اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ایران وایر – «حسین رونقی»، زندانی سیاسی سابق کشته شدن «محمد مقیسه» و «علی رازینی»، دو قاضی شناخته‌شده جمهوری اسلامی را نتیجه دهه‌ها «تحقیر، مرگ، نابودی و ویرانی» دانست و خطاب به مقامات جمهوری اسلامی نوشت: «خشم مردم، دامن همه‌تان را خواهد گرفت.» آقای رونقی، روز ۲۹ دی‌۱۴۰۳، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «آن‌چه امروز شاهدیم، نتیجه‌ی دهه‌ها تحقیر، مرگ، نابودی و ویرانی است که جمهوری اسلامی به ایرانیان تحمیل کرده‌است. یقینا خشم مردم، دامن همه‌تان را خواهد گرفت. همه‌ شما که دست‌تان به خون مردم آغشته است و یا در ظلم و ستم حاکم شریک یا همچنان مشغول خاک‌پاشی به حقیقت هستید.»

این زندانی سیاسی سابق در ادامه خطاب به مسوولان جمهوری اسلامی نوشت: «اگر بخشی از این سیستم هستید، درباره‌ عملکردتان، اتفاق امروز و آن‌چه فردا در انتظارتان است، بیشتر فکر کنید. مانند ما روزی را ببینید که: “جمهوری اسلامی دیگر نیست.” روزی‌که همه‌ شما، پاسخ‌گوی عملکردتان خواهید بود.»

همزمان، مادر «ابوالفضل امیرعطایی»، نوجوان کشته‌شده در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ هم در واکنش به کشته شدن محمد مقیسه و علی رازینی، ویدیویی منتشر کرد و با اشاره به احکام اعدام و کشتار جوانان در حکومت جمهوری اسلامی، گفت: «آن که مرگ می‌کارد، هرگز زندگی درو نخواهد کرد.»

«مجید دری»، فعال دانشجویی سابق و زندانی سیاسی پیشین، در توصیف محمد مقیسه نوشت:

«داد و بیداد! فحاشی! توهین وتحقیر! تهدید! عنوان قاضی را یدک می‌کشید اما کاملا مغرضانه در دادگاه ظاهر می‌شد، احکام سنگین می‌داد. معروف بود نمی‌داند سال چیست و حکم می‌دهد. درست که باید در دادگاهی محاکمه می‌شد و ناگفته‌ها را می‌گفت، اما شاهدان زیادی مانده‌اند بر ظلمش.»

«حسین رزاق»، زندانی سیاسی ‍‍پیشین، هم درباره اظهارات علی رازینی در پرونده «عبدالله مومنی»، فعال سیاسی، نوشته است:« با مقیسه و رازینی پرونده‌ای نداشتم اما وقتی با عبدالله مومنی هم‌اتاق بودم و او برای بیماری سرطان همسرش دنبال مرخصی بود، رازینی به وکیلش گفته بود “مریض بودن همسرش که خوب است! زودتر می‌میرد. حکم عبدالله هم که تمام شد یک زن دیگر می‌گیرد!” امروز تباه کنندگان عمر جوانان سقط شدند.»

«شعله پاکروان»، مادر «ریحانه جباری» که سال ۱۳۹۳ اعدام شد، در خصوص کشته‌شدن علی رازینی و محمد مقیسه، در اینستاگرام نوشت: «خبر را از چند مادر شنیدم که پسر و دخترشان توسط همین دو هیولا اعدام شدند، همه خوشحال بودند و می‌خندیدند، شادی‌شان بیش باد.»

«فراواز»، خواننده‌ای که چند سال پیش از ایران خارج شده، پس از انتشار خبر کشته شدن مقیسه از دادگاهش نوشت که مقیسه به او گفته بود: «توی بی‌حیا برای مردان نامحرم خوانده‌ای.» فراواز نوشته که گریه و عذرخواهی می‌کرده است.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195288
Visit Today : 566
Visit Yesterday : 403