اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای سوریه دموکراتیک (ق‌س‌د)، در بیانیه‌ای درباره فروپاشی رژیم دمشق، این اتفاق را فرصتی برای ساختن آینده‌ای جدید برای سوریه توصیف کرد. وی در حساب کاربری خود در رسانه‌های دیجیتال نوشت: «امروز در لحظات تاریخی و مهمی در سوریه قرار داریم و شاهد فروپاشی رژیم استبدادی در دمشق هستیم. این تغییر، فرصتی بی‌نظیر برای ایجاد سوریه‌ای جدید فراهم می‌کند که بر پایه عدالت و دموکراسی استوار بوده و حقوق تمام مردم سوریه را تضمین کند. این تحول نه تنها برای مردم سوریه بلکه برای کل منطقه منبع امید و انگیزه خواهد بود.»

عبدی با تأکید بر ضرورت اتحاد و همبستگی مردم سوریه گفت:
«همه مردم سوریه باید حول یک هدف مشترک گرد هم آیند تا صلح جایگزین جنگ شود.»
او همچنین به اهمیت دستیابی به توافق ملی اشاره کرد و افزود:
«فروپاشی رژیم دمشق فرصتی طلایی برای پایان دادن به جنگ داخلی و آغاز بازسازی کشور است. اتحاد مردم در این مسیر نقشی اساسی خواهد داشت.»

مظلوم عبدی با تأکید بر نقش دموکراسی و عدالت در آینده سوریه بیان کرد:
«دوره جدید سوریه فرصتی است تا اصلاحات اساسی صورت گیرد و آینده‌ای روشن برای همه مردم این کشور رقم بخورد.»

وی همچنین به نقش اداره خودمدیریتی شمال و شرق سوریه در این دوره جدید اشاره کرد و گفت:
«یکی از مسائل مهم و چالش‌برانگیز، نقش اداره خودمدیریتی در شمال و شرق سوریه و نحوه اجرای اصلاحات در منطقه است. این تحولات نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اتحاد میان همه اقشار سوریه خواهد بود.»

الهام احمد، رئیس مشترک کمیته روابط خارجی اداره خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه در اکانت ایکس خود در خصوص سرنگونی حکومت بشار اسد بیانیه‌ای منتشر کرد.

الهام احمد گفت: «امروز پایان استبداد را اعلام می‌کنیم، گذشته را پشت سر می‌گذاریم و صفحه جدیدی را به امید متحدسازی تلاش‌های مردم سوریه برای آینده‌ای عادلانه‌تر و دموکراتیک‌تر باز می‌کنیم. صدای گلوله‌ها را متوقف کنیم و بر پایه صلح و سازندگی گفتگو را مبنا قرار دهیم.»

صالح مسلم: ما راه‌حل می‌خواهیم نه دشمنی

صالح مسلم، عضو شورای ریاست مشترک پ‌ی‌د اظهار داشت که کوردها بخشی از سوریه هستند و خواهان راه‌حل هستند و گفت: «آنها با هیچکس دشمنی ندارند. آنچه ترکیه باید انجام دهد این است که منطقی عمل کند.»

صالح مسلم، عضو شورای ریاست مشترک پ‌ی‌د با اشاره به اینکه مسئله کورد یک مسئله خاورمیانه‌ای است و تا زمانی که حل نشود مشکلات خاورمیانه حل نمی‌شود، گفت: «اداره خودمدیریتی یک طرف و بخشی از راه‌حل است. دشمنی کردن به معنای نادیده گرفتن حقایق است.»

از زمان شروع جنگ در سوریه، همه از راه‌حل سیاسی صحبت می‌کنند. تاکنون کوردها از این راه‌حل‌جویی‌ها دور نگه داشته شده‌اند، زیرا دولت ترکیه در نقش اول قرار داشته است. از آنجایی که با کوردها بر سر میز مذاکره ننشستند، نتوانستند راه‌حلی ارائه دهند. اکنون همه چیز در حال تغییر است. هیئت تحریر الشام HTŞ گفتمان‌های مختلفی تولید می‌کند. اگر HTŞ در عمل تغییر کند و تحت فرمان دولت ترکیه نباشد، می‌توانیم پشت میز بنشینیم و صحبت کنیم. HTŞ با درس گرفتن از اشتباهات خود در سال ۲۰۱۲ یا گذشته در مورد وحدت صحبت می‌کند و به هویت‌های متفاوت، اعم از مذهبی و قومی، از تشکل‌های سوریه صحبت می‌کند. طبق اکثر نظرات و ارزیابی‌ها؛ یک سیستم فدرال متشکل از سه حزب در سوریه پیش‌بینی شده است. صحبت از منطقه سنی‌نشین در غرب، یک منطقه کورد و سیستم فدرال تشکیل شده توسط رژیم است. معلوم نیست تا کی این اتفاق می‌افتد، اما مشخص است که دوره جدیدی در راه است.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195743
Visit Today : 303
Visit Yesterday : 718