اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

برخی رسانه‌های خارجی گزارش‌هایی درباره تحویل اولین جنگنده‌های سوخو-۳۵ ساخت روسیه از سوی این کشور به جمهوری اسلامی منتشر کرده‌اند. نشریه هوانوردی آلمانی «فلوگ ریویو» در گزارشی نوشت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، ۱۸ نوامبر گذشته دو فروند سوخو-۳۵ را در مراسمی خصوصی در کارخانه هواپیماسازی Komsomolsk-on-Amur دریافت کرده است. بر اساس این گزارش، قطعات این جت‌های جنگنده چند منظوره از هم جدا و سپس با هواپیمای نیروی هوافضای روسیه به فرودگاه مهرآباد در تهران منتقل شده است تا از آنجا به پایگاهی در نزدیکی شهر همدان منتقل و مونتاژ شود.

پایگاه هوایی سوم شکاری همدان یا پایگاه هوایی شاهرخی که به نام پایگاه نوژه نیز شناخته می‌شود، در فاصله ۴۵ کیلومتری شمال شهر همدان است. این پایگاه که به عنوان سومین پایگاه شکاری نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی شناخته می‌شود، دو بخش شکاری و پدافند دارد.

به گزارش فلوگ ریویو، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در ابتدا تنها قصد داشته است از سوخوها برای جایگزینی هواپیماهای اف-۱۴ خود در اصفهان استفاده کند اما سفارش سوخو-۳۵ ایران، از ۲۵ فروند به ۵۰ فروند افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، این امر به نیروی هوایی جمهوری اسلامی این امکان را می‌دهد که برخی از جنگنده‌های قدیمی خود را که در حال حاضر در اسکادران جنگنده تاکتیکی همدان در حال خدمت هستند، از خدمت خارج کند.

مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز به این خبر واکنشی نشان نداده‌اند.

در روزهای اخیر رسانه اسرائیلی اینتلی تایمز نیز با تایید تحویل سوخو-۳۵ به ایران، این اقدام را در چهارچوب همکاری‌های مشترک تهران-مسکو و در راستای تقویت قدرت پدافندی ایران در مقابل اسرائیل ارزیابی کرد.

مهر ماه گذشته، احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به سایت دیده‌بان ایران گفت که بعد حمله به اسرئیل، «روسیه به ما به چشم قدرت موشکی نگاه می‌کند».

او افزود: «مجموع شرایط به سمتی پیش رفته که روسیه آماده است به تعهدات خود برای تحویل سامانه اس۴۰۰ و جنگنده‌های سوخو-۳۵ به ایران عمل کنند.»

این اولین بار نیست که رسانه‌های خارجی جزییاتی را از برنامه‌های نیروی هوایی جمهوری اسلامی فاش می‌کنند.

شهریور ماه ۱۴۰۳، فلوگ ریویو در گزارشی نوشت ایران در حال توسعه یک هواپیمای ترابری سبک برای نیروی هوایی خود است. نمونه اولیه این هواپیما از سال ۲۰۲۳ در حال پرواز است و اکنون هواپیمای «توربوپراپ» دوموتوره‌ای که «سیمرغ» نامیده می‌شود، در آزمون‌های تایید صلاحیت قرار دارد.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196393
Visit Today : 113
Visit Yesterday : 840