اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

گسل نسلی موجود در ایران فقط بین نسل زِد با حاکمان رخ نداده ‌بلکه همچنین این گسل بین این نسل با دمکراسی‌ خواهان غیر‌حکومتی متعلق به نسل‌های گذشته نیز اتفاق افتاده ‌است.در عرصه مبارزه بر علیه نظام غیر‌دمکراتیک و مذهبی حاکم، نسل‌های قدیمی‌تر به روش‌های سنتی‌تر مبارزاتی با رهبری متمرکز عادت دارند و بر آن اصرار‌ می‌ورزند، در حالی که نسل‌های جدیدتر انعطاف‌پذیرتر هستند و به کار تیمی و شبکه‌ای با رهبری غیر‌متمرکز اهمیت بیشتری می‌دهند.

همراه با تبریک سال نو میلادی، خوب است که تولد نسل جدیدی را نیز تبریک بگوئیم. بخصوص باید به نسل زد (۱۹۹۷-۲۰۱۲) تبریک گفت زیرا والدین بسیاری از این نسل جدید آنها خواهند بود.

نوزادانی که امروز از اولین دقیقه سال‌‌نو متولد شده‌اند متعلق به نسلی هستند که به آن «نسل بِتا» گفته‌ می‌شود. این نسل به انسان‌هایی اشاره دارد که از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۹ به‌دنیا می‌آیند و رفته رفته به ۱۶ درصد جمعیت جهان تبدیل خواهند شد.

حلقه اتصال بین‌نسلی، نسل آلفا (۲۰۱۳-۲۰۲۴) است. بزرگترین آنها، امسال ۱۳ ساله می‌شوند.
بزودی نسل زِد که پرچم دار جنبش زن زندگی آزادی است، نسل آلفا را هم به عنوان یار و یاور جدیدی، در این مبارزه‌اش که متکی بر نافرمانی مدنی است، با خود همراه خواهد داشت.
در جریان و ادامه جنبش تاریخی مهسا دیگر کمتر کسی‌ست که با نسل زِد آشنا نشده باشد، و خوشبختانه در توضیح این نسل بسیار گفته و نوشته شده ‌است.

شرایط خاص زمانی و مکانی رشد هر نسل، تأثیر زیادی بر ارزش‌ها، باورها، رفتارها و شیوه زندگی آن نسل می‌گذارد. آشنایی با ویژگی‌های نسل‌های مختلف کمک میکند‌ که در محیط خانوادگی و کاری روابط بین‌ نسلی بهبود یابد. همچنین تعاملات بین جریان‌های سیاسی متفاوت کارآمدتر و مؤثرتر پیش برود.

بررسی نسل‌ها یک کوشش انسان‌شناسانه است که کمک می‌کند، نه تنها گذشته و حال، بلکه مسیر آینده را نیز بهتر درک کنیم. این دانش ابزار مهمی در مسیر طراحی همزیستی‌ و مبارزه برای رسیدن به صلح، حقوق‌بشر، آزادی، دمکراسی و عدالت اجتماعی است.

گسل نسلی موجود در ایران فقط بین نسل زِد با حاکمان رخ نداده ‌بلکه همچنین این گسل بین این نسل با دمکراسی‌خواهان غیر‌حکومتی متعلق به نسل‌های گذشته نیز اتفاق افتاده ‌است.
برای مثال، در عرصه مبارزه علیه نظام غیر‌دمکراتیک و مذهبی حاکم، نسل‌های قدیمی‌تر به روش‌های سنتی‌تر مبارزاتی با رهبری متمرکز عادت دارند و بر آن اصرار‌ می‌ورزند، در حالی که نسل‌های جدیدتر انعطاف‌پذیرتر هستند و به کار تیمی و شبکه‌ای با رهبری غیر‌متمرکز اهمیت بیشتری می‌دهند.

نسل زِد اولین نسل دیجیتالی هستند. در دوران رشد آنها اینترنت، گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های‌اجتماعی از قبل وجود داشته و در‌حال رشد و توسعه بود. آنها با تعامل آنلاین، ارتباطات خود را با جهان تقویت کرده‌اند. علی‌رغم آشنایی آنها یا فناوری‌های دیجیتال، اما، یادگیری آنها ترکیبی از روش‌های قدیمی و جدید بوده‌است.
این نسل بخوبی آگاه به مسائل سیاسی و اجتماعی هستند. آن‌ها به دنبال عدالت اجتماعی، برابری جنسیتی و حفاظت از محیط زیست هستند و دغدغه آنها تغییرات اجتماعی، دمکراسی، آزادی و دستاورد‌های مدنی است.

نسل آلفا در محیطی کاملاً دیجیتالی متولد شده‌اند. آن‌ها با تبلت، هوش مصنوعی اولیه و فناوری‌هایی مانند یادگیری آنلاین بزرگ و با آموزش دیجیتال و استفاده گسترده از دستگاه‌های هوشمند آشنا هستند.
هر چند آموزش این نسل ترکیبی از ابزارهای دیجیتال و سنتی بوده‌، اما مدارس هوشمند و یادگیری از طریق اپلیکیشن‌ها و کلاس‌های آنلاین در دوران آن‌ها رشد کرد. آنها عادت به یادگیری از منابع دیجیتال دارند.
دغدغه آنها علاوه بر دغدغه نسل قبل،  پایداری و حفاظت از محیط زیست خواهد بود. هر چند هویت آن‌ها با دیجیتالی شدن زندگی شکل گرفته، اما هنوز پیوندی قوی با فرهنگ سنتی دارند.

نسل بِتا:
این نسل در دورانی که فناوری به اوج پیشرفت خود رسیده متولد می شوند. هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و اینترنت اشیا به‌صورت کامل در زندگی آن‌ها ادغام خواهد شد.
این نسل با آموزش کاملاً دیجیتال رشد خواهد کرد. استفاده از واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و آموزش مبتنی بر هوش مصنوعی، برای آن‌ها آموزش شخصی‌سازی‌ خواهد شد.
نسل بِتا بیشترین تمرکز را بر حل مسائل جهانی‌خواهد داشت. آن‌ها از کودکی با ابزارهایی مانند هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته برای مقابله با مشکلات بزرگ آشنا خواهند شد و از آن برای حل بحران‌های جهانی، مانند تغییرات اقلیمی، نابرابری و عدالت  استفاده خواهند کرد.
نسل بِتا هویتی فراتر از مرزها خواهند داشت. آن‌ها در دنیایی رشد می‌کنند که مرزهای فرهنگی و اجتماعی تا حد زیادی کمرنگ شده است. روحیه آنها ناسیونالیسم را درک نخواهد کرد. آنها اولین نسل کاملاً جهانی‌شده خواهند بود. فلسفه سیاسی آنها فلسفه سیبرنتیک خواهد بود.

نسل بِتا به دلیل رشد در محیطی کاملاً دیجیتالی، اتوماسیون و هوش مصنوعی، با نسل‌های قبلی بسیار متفاوت خواهد بود. آن‌ها نیروهای کار غیر یدی، پیشگامان تغییرات بزرگ در سبک زندگی، آموزش و تعامل با جهان خواهند بود. آن‌ها شاهد وفور و ارزانی تولید، خودگردانی و با تکیه به مکانیزم‌هایی به مانند بلاک‌چین، کم اهمیت شدن روزافزون مقوله دولت در مدیریت جامعه خواهند بود. این نسل گرداننده و سوژه اصلی عصر انقلاب پنجم صنعتی خواهد بود.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195371
Visit Today : 649
Visit Yesterday : 403