اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ایران وایر – یک نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی که در انتخابات روز جمعه یازدهم اسفند، از راه‌یابی به مجلس باز ماند، از تخلفات انتخاباتی گسترده خبر داده و گفته است که با کد ملی افراد، رای داده شد اما بسیاری از مردم خودشان خبر ندارند. سمیه محمودی، نماینده شهرضا در مجلس یازدهم اضافه کرد: «حتی خروج کارت ملی از شهرستان خودم را مطلعم که به شهرستان‌های مجاور فرستاده‌اند تا به جای آنها رأی بدهند. اتفاق دیگری که رخ داد، این بود که به جای افراد چند بار رأی صادر شده است.»

این نماینده باز مانده از ورود به مجلس همچنین گفت که «انتخابات با پول پاشی همراه بود» و افزود که «خریدوفروش رأی از صد هزار تا یک‌ونیم میلیون تومان انجام شده است و پک‌های هدیه به رأی‌دهندگان داده‌اند.»

نماینده شهرضا در مجلس در دوره‌های دهم و یازدهم به روزنامه شرق گفته است که «در این دوره، انتخابات سالمی برگزار نشد و نمره قبولی نگرفتیم.»

جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس یازدهم، نیز به روزنامه شرق گفت: «موضوع خرید رأی همیشه بوده است و اتفاق جدیدی نیست»

انتخابات یازدهم اسفند با تحریم گسترده کنشگران و مخالفان حکومت همراه بود و اکثریت جامعه نیز به نشانه اعتراض از دادن رای خودداری کردند. برخی میزان مشارکت در این دور از انتخابات را بسیار کمتر از عدد اعلام شده دانسته‌اند؛ از جمله محمدحسن قدیری ابیانه، از افراد سرشناس اصولگرایان، که گفته است مشارکت مردم در انتخابات «کمتر از ۱۰ درصد» بود.

پیش از این، نظرسنجی دو مؤسسه مستقل در خارج از کشور – گمان و استاسیس – میزان مشارکت در انتخابات را زیر ۳۰ درصد تخمین زده بودند. حکومت با ارائه آمار چهل و یک درصدی از میزان مشارکت تلاش کرد اندکی این شکست را کمرنگ جلوه دهد. با این حال کشیده شدن انتخابات در پانزده استان به دور دوم به دلیل بالا بودن آرای باطله بار دیگر نشان داد که حتی بخش قابل توجهی از آن اقلیتی هم که در انتخابات شرکت کردند، به وضعیت معترض هستند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196242
Visit Today : 802
Visit Yesterday : 718