اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

بابک تقوایی: روشنک مولایی زن جوانی است که چند روز پیش در تهران با یک عضو سپاه به دلیل آزار جنسی درگیر شده بود. این احتمال وجود دارد که واحد اطلاعات سپاه او را شکنجه کند تا از او برای ساخت فیلم جدید اعترافات اجباری استفاده کند. «ایران‌وایر» موفق شده هویت زنی که شامگاه پنجشنبه ۱۰آبان۱۴۰۳ ویدیویی از تعرض یک سرباز موتورسوار به خود را در رسانه‌ اجتماعی «ایکس» منتشر کرد، احراز کند. نام این زن «روشنک مولایی عالیشاه»، اهل تبریز، ساکن تهران و ۲۸ ساله است براساس اطلاعاتی که ایران وایر به دست آورده، بعد از انتشار این ویدیو، روشنک مولایی عالیشاه روز جمعه۱۱آبان توسط شماره‌ای بدون نام تهدید می‌شود و صبح شنبه۱۲آبان در تهران با هجوم ماموران امنیتی و اطلاعاتی به منزل بازداشت و ساعت‌ها مورد بازجویی قرار می‌گیرد.

این منبع همچنین می‌گوید او ساعت‌ها بعد از بازجویی در همان روز آزاد شده و این بازجویی طولانی، همراه با توهین و تحقیر‌های فراوان انجام شده است.

نکته‌ای که نگرانی‌ها درباره وضعیت و سلامت و دستگیری مجدد روشنک مولایی عالیشاه را بیشتر می‌کند، خارج از دسترس قرار گرفتن تلفن همراه او و عدم پاسخگویی به پیام‌های دوستان و نزدیکان، از روز یکشنبه ۱۳آبان۱۴۰۳ تاکنون است.

خانم مولایی عالیشاه، فعال مدنی تبریزی،‌ پیش‌از این در جریان اعتراضات «زن،‌ زندگی، آزادی» نیز سابقه دستگیری داشته و به پنج سال حبس محکوم شده بود. او پس از صدور بخشنامه «عفو و کاهش مجازات عمومی» توسط قوه‌قضاییه از زندان آزاد شده بود. عفوی که بسیاری از فعالین حقوق‌بشر آن را در راستای تبلیغات رسانه‌ای و ترمیم چهره «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی دانستند.

براساس اطلاعاتی که در وبسایت «اطلس زندان‌های ایران» منتشر شده، او در آبان۱۴۰۱ به‌دلیل حضور در اعتراضات خیابانی دستگیر و در زندان‌های اوین و قرچک ورامین در بازداشت بوده است.

این‌وایر پیش‌از این در خبری عنوان کرده بود این زن جوان چندی قبل از آغاز اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ برای زندگی به تهران آمده بود و ۱۷آبان۱۴۰۱ در جریان شرکت در یک تجمع اعتراضی بازداشت و در ابتدا به زندان قرچک و پس از آن به زندان اوین منتقل می‎شود.

روشنک مولایی در جریان انتقال به بازپرسی به‌دلیل توهین جنسی و جنسیتی ماموران بدرقه زندان با ایشان درگیر شده بود و ماموران زندان در نهایت پس از ضرب‌و‌شتم این زن جوان، او را با لباس‌های پاره و دستبند کف ماشین خوابانده و به دادسرا انتقال داده بودند. منبع دیگری نیز تایید کرد که خانم مولایی در اولین بازداشت خود در اعتراضات سال ۱۴۰۱ به‌شدت مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته بود، به‌طوری که دندان او براثر این برخورد، شکسته بود. او در زندان اوین، در حبس انفرادی بلندمدت نیز بوده است.

همچنین خانم مولایی در بهمن۱۴۰۱، از امضاکنندگان نامه‌ای سرگشاده همراه با جمعی از زندانیان سیاسی زن زندان اوین بود که خواستار توقف اعدام معترضان و پایان دادن به احکام ناعادلانه زندانیان بودند.

تا زمان انتشار این خبر، هنوز از وضعیت روشنک مولایی اطلاعاتی در دسترس نیست و نگرانی‌ها از این بابت ادامه دارد.

شامگاه پنجشنبه۱۰آبان۱۴۰۳، انتشار این خبر در شبکه اجتماعی ایکس، موجی از واکنش کاربران را به‌دنبال داشت. خانم مولایی این ویدیو را با متنی که با «یک سکانس از زن بودن در ایران» شروع می‌شد به اشتراک گذاشته بود.

تنها واکنش رسانه‌های حکومتی درباره انتشار این ویدیو، اشاره به محل وقوع آن در خیابان آفریقا در تهران و تاکید به معرفی این زن جوان بدون اشاره به هویت او به مراجع قضایی، به اتهام آنچه «عدم رعایت قانون حجاب» عنوان شده بود، است.

با‌توجه به سیاست‌های جمهوری اسلامی که رعایت نکردن حجاب اجباری را جرم تلقی کرده و برخورد نیروهای رسمی و غیررسمی با زنان در این زمینه شدت یافته است، اما زنان بسیاری از طریق نافرمانی مدنی به اعتراض خود ادامه می‌دهند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196153
Visit Today : 713
Visit Yesterday : 718