به گزارش رویترز نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه ای ضمن محکوم کردن سرکوب مردم در ایران و اعدام معترضان، خواستار قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا شدند. قعطنامه قطع مذاکرات برجام نتوانست رای بیاورد. این قطعنامه با استناد و اتکا به گزارشهای منتشر شده از سوی نهادهای بینالمللی و اروپایی فعال در زمینه حقوق بشر از جمله سازمان ملل متحد در مورد سرکوب اعتراضها در ایران و نیز بیانیه وزرای خارجه گروه هفت، تدوین شده است. اعضای پارلمان اروپا در این قطعنامه غیرالزامآور از شورای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواستند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای تابعه آن از جمله شبهنظامیان بسیج و نیروی قدس را به فهرست تروریستی اتحادیه اروپا اضافه کنند و هرگونه فعالیت اقتصادی و مالی از جمله تجارت با آن را ممنوع کنند.
همچنین، در این قطعنامه از شورای اتحادیه اروپا خواست تمامی افراد و نهادهای مسئول نقض حقوق بشر و اعضای خانوادهشان و نیز علی خامنهای، ، ابراهیم رئیسی، و محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور را در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار دهد.در این قطعنامه همچنین ضمن محکومیت شدید صدور احکام اعدام و اعدام معترضان شرکت کننده در اعتراضات مسالمتآمیز در ایران، خواستار توقف فوری و بدون قید و شرط روند اجرای اعدامها و صدور احکام اعدام شده. رایدهندگان به این قطعنامه ضمن محکوم کردن قطع شبکههای اینترنت و تلفن همراه در ایران در جهت محدود کردن جریان آزاد اطلاعات، از کشورهای خواستند تا به پشتیبانی فنی و مالی از محل صندوق اتحادیه اروپا برای تامین دسترسی ایرانیان به اینترنت رایگان متعهد باشند.
این در حالیست که به گزارش سیانان در حالیکه دولت آمریکا درماه سپتامبر و آغاز تظاهرات ایران اعلام کرد معافیت شرکتهای فناوری از تحریمهای ایران را گسترش میدهد تا شبکههای اجتماعی و وبسایتهای اینترنتی مختلف بتوانند خدمات بیشتری در اختیار مردم ایران قرار دهند. از قول ماتیو پرینس، مدیرکل شرکت تکنولوژی کلادفلر که روز پنجشنبه در نشستی در اجلاس اقتصادی داووس صحبت میکرد نوشته است که یک مقام ارشد کاخسفید از او پرسیده آیا میتواند کاری که در روسیه میکند را در ایران هم انجام دهد؟ وی گفت به این مقام آمریکایی جواب منفی داده و توضیح داده تحریمها علیه ایران مانع از آن شده که این شرکت بتواند تاسیسات خود را وارد ایران کند. به گفته آقای پرینس این مقام ارشد کاخسفید پیشنهاد کرده بود مشکل ورود این تاسیسات به ایران با تخصیص مجوز صادرات از سوی وزارت خزانهداری آمریکا حل شود اما آقای پرینس به او پاسخ داده دیگر دیر شده است. علاوه براین در تحولی دیگر خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات دریانوردی پاناما گزارش داده که این کشور طی چهار سال گذشته پرچم خود را از ۱۳۶ کشتی مرتبط با ایران پس گرفته است این خبرگزاری در عین حال اعلام کرده که با وجود تحریمهای آمریکا علیه شرکتهایی که به صادرات نفت ایران کمک میکند، میزان صادرات نفت خام ایران در دو ماه گذشته بیسابقه بوده است.رویترز گفته که جب بوش، برادر کوچک جورج بوش و فرماندار سابق فلوریدا یکی از اعضای سازمان موسوم به اتحاد علیه ایران هستهای اخیرا از دولت بایدن خواسته تا پاناما را بیش از گذشته برای کمک نکردن به ایران برای دور زدن تحریمها تحت فشار قرار دهد.