اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه ۱۱ مرداد تایید کرد که محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس، در حمله هوایی ماه گذشته اسرائیل در جنوب نوار غزه کشته شد. ارتش اسرائیل ظهر روز پنجشنبه به وقت محلی گفت اطلاعاتی که مرگ او را تایید می کند در چند ساعت گذشته به دست آورده است.

حمله هوایی روز شنبه ۲۳ تیر اسرائیل به محل اختفای محمد ضیف، فرمانده گردان‌های «عزالدین قسام» شاخه نظامی حماس، و چند فرمانده دیگر این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی در غرب «خان‌یونس»‌ در نوار غزه موجب کشته‌شدن ده‌ها تن شد.

رادیو ارتش اسرائیل همان موقع اعلام کرد که محمد ضیف در یک ساختمان واقع در منطقه «المواسی» در غرب خان‌یونس خود را پنهان کرده بود.

کانال خبری «الحدث» عربستان سعودی گزارش داده بود که رافع سلامه، فرمانده حماس در خان‌یونس، طی حمله کشته و محمد ضیف به شدت زخمی شده است.

محمد ضیف در راس افراد تحت تعقیب از سوی اسرائیل است و از او به عنوان یکی از طراحان اصلی حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته یاد می‌شود که در آن، ۱۲۰۰ شهروند عمدتا غیرنظامی از جمله زنان و کودکان و سالخوردگان کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به عنوان گروگان ربوده شدند.

او مسئول طرح ریزی ده‌ها حمله مرگ بار به شهروندان اسرائیلی از اواسط دهه ۹۰ میلادی و از طراحان تونل‌های حماس و همچنین بمب‌های مورد استفاده برای حمله به غیرنظامیان اسرائیلی است، و از چندین سوء قصد اسرائیل جان سالم به در برده است.

حماس مدعی است که در حمله روز شنبه ارتش اسرائیل با هدف از پا در آوردن محمد ضیف، دست‌کم ٧١ فلسطینی کشته شدند. این گروه شبه نظامی طبق رویه خود هیچ اشاره‌ای به تعداد شبه‌نظامیان کشته‌شده در این حمله نکرده است.

این در شرایطی است که روزنامه «تایمز اسرائیل» به نقل از منابع نظامی گزارش داد که چندین عامل دیگر حماس در زمان حمله، در این منطقه غیرنظامی بوده‌اند.

ارتش اسرائیل نیز با انتشار دو تصویر از محل مورد حمله قبل و بعد از آن عنوان کرد که «دو هدف اصلی حماس و سایر تروریست‌ها» در میان غیرنظامیان پنهان شده بودند. این کشور بارها تاکید کرده است که حماس از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.

به گفته ارتش اسرائیل، «منطقه‌ای که مورد حمله قرار گرفت، در منطقه‌ای باز و پر درخت و دارای چندین ساختمان و سوله بود.»

به دنبال حمله روز شنبه، یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، با هرزی هالوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، و رونن بار، رئیس آژانس امنیت اسرائیل (شین‌بت) تشکیل جلسه داد.

دقایقی پس از این حمله، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که او از همان آغاز تهاجم به غزه، دستور حذف رهبران ارشد حماس را صادر کرده است.

طبق این بیانیه، او برای بررسی تحولات و گام‌های بعدی با مقامات امنیتی و نظامی جلسه تشکیل داده است.

حمله روز شنبه اسرائیل به محل اختفای رهبران حماس همزمان با مذاکرات به منظور برقراری آتش‌بس و بازگرداندن گروگان‌های ربوده‌شده توسط حماس انجام شده است و مشخص نیست چه تاثیری بر روند این مذاکرات خواهد گذاشت.

صدای آمریکا

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195873
Visit Today : 433
Visit Yesterday : 718