اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

پس از ۶۵ سالگی انجام عادات سالم اگر نه بیش‌تر بلکه به اندازه سایر دوره‌های زندگی ضروری است. اکنون زمان آن نیست که تصور کنید تنها آن چه در سالیان گذشته انجام داده‌اید بر حال و آینده‌تان تاثیرگذار است بدان معنا که فرض کنید سلامت شما در سال‌های طلایی از پیش تعیین شده است بلکه برعکس این قضیه صادق است. علم نشان می‌دهد که گام‌های ساده‌ای وجود دارند که می‌توانید هر روز برای زندگی طولانی تر، سالم‌تر و شادتر تا دهه هفتم عمر و پس از آن بردارید.

به گزارش فرارو به نقل از یاهونیوز، به گفته کارشناسان، اگر بالای ۶۵ سال سن دارید فعالیت‌های ذیل کار‌هایی هستند که باید در اسرع وقت انجام‌شان را متوقف کنید:

مصرف روزانه آسپرین

کارشناسان دیگر توصیه نمی‌کنند که افراد مسن مصرف روزانه آسپرین را برای جلوگیری از اولین حمله قلبی آغاز کنند و دلیل آن افزایش خطر خونریزی مرتبط با مصرف آسپرین است.

بر اساس شواهد فعلی به افراد ۶۰ساله و بالاتر توصیه نمی‌شود که برای جلوگیری از اولین حمله قلبی یا سکته آسپرین مصرف کنند، زیرا احتمال خونریزی داخلی با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد و مضرات بالقوه مصرف آسپرین فواید آن را برای این گروه سنی از بین می‌برد.

کم تحرک بودن

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ورزش منظم به معنای واقعی کلمه می‌تواند بدن شما را جوان‌تر سازد. ورزش می‌تواند با چندین اختلال مقابله کند که خطر آن با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد. ورزش ماهیچه‌ها و توده عضلانی را بهبود می‌بخشد (که می‌تواند متابولیسم شما را به جای کاهش با افزایش سن حفظ کند). هم چنین، ورزش از دست دادن استخوان را کاهش می‌دهد (کاهش خطر پوکی استخوان که پس از ۵۰ سالگی افزایش می‌یابد) و حتی با کاهش خطر زوال عقل سلامت مغز را تقویت می‌کند.

برعکس آن کم تحرکی خطر ابتلا به طیف وسیعی از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد که می‌تواند عمر شما را کوتاه کند از جمله چاقی، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی. انجمن قلب آمریکا ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط (یا ۷۵ دقیقه ورزش شدید) در هفته شامل دو جلسه تمرین قدرتی را توصیه می‌کند.

مصرف یک رژیم غذایی ناسالم

در پژوهشی که نتایج آن در PLOS Medicine منتشر شد پژوهشگران دریافتند که می‌توانید با جایگزین کردن یک رژیم غذایی غربی (غذا‌های فرآوری شده و گوشت قرمز) با یک «رژیم غذایی بهینه» با تاکید بر میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل و آجیل عمر خود را تا ۱۳ سال افزایش دهید. دانشمندان دریافتند افرادی که این کار را در سن ۲۰ سالگی انجام می‌دهند می‌توانند بیش از یک دهه به عمر خود بیافزایند، اما حتی شروع رژیم غذایی سالم در سن ۶۰ سالگی نیز باعث افزایش عمر به ترتیب ۹ و ۸ سال برای مردان و زنان می‌شود.

نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی

در سن بالای ۶۵ سال نوشیدن همان مقدار مشروبات الکلی که در دوران جوانی مصرف می‌کردید می‌تواند برای‌تان خطرناک باشد. با افزایش سن، الکل بر ما تاثیر متفاوتی می‌گذارد. افراد مسن نسبت به الکل حساس‌تر هستند و مصرف مشروبات الکلی آنان را بیش‌تر در معرض آسیب ناشی از بروز سکته یا تداخلات خطرناک دارویی قرار می‌دهد.

مصرف بیش از حد مشروبات الکلی خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی را در هر سنی افزایش می‌دهد. برای حفظ سلامتی، متخصصان توصیه می‌کنند که از الکل اجتناب کنید یا تنها در حد اعتدال نوشیدنی‌های الکلی بنوشید بدان معنا که زنان بیش از یک نوشیدنی الکلی در روز و مردان بیش از دو نوشیدنی الکلی در طول روز مصرف نکنند.

غفلت از هدف

نتیجه پژوهشی که در سال ۲۰۱۹ میلادی در نشریه JAMA منتشر شد نشان داد که بین حفظ یک هدف قوی در زندگی و کاهش خطر مرگ به هر دلیلی پس از ۵۰ سالگی ارتباط وجود دارد. هنگامی که دانشمندان ۷۰۰۰ فرد بزرگسال بالای ۵۰ سال را به مدت پنج سال زیر نظر گرفتند دریافتند افرادی که کمترین امتیاز را در زندگی خود را از نظر داشتن هدف کسب کرده بودند دو برابر بیش‌تر از کسانی که بالاترین امتیاز را به دست آورده بودند در معرض مرگ قرار داشتند. در این مورد یک نکته می‌تواند کمک کننده باشد: معاشرت منظم. دانشمندان می‌گویند که ارتباط اجتماعی و اجتناب از تنهایی فواید قلبی و مغزی قوی دارد و برای محافظت از زندگی خود و دیگران ضروری است.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196858
Visit Today : 578
Visit Yesterday : 840