سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز یکشنبه اول مهر مدعی شد ۱۲ نفر را، که به گفته این نیرو با اسرائیل «همکاری» و علیه امنیت ملی اقداماتی را «برنامه ریزی» میکردند، در شش استان ایران بازداشت کرده است.
جمهوری اسلامی بارها مدعی بازداشت افرادی شده که به گفته مقامات آن همکار یا جاسوس اسرائيل بودهاند، اما با وجود ادعای اشراف اطلاعاتی شاهد ضربات غیرمنتظرهای بوده که آنها را نیز به اسرائيل نسبت داده است.
یانیه شعارگونه سپاه پاسداران جزئیات بیشتری درباره این افراد و برنامههای آنها منتشر نکرده، اما به عملیاتهای اخیر اسرائیل در غزه و لبنان اشاره کرده و آن را «ناکامی مفتضحانه» اسرائیل و متحدان غربی این کشور «در دستیابی به اهداف شوم و اهریمنی» عنوان کرده است.
این بیانیه در ادامه مدعی شده است که اسرائیل و حامیان آن «در تلاش برای سرایت بحران به داخل خاک جمهوری اسلامی» بوده و «طراحی سلسله اقدامات ضدّ امنیتی در کشورمان را در دستور کار خود قرار داده بود».
خبرگزاری رویترز نیز با پوشش بیانیه سپاه پاسداران به موضوع عملیاتهای اخیر اسرائیل علیه اعضای حزبالله در لبنان اشاره کرده و نوشته است که تنشها در خاورمیانه در پی انفجارهای مرگبار پیجرها و دستگاههای بیسیم مورد استفاده حزبالله بالا گرفته است؛ اقدامی که به اسرائیل نسبت داده میشود.
بیانیه سپاه پاسدارن درباره بازداشت «شبکه مرتبط با اسرائیل» همچنین چهار روز پس از اعلام آغاز محاکمه یک تاجر اسرائیلی متهم به توطئه «ترور نخستوزیران کنونی و پیشین اسرائیل» به دستور جمهوری اسلامی، منتشر شده است.
دادستانی اسرائیل در کیفرخواست ارائه شده به دادگاه، موتی مَمان را متهم کرد که با پیشنهاد دریافت پول از نهادهای اطلاعاتی ایران درگیر پیشبرد تلاشهایی جهت کشتن بنیامین نتانیاهو، نفتالی بنت و چند مقام کلیدی دیگر اسرائیل، در راستای اهداف جمهوری اسلامی ایران شده بود.
سازمان امنیت داخلی اسرائیل میگوید نقشه ترور مقامات ارشد اسرائیلی را تلاش ایران برای انتقام از کشته شدن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس تلقی میکند. اسرائیل مسئولیت ترور هنیه در روز دهم مرداد در تهران را برعهده نگرفته است.
این در حالی است که باوجود تلاش آمریکا و اروپا برای توقف جنگ غزه و جلوگیری از درگیری بزرگتر در منطقه، عوامل نیابتی جمهوری اسلامی با حمله به اسرائيل و کشتیها در دریای سرخ، خطر گسترش جنگ در منطقه را افزایش دادهاند.
حزبالله لبنان، گروهی که مورد حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی است، اخیرا ضربات پیاپی از اسرائيل خورده که بزرگترینهای آنها انفجار پیجرها و بیسیمهای اعضای آن بود که یک آبروریزی برای این نیرو به شمار میرود.
سفیر جمهوری اسلامی در بیروت نیز بر اثر انفجار پیجرها مجروح شده است.
ادعای بازداشت ۱۲ «همکار» اسرائيل که درست پس از انفجار پیجرها و کشته شدن کادر رهبری نیروهای ویژه «رضوان» حزب الله صورت میگیرد، بیشتر به نظر میرسد تلاشی برای راضی کردن انتقادات حامیان جمهوری اسلامی از ناکامیهای پیاپی اطلاعاتی سپاه باشد.
سپاه پاسداران در بیانیه خود اعلام نکرده است که این افراد چه زمانی بازداشت شدهاند.
جمهوری اسلامی سابقه بازداشت افراد مختلف و طرح ادعاهای دروغین علیه آنها نظیر همکاری با اسرائيل را دارد، که از آن جمله میتوان به پرونده مازیار ابراهیمی اشاره کرد، که مقامات حکومتی او را به دروغ به ترور «دانشمندان هستهای» متهم کرده بودند.