اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

یکی از خبرنگاران شاغل در ایران روز چهارشنبه ۱۲ مهر در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی، خبر داد که از روز دوشنبه هفته جاری به دستور نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، تمامی خبرنگاران و رسانه‌ها از پیگیری مستقل ماجرای آرمیتا گراوند، دختر ۱۶ ساله مخالف حجاب اجباری که همچنان در کما است، منع شده‌اند و به خبرنگاران گفته شده چه در رسانه‌ها و چه در شبکه‌های اجتماعی، تنها اجازه دارند اظهارات مقام‌های رسمی و حکومتی درباره وضعیت پرونده آرمیتا را بازنشر کنند.

این خبرنگار که نخواست نامش فاش شود، افزود: «وقتی از پیگیری یک پرونده منع می‌شویم و یکی از همکاران ما را نیز مقابل بیمارستان بازداشت می‌کنند، یعنی اتفاقی رخ داده است که نمی‌خواهند مردم از آن مطلع شوند و قصد پنهان‌کاری‌ دارند. در واقع حالا باید به آن ویدیو مصاحبه والدین آرمیتا که شبیه اعتراف اجباری بود، بیشتر شک کرد و گزارش‌ها از احتمال حمله فیزیکی به این دانش‌آموز به‌ دلیل بدون حجاب بودن در مترو تهران را جدی گرفت. منتشر نشدن ویدیو دوربین‌های داخل واگن مترو از لحظه بیهوش شدن آرمیتا احتمال حمله ماموران به او را بیشتر می‌کند.»

او همچنین اطلاع داد که از روز یکشنبه نهم مهرماه که آرمیتا گراوند در حالت بیهوشی به بیمارستان نظامی فجر تهران منتقل شد، بخش مراقبت‌های ویژه و همچنین اطراف این بیمارستان تحت تدابیر شدید امنیتی و شاهد حضور پرشمار نیروهای نظامی و لباس‌شخصی است و ماموران سرکوبگر از توقف و پرسشگری مردم و خبرنگاران جلوگیری می‌کنند.

روز یکشنبه نهم مهر بود که گزارش‌هایی از برخورد فیزیکی «ماموران حجاب‌بان» در ایستگاه مترو شهدای تهران با آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله هنرستان عروه‌الوثقی، در شبکه‌های اجتماعی منتشر و سپس توضیح داده شد که طی درگیری به‌وجود آمده به علت مخالفت آرمیتا با رعایت حجاب اجباری،‌ ماموری او را هل داده که باعث شده است سر او به میله آهنی واگن برخورد کند و بیهوش شود.

این نوجوان سپس با حضور نیروهای اورژانس به بیمارستان نظامی فجر،‌ متعلق به نیروی هوایی ارتش در تهران، منتقل شد که با ایستگاه مترو شهدا فاصله چندانی نداشت. خبرها درباره بیهوشی او بر اثر ضرب‌وشتم ماموران نیز از روز دوشنبه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. همان روز مریم لطفی، خبرنگار روزنامه شرق، در حالی که مقابل بیمارستان فجر مشغول مصاحبه با مادر آرمیتا  بود، برای ساعاتی بازداشت و سپس آزاد شد.

در ادامه، انتشار گفت‌وگوی مادر آرمیتا با خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی که در آن با بیان عباراتی مبهم مانند «دخترم فکر کنم… فشارِ… یه‌خورده فشارش افتاده بود، نمی‌دونم چه‌جوری… فکر کنم، حالا گفتن که فشارش افتاده…»، تلاش می‌کرد این گفت‌وگو را به پایان برساند، بر ظن خبرنگاران و شهروندان کنجکاو درباره «اعتراف اجباری» بودن این مصاحبه که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی هم سابقه زیادی در آن دارند، افزود.

اتفاقی که در نهایت باعث شد در روزهای اخیر، بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی در ایران وضعیت آرمیتا گراوند را با مهسا امینی، دختر جوان کشته‌شده در بازداشت ماموران گشت ارشاد جمهوری اسلامی در شهریور ۱۴۰۱ مقایسه کنند و با زدن بیش از ۳۰۰ هزار هشتگ «آرمیتا گراوند»، آن را فراگیر و به ترند اول شبکه اکس (توییتر سابق) تبدیل کنند.

بر اساس اطلاعاتی که برخی نزدیکان و همکلاسی‌های آرمیتا گراوند در اینستاگرام منتشر کرده‌اند، این دختر ۱۶ ساله متولد تهران است، مدرک دان ۳ تکواندو دارد، نقاشی را به‌صورت حرفه‌ای دنبال می‌کند و پدر و مادرش اصالتا از ایل گراوند در استان لرستان و اهل شهرستان کوهدشت‌اند.

وب‌سایت هه‌نگاو هم خبر داده که از شامگاه سه‌شنبه و پس از انتشار تصویری از آرمیتای بیهوش بر تخت آی‌سی‌یوی بیمارستان، ماموران امنیتی گوشی‌ تمامی اعضای خانواده گراوند را به دلیل «ظن ارسال هرگونه تصویر» به خارج ایران، ضبط کرده‌اند و ملاقات‌های بخش آی‌سی‌یو در طبقه اول بیمارستان فجر نیز کلا لغو شده است.

شاهزاده رضا پهلوی در پستی در شبکه اجتماعی اکس، به کما رفتن آرمیتا را تاییدی دوباره بر این مسئله دانست که «با وجود این رژیم ضدایرانی، جان فرزندان ایران هر روز و هر لحظه در خطر است». او در ادامه به روندی که حکومت مانند ماجرای مهسا امینی در «دروغ‌پراکنی و پنهان‌کاری» در پیش گرفته، اشاره و تاکید کرد که مانند یک‌ سال پیش، اکنون هم نباید به جمهوری اسلامی اجازه «لاپوشانی خشونت و جنایت» داد.

گزارش‌ها از حمله ماموران «حجاب‌بان» در مترو تهران در حالی منتشر شد که نشریه اینترنتی فراز اواسط مرداد، خبر داده بود که این نیروها با حقوق ۱۲ میلیون تومان در ماه قرار است برای تحمیل حجاب اجباری به زنان تذکر دهند، از ورود آن‌ها به مترو جلوگیری کنند و آنان را به نیروی انتظامی تحویل دهند.

در هفته‌های اخیر و به موازات برنامه حکومت برای اجرای لایحه «حجاب و عفاف»، گزارش‌های متعددی از شدت یافتن برخورد با زنان بدون حجاب اجباری در مترو تهران منتشر شده بود.

ایندیپندنت فارسی

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0197102
Visit Today : 96
Visit Yesterday : 726