در ادامه محدودیت ها در ماه رمضان و ممنوعیت خوردن غذا در ملا عام، که هر سال معظلی اجتماعی برای جمهوری اسلامی است، مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به فعالیت برخی رستورانها و کافهها در ایام ماه رمضان، تصریح کرد این مکانها مطلقاً اجازه ارائه خدمات تا قبل از افطار را ندارند و مجوز فعالیت با پوشاندن شیشهها، فاقد اعتبار است.
این سخنان در حالی عنوان می شود که پیش از این، رئیس اتحادیه غذا و رستوران در تهران اعلام کرده بود که به علت همزمانی ماه رمضان با ایام عید که مسافران نیاز به تهیه غذا دارند، رستوران ها می توانند با حفظ شئونات ماه رمضان، و با پوشاندن پنجره ها به مسافران سرویس دهند.
اما حالا معاون وزیر کشور این اقدام را غیرقانونی اعلام کرده و با بیان این موضوع که روزهخواری برای کسانی که واجد شرایط گرفتن روزه هستند، یک فعل حرام است، تظاهر به روزهخواری را هم فعل حرام دانسته و گفته است در قانون مجازات اسلامی و در ماده ۶۳۸، برای کسانی که تظاهر به روزهخواری میکنند، جرمانگاری شده و مجازاتهایی در نظر گرفته شده است.
وی همچنین اظهار داشت در گزارش هایی هم تاکید شده است که مردم روزه دار نسبت به برخی بی توجهی ها اظهار گلایه و شکایت کرده اند.
معاون وزیر کشور با بیان این موضوع که مجوز فعالیت اغذیهفروشیها با استتار، فاقد اعتبار است، گفته است رستورانها، کافهها، قهوهخانهها و اغذیهفروشیهایی که در داخل شهر هستند، مطلقاً اجازه فعالیت تا قبل از افطار را ندارند.
وی گفته است گرچه برخی تصور کرده اند که میتوانند با پوشاندن شیشهها و ایجاد استتار، در داخل مکانها ارائه خدمات داشته باشند، اما این تصور درست نیست. میراحمدی تصریح کرده است به هیچ عنوان چنین مجوزی وجود ندارد و اگر کسانی به اشتباه برداشت کردند که مجوزی در این زمینه دارند، فاقد اعتبار است.
میراحمدی همچنین یادآور شده است که اتحادیهها و اصناف هم اجازه صدور چنین مجوزی را ندارند و تاکید کرده است که پلیس باید نسبت به فعالیت غیرقانونی این اماکن کنترل داشته باشد. بنا به گفته وی اگر چنین تخلفی وجود دارد، باید برابر قانون با این مکانها برخورد صورت بگیرد.
میراحمدی همچنین گفته است که ارائه غذای سرد بیرونبر تنها با مجوز اصناف امکانپذیر است. به گفته وی رستورانها، قهوهخانهها و اغذیهفروشیها، اجازه ارائه خدمات به صورت حضوری را ندارند و مکانهایشان باید تعطیل باشد اما در عین حال خاطرنشان کرده است که تنها در مواردی این امکان وجود دارد که اتحادیهها اجازه صادر کنند تا بتوانند غذای سرد را برای بیرونبر ارائه کنند.
به گفته معاون وزیر کشور، مسافران هم نباید در ملاءعام روزهخواری کنند. وی تاکید کرده است که حتی در شهرهای مسافرپذیر هم مسافران نباید به دلیل اینکه در سفر هستند، در ملاءعام اقدام به روزهخواری علنی کنند. وی با اشاره به اینکه روزه خواری در ملا عام در هر شرایطی جرم است، گفته است مسافران نباید در پارکها، بوستانها و ملاءعام، اقدام به روزهخواری کنند و باید حرمت این ماه را رعایت کنند.
وی تاکید کرده است که بنا بر تاکید دادستانی روزهخواری در هر شرایطی در ملاعام جرم است و تفاوتی ندارد که در ایستگاه راهآهن، فرودگاه و رستوران باشد.
مساله روزه خواری و فعالیت رستوران ها در ایام رمضان سال هاست که چالشی جدی در جمهوری اسلامی است و مخالفت های زیادی با آن وجود داشته است. جمهوری اسلامی همچنان با روزه خواری در ملاء عام مخالفت می کند و مردم هم همچنان با لجبازی با جمهوری اسلامی اقدام به روزه خواری در فضای عمومی می کنند. اقدام مردم به روزه خواری در فضای عمومی از نظر کارشناسان به خاطر لجبازی با نظام است
ضمن این که با توجه به فعال بودن نرم افزارها و اپلیکیشن های ویژه غذا در ایران که امکان سفارش اینترنتی غذا حتی از مکان های خصوصی و غیر رستورانی را فراهم می کند، بسیاری از رستوران ها از این طریق اقدام به سفارش گیری می کنند و علیرغم تلاش ها عملا امکان کنترل روزه خواری مردم برای جمهوری اسلامی وجود ندارد و عملا جمهوری اسلامی بر سیاست شکست خورده قبلی پا فشاری میکند.