اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

همزمان با اولین روز از سال جدید میلادی، دست‌کم ۱۵ زندانی در زندان‌های مختلف ایران اعدام شدند. این اعدام‌ها در زندان‌های ملایر، بندرعباس، یاسوج و قزلحصار کرج صورت گرفت و اتهامات افراد شامل جرائم مرتبط با مواد مخدر و قتل بوده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در نخستین روز سال جدید میلادی، دست‌کم ۱۸ زندانی در ایران اعدام شدند. از این تعداد، ۱۰ زندانی در زندان قزلحصار کرج، یک نفر در زندان ملایر، سه نفر در زندان بندرعباس و یک تن در زندان یاسوج به دار آویخته شدند. این اعدام‌ها در حالی انجام شده که نگرانی‌ها درباره افزایش شمار احکام اعدام در کشور همچنان ادامه دارد.

از میان زندانیان اعدام شده در زندان قزلحصار، دو نفر بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر و هشت زندانی دیگر به اتهام قتل به دار آویخته شدند. دست‌کم دو نفر از این افراد تبعه کشور افغانستان بودند.

یکی از زندانیان اعدام شده در قزلحصار محمدحسین محمدی‌فر، متاهل و پدر دو فرزند بوده است.
این زندانی در اردیبهشت ۱۴۰۱ بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت شد و پس از حدود دو سال و ۹ ماه نگهداری در بازداشتگاه وزارت اطلاعات، موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، صبح چهارشنبه در زندان قزلحصار اعدام شد.
همچنین یک تبعه افغانستانی به نام پاشا، به اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود.
هشت زندانی دیگر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند. جزییات پرونده سه نفر از آنان صبح امروز توسط رکنا منتشر شد که به شرح زیر است.

ارشیا، متولد دهه ۸۰، در آذر ۱۴۰۱ ناپدری خود را پس از یک مشاجره با اسلحه کلت به قتل رسانده بود.
امیر، تبعه افغانستان، در تیر ۱۴۰۱ به دلیل قتل فردی به نام جواد در یک درگیری بازداشت و سپس محکوم به اعدام شد.
زندانی دیگری که داماد خانواده خود را در مهر ۱۴۰۱ به دلیل اختلافات ارثی به قتل رسانده بود، نیز در میان اعدام‌شدگان است.

در زندان یاسوج هم یک زندانی به نام پژمان مسعودی کوشک، حدود ۲۵ ساله سحرگاه امروز اعدام شد. وی پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و نهایتا به اعدام محکوم شده بود.
از میان زندانیان اعدام شده در زندان بندرعباس نیز سه تن تبعه کشور افغانستان بودند.

این اعدام‌ها در حالی انجام شده که ابراز نگرانی‌ها درباره افزایش صدور و اجرای احکام اعدام در کشور همچنان ادامه دارد.

ر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، دستکم ۹۳۰ زندانی شامل ۵ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴.۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۲۱۴ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۴ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

سایت حقوق بشری هرانا، ششم دی ماه در گزارش سالانه جدید خود خبر داد در سال ۲۰۲۴ دست‌کم ۸۸۳ نفر در زندان‌های سراسر ایران اعدام شدند که این رقم افزایشی ۱۸/۳ درصدی نسبت به سال پیش از آن نشان می‌دهد.

طبق این گزارش، در این مدت ۲۰۷ نفر با حکم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شدند و احکام اعدام ۵۴ نفر در دیوان عالی کشور تایید شده است.

در هفته‌های گذشته، افزایش میزان اجرای احکام اعدام و صدور حکم اعدام برای زندانیان سیاسی، اعتراضات فراوانی را در داخل و خارج کشور به دنبال داشته است.

در یکی از این اعتراضات، کارزار اعتصاب غذای زندانیان سیاسی با نام کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» که از بهمن ۱۴۰۲ برای توقف اعدام‌ها آغاز شده است، سه‌شنبه ۱۱ دی در ۲۸ زندان کشور وارد چهل‌ونهمین هفته خود شد.

 

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195226
Visit Today : 504
Visit Yesterday : 403