اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز دوشنبه در دیدار با الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس و هیات همراه، ظرفیت همکاری‌های دو کشور را بسیار فراتر از سطح کنونی دانست و تاکید کرد باید با استفاده از روحیه و اراده‌ای که در دو طرف برای عملی کردن توافق‌ها وجود دارد، سطح روابط افزایش چشمگیری یابد.
وی همچنین با اشاره به مشترکات فراوان ایران و بلاروس، یکی از این اشتراکات را تحریم‌های قلدرمابانه آمریکا و برخی کشورهای غربی دانست و تصریح کرد کشورهایی که مورد تحریم آمریکا قرار گرفته‌اند باید با همکاری یکدیگر و با تشکیل یک مجموعه مشترک، حربه تحریم را از بین ببرند. وی افزود جمهوری اسلامی ایران معتقد است که این کار شدنی است.
خامنه‌ای همچنین ضمن اشاره به تحریم‌های آمریکا برضد ایران از ابتدای پیروزی انقلاب و وضع شدیدترین تحریم‌ها در دوازده سال گذشته در عین حال ضمن مثبت خواندن این تحریم‌ها اظهار داشت تحریم‌های شدید، ایران را متوجه توانایی‌ها و نیروهای درونی خود کرد. وی افزود ایران در همین مدت تحریم‌ها، زمینه پیشرفت‌های بسیاری برای ایران مهیا شد و ایران توانسته است در زمینه‌های مختلف از جمله علم و فناوری،پزشکی و بیولوژیک، هوا-فضا و هسته ای و نانو به پیشرفت‌های شگفت آوری دست پیدا کند.
خامنه‌ای همچنین تاکید کرد اگر کشورهایی که مورد تحریم آمریکا قرار گرفته‌اند از ظرفیت یکدیگر استفاده کامل کنند منافع آن برای همه طرف‌ها، بسیار خواهد بود.
وی ضمن یادآوری زمینه‌های همکاری ایران و بلاروس از جمله در علم و فناوری، تجارت و فعالیت‌های سیاسی در مجامع بین المللی، خط عبور شمال به جنوب را یکی از نکات مهم در رابطه‌ی بین دو کشور ایران و بلاروس دانست و تصریح کرد راه‌اندازی خط عبور شمال به جنوب به نفع دو کشور و همچنین روسیه و منطقه است و خواستار آن شد که هر دو طرف برای راه‌اندازی آن تلاش کنند.
وی همچنین تاکید کرد توافق‌ها و حرف‌ها نباید در جلسات به پایان برسد بلکه باید با پیگیری ویژه و زمان‌بندی مشخص، به مرحله اجرا برسد.
رئیس جمهور بلاروس نیز ضمن تحسین جمهوری اسلامی به این دلیل که در دوران تحریم‌ها به تجربیات و پیشرفت‌های شگفت آوری دست پیدا کرده است، اظهار داشت کشورش اعتقاد دارد اگر از شرایط تحریم به درستی استفاده شود، می‌تواند یک فرصت برای پیشرفت باشد. وی هدف خود از سفر به ایران آشنایی نزدیک با دستاوردهای ایران دانست. وی تصریح کرد بلاروس مصمم به همکاری ویژه با همراهان واقعی است. در این میان سخنگوی وزارت خارجه امریکا این سفر را زاویه نزدیکی ایران به روسیه مورد ارزیابی قرار داد.
معمولا در شرایط سختی، کشورها این اظهارات و تعارفات را بیان می‌کنند اما با رفع چالش‌ها، عموما منافع خود را معیار اصلی قرار. می‌دهند و‌ بر اساس آن عمل می‌کنند. علی خامنه‌ای همواره تحریم‌ها را برای ایران فرصت پیشرفت ارزیابی می‌کند، اما همواره این نکته را ناگفته می‌گذارد که در صورت عدم تحریم، چه پیشرفت‌های بیشتری می‌توانست برای ایران حاصل شود.
تحریم‌ها در ایران روند توسعه را به شدن کند کرده و حتی رشد اقتصادی را به تعویق انداخته است، با این وصف مقام‌های جمهوری اسلامی اشاره‌ای به آسیب‌های ریشه‌دار و ساختاری تحریم‌ها برای اقتصاد و همچنین مسائل فرهنگی و اجتماعی ایران نمی‌کنند.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0197442
Visit Today : 436
Visit Yesterday : 726