اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

سایت “انتخاب” به نقل از علی باقری کنی، سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی نوشت که مذاکرات (احیای برجام) “ادامه دارد” و تلاش می‌شود تا روی کار آمدن دولت چهاردهم، “زمینه‌های مناسبی” برای “حرکت جدی” در این زمینه فراهم گردد.به گفته او این مذاکرات از طریق “گفت‌وگوهای غیرمستقیم” و با واسطه عمان در جریان است. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز سه روز پیش اعلام کرده بود: «کانال‌های گفت‌وگوی دیپلماتیک ما به صورت غیرمستقیم با طرف‌های مذاکره کننده از جمله آمریکا برقرار است».

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور اسلامی جدید که از ۱۰ مرداد کار خود را شروع می‌کند، در تبلیغات انتخاباتی خود بر ضرورت رفع تحریم‌ها، تنش‌زدایی و مذاکره با طرفین برجام از جمله آمریکا تاکید کرد. این درحالی است که آمریکا پس از انتخاب پزشکیان نیز روی خوشی به این اظهارات نشان نداد. بعد از روشن شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اسلامی، واشنگتن اعلام کرده موضع این کشور در قبال دولت پزشکیان همان رویکرد قبلی است و بعد از انتخابات تغییر نمی‌کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به این سؤال که آیا ایالات متحده آماده ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران است، به وضوح گفت: «خیر». به گفته او جمهوری اسلامی کماکان از گروه‌های تروریستی مانند حماس و حزب‌الله حمایت می‌کند و آمریکا فقط بر این اساس که رئیس جمهور جدیدی در ایران انتخاب شده، تمایلی به بازگشت به میز مذاکره با این کشور ندارد. از این گذشته با توجه به فرارسیدن انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا دولت پزشکیان نیز فرصت زیادی برای مذاکراتی به منظور احیای برجام ندارد.

مسعود پزشکیان روز دوشنبه ۱۸ تیر در نامه‌ای خطاب به حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان تایید کرد که به سیاست‌های ضد اسرائیلی جمهوری اسلامی پایبند است. او در نامه‌ای خطاب به اسماعیل هنیه، رئيس دفتر سیاسی حماس نیز بر “حمایت همه‌جانبه جمهوری اسلامی” از این گروه تروریستی تاکید کرد.

سایت اسرائیلی “جویش نیوز سیندیکیت” در گزارشی گفته است که انتظار نمی‌رود با انتخاب پزشکیان تغییری در سیاست‌های اصلی جمهوری اسلامی، برنامه هسته‌ای تهران یا حمایت از حماس در غزه، حزب‌الله لبنان، حوثی‌ها در یمن یا شبه‌نظامیان مختلف در عراق و سوریه ایجاد شود.

پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم مذاکرات هسته‌ای ابتدا با وقفه‌ روبرو و پس از مدتی متوقف شد. بنا به گفته سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی این گفت‌گوها در پاییز و اوایل زمستان ۱۴۰۱ از سر گرفته شده است.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196260
Visit Today : 820
Visit Yesterday : 718