اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

خبرگزاری‌های ایران از یک پرتاب فضایی جدید خبر داده و می‌گویند ماهواره‌بر سیمرغ در هشتمین پرتاب خود «موفق شده است چند محموله تحقیقاتی را در مدار تزریق کند». این جدیدترین اقدام جمهوری اسلامی ایران در برنامه‌ای است که از سوی ایالات متحده و قدرت‌های اروپایی مورد انتقاد قرار گرفته است. خبرگزاری تسنیم، نزدیک به حکومت ایران، بامداد جمعه ۱۶ آذر از پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ برای هشتمین بار خبر داد و نوشت در «تزریق چندگانه بلوک انتقال مداری سامان ۱ و دو محموله تحقیقاتی دیگر با مجموع وزن حدود ۳۰۰ کیلوگرم» موفق بوده است.

ماهواره‌بر سیمرغ یک حامل فضایی چندمرحله‌ای متعلق به سازمان هوافضای وزارت دفاع جمهوری اسلامی است که برای انتقال ماهواره‌ها به مدارهای بالای زمین طراحی شده است.

خبرگزاری تسنیم، «بلوک انتقال مداری سامان۱» را که «یک گام عملیاتی برای انتقال ماهواره به مدارهای ارتفاع بالا» معرفی کرده اما توضیح بیشتری در این باره منتشر نکرده است.

کشورهای غربی، به‌ویژه ایالات متحده، فرانسه، آلمان و بریتانیا، بارها در مورد پرتاب‌های ماهواره‌بر سیمرغ توسط حکومت ایران ابراز نگرانی کرده‌اند.
آن‌ها معتقدند که این اقدامات می‌تواند به توسعهٔ فناوری موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای کمک کند و با قطعنامهٔ ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تضاد است.

ماهواره‌بر سیمرغ در بهمن ماه ۱۳۸۸ رونمایی شد و نخستین پرتاب تحقیقاتی زیرمداری آن در فروردین ۱۳۹۵ از پایگاه فضایی سمنان انجام شد.
آبان ماه امسال نیز ایران اعلام کرد که دو ماهواره‌اش به نام‌های «کوثر» و «هدهد» توسط یک موشک روسیه به فضا پرتاب شدند. مقامات جمهوری اسلامی ایران ادعا می‌کنند هدف از پرتاب ماهواره‌ها علمی – تحقیقاتی است.

 

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196237
Visit Today : 797
Visit Yesterday : 718