اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

امضای قرارداد امنیتی با روسیه خلاف قانون است تن دادن ایران به درخواست های بی شرمانه چین دست کمی از کاپیتولاسیون ندارد.خفت و خواری از این بزرگ تر؟
دولت روسیه اعلام کرده به زودی یک قرارداد امنیتی جامع با جمهوری اسلامی امضا خواهد کرد.اما افکار عمومی ایرانیان با شک و تردید به این قرارداد نگاه می کند.بخش عمده ای از مردم حتی نگران این نوع پیمان‌های امنیتی هستند.طبق قوانین کشور، چنین قراردادها و توافقنامه‌هایی باید ابتدا در پارلمان کشور طرح و تصویب شود.اما این روال قانونی در مورد توافقنامه‌های امنیتی و همکاری جمهوری اسلامی با چین و روسیه رعایت نشده.حتی مقامات رسمی کشور به صراحت گفته اند که طرف مقابل (در مورد چین) درخواست کرده که مفاد توافقنامه محرمانه بماند و به اطلاع مردم نرسد.

چه درخواست بی شرمانه و توهین آمیزی.یک دولت خارجی قدرتمند آن قدر زور دارد که توانسته قانون کشور ضعیف تر را به حالت تعلیق در آورد. باور کنید که تن دادن مقامات ایرانی به این درخواست هیچ دست کمی از تن دادن به کاپیتولاسیون ندارد.کجا رفت آن شعارهای استکبارستیزانه؟ خفت و خواری از این بزرگ تر؟

همه این ها نگران کننده است.موقعی که یک کشور ضعیف با کشوری قدرتمند قرارداد بلندمدت و استراتژیک می بندد بر حساسیت موضوع اضافه می شود.طرف ضعیف در چنین قراردادهایی معمولا در موضع امتیاز دادن است و طرف قوی در موضع امتیاز گرفتن.حالا شاید عده ای بگویند جمهوری اسلامی کشور ضعیفی نیست و چون موشک دارد قدرتمند است.

من برای اطمینان بیشتر از جایگاه جمهوری اسلامی در بین کشورهای قدرتمند جهان در اینترنت سرچ کردم .شما هم سرچ کنید.بنویسید “جدول قدرتمندترین کشورهای جهان”البته به انگلیسی . در این جدول هایی که من دیدم هیچ نامی از ایران در بین هشتاد کشور بالای جدول نبود.(جدولهایی که من دیدم فقط نام های هشتاد کشور نخست را درج کرده بود)

من شخصا موافقم که کشورمان باید با همه کشورها روابط اقتصادی و سیاسی داشته باشد.اما به ویژه قراردادهای امنیتی و همکاری بلندمدت با کشورهای قدرتمندتر از خودمان نباید محرمانه باشد.هر جزئی از این قراردادها باید در محضر افکار عمومی ایرانیان مورد بحث و بررسی دقیق قرار بگیرد.حکومت نمی‌تواند خودسرانه کشور ما را وارد بلوک‌های نظامی و امنیتی بکند.مردم باید در جریان باشند. نامحرم دانستن مردم در چنین امور کلان و مهمی نشانه بی اعتمادی عمیق حکومت به مردم است و حکومت نمی‌داند که مهمترین عامل امنیت یک کشور مشارکت واقعی مردم در اداره امور کشور و رضایت نسبی آنها از حکومت است.حکومتی که مردم را پشت سر خود ندارد و چه بسا آنها را در برابر خود دارد، در ناامنی مطلق به سر می‌برد و هیچ قدرت خارجی‌ای نمی‌تواند برایش تامین امنیت کند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196264
Visit Today : 824
Visit Yesterday : 718