اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

یکی از خواست‌های جدی اوکراین برای دفاع از خود در برابر ارتش روسیه تجهیز نیروی نظامی این کشور به جت‌های جنگنده‌ است. آلمان و آمریکا این خواست را رد کرده‌اند. اکنون لهستان و اسلواکی برای ارسال این جت‌ها اعلام آمادگی کردند. ادوارد هگر، نخست وزیر اسلواکی روز جمعه ۱۷ مارس (۲۶ اسفند) اعلام کرد که دولت اسلواکی به اوکراین جت‌های جنگنده میگ-۲۹ می‌دهد. لهستان نیز یک روز پیش اعلام کرده بود که در مجموع ۱۲ فروند از این میگ‌ها را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد. قرار است چهار فروند اول این جنگنده در روزهای آینده تحویل داده شود. بقیه باید بررسی و در تاریخ بعدی تحویل داده شود.

اوکراین مدتهاست که در جنگ با روسیه از کشورهای حامی خود تقاضای هواپیماهای جنگنده می‌کند. اسلواکی و لهستان که بخشی از جناح شرقی ناتو هستند، حامیان اصلی اوکراین به شمار می‌روند. متحدان دیگر، مانند ایالات متحده و آلمان، از اوکراین حمایت تسلیحاتی می‌کنند، اما تاکنون از دادن هواپیماهای جنگی به این کشور خودداری کرده‌اند. قبل از حمله روسیه، اوکراین ده‌ها فروند جنگنده میگ-۲۹ داشت که بقایای دوران شوروی بود. با این حال، مشخص نیست که چه تعداد از آنها پس از گذشت بیش از یک سال از زمان آغاز جنگ هنوز عملیاتی هستند. تحویل این میگ‌ها از طرف لهستان و اسلواکی این مزیت را برای نیروی هوایی اوکراین دارد که دیگر نیازی به دوره‌های آموزشی طولانی‌مدت نیست.

یک گام منطقی

این اولین بار از زمان آغاز تهاجم بزرگ روسیه به اوکراین است که لهستان، یک کشور ناتو، رسماً جت‌های جنگنده را به کشور مورد تهاجم تحویل می‌دهد. دولت لهستان بارها نشان داده است که می‌تواند خطری را که حمله روسیه به اوکراین برای اروپا ایجاد کرده، به درستی ارزیابی کند.

روبرتوس ولمر، تحلیلگر وب‌سایت “ان‌تی‌وی” در تفسیری در این باره می‌نویسد ارسال جت‌های جنگنده برای اوکراین شاید برای برخی دولت‌ها تابو به نظر برسد، اما یک گام منطقی است و بدان معنا نیست که غرب وارد جنگ خواهد شد، حتی اگر تبلیغات روسیه آن را اینگونه نشان دهد.

او به سخنان کریستف هوسگن، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ درباره درستی این گام اشاره می‌کند که گفته است: «اگر ما به اوکراین تسلیحات، اعم از کلاه ایمنی، تانک یا هواپیما بدهیم، طبق قوانین بین‌المللی از آنها حمایت کرده‌ایم. ناتو تنها با اعمال ممنوعیت پرواز یا استقرار نیروهای زمینی از خط قرمز عبور می‌کند.»

تنها برای دفاع

ولمر در ادامه نوشته است که ایده فروش تسلیحات به اوکراین تنها تا مرزی است که این کشور را قادر سازد از خود تا سرحد امکان دفاع کند. ملاحظات دیگر غرب که با وضوح کمتری درباره آن سخن گفته می‌شود، دادن انگیزه به روسیه برای پایان دادن به جنگ است. برای این قدم لازم نیست روسیه “شکست بخورد”، بلکه صرفا باید نیروهای خود را خارج کند. چیزی که نباید به پوتین داده شود، بهانه‌ای است برای تشدید جنگ مرگبار خود، و شاید حتی جنگی در ابعاد هسته‌ای. این یک اقدام متعادل‌کننده است که از نظر اوکراین رضایت‌بخش نیست. نگرانی اوکراین دفع متجاوزی است که چیزی جز نابودی کامل این کشور را در سر ندارد. واضح است که از نظر نظامی جت‌های جنگنده برای دستیابی به این هدف اهمیت ویژه دارند. این جت‌های جنگنده می‌توانند در دفاع ضد هوایی و همچنین برای حملات تهاجمی به نیروی نظامی اوکراین کمک کنند. برای هر دو هدف، آنها به طور قابل توجهی متحرک‌تر از پرتابگرهای موشکی متعدد یا سیستم‌های ضد هوایی زمینی هستند. بر اساس برآورد کارشناسان نظامی اوکراین، حتی موشک‌های مافوق صوت کینژال (Kinschal) نیز می‌توانند توسط هواپیماهای جنگنده (البته بیشتر توسط جت‌های غربی) رهگیری شوند.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0197401
Visit Today : 395
Visit Yesterday : 726