای اقتصادی گاهی با روندهای سیاسی همخوانی ندارد اما علم اقتصاد با آمار ارتباط دارد. و تاکید کرد که نمیتوان آن را نادیده گرفت.وی در ادامه گفت در حال حاضر میزان رشد صنعتی، کشاورزی و خدمات در کشور مثبت است.
وی با بیان این که کشور در سال ۱۴۰۰ رشد بسیار زیاد نقدینگی را تجربه کرده است، افزود اثرات است زشد اقتصادی در فروردین ۱۴۰۲ با تورم ۵۵ درصدی مشاهده شد. لیلاز افزود از نیمه سال ۱۴۰۱ نرخ رشد نقدینگی در حال کاهش نسبی بوده است. لیلاز در بخش دیگری از سخنانش با پیشبینی کاهش نرخ تورم، و با بیان این موضوع که دلیل تورم موجود، وجود فساد در شبکه بانکی بویژه بانکهای نیمه خصوصی است، گفت با اقدامات انجام شده و در صورتی که اولیگارشی مالی بر روند فعلی دولت پیروز نشود، پیشبینی میشود که روند نرخ تورم همچنان کاهش یابد و در پایان سال به حدود ۲۸ تا ۳۰ درصد برسد.
وی افزود بررسی روند تحولات نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی نشان میدهد که روند کاهش نقدینگی نیز مشهود است. لیلاز همچنین گفت در حال حاضر هدفگذاری برای این نرخ تا پایان سال ۲۵ درصد تعیین شده است.
اظهارات لیلاز در خصوص کاهش رکود و کاهش نقدینگی در حالی عنوان میشود که در همین دوسال اززش پول ملی بیش از دوسال کاهش یافته وبه دلیل حذف ارز ترجیحی بسیاری از کالاها رسد قیمت ده برابری را تجربه کردهاند، که تمامی آنها بر رشد نقدینگی به صورت مستقیم و غیرمستقیم تاثیرگذار است.
از میزان پول در اختیار مردم و همچنین خودداری بانک مرکزی از در اختیارگذاشتن پول نقد در سطح وسیع کاملا محسوس است میزان رشد تقدینگی و کسری هنگفت دولت، شرایط یسیار پیچیده و بحزانی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرده است. این در حالیست که همتی مدیر کل سابق بانک مرکزی با انتشار امار جدید نشان داد که برخلاف تصور رشد اقتصادی در تورم لجام گسیخته و در امد سه برابری روندی منفی طی کرده است .