اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، به مناسبت آغاز ماه رمضان تلفنی گفت‌وگو کردند. این اولین گفت‌وگوی وزیران امور خارجه دو کشور پس از توافق پکن به منظور عادی‌سازی روابط تهران و ریاض بود.

وزارت امور خارجه عربستان سعودی روز پنج‌شنبه سوم فروردین در بیانیه‌ای اعلام کرد فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه این کشور و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در این تماس تلفنی توافق کردند برای انجام مقدمات بازگشایی سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری، به زودی با یکدیگر دیدار کنند.

در این بیانیه آمده است: «دو وزیر توافق کردند به زودی نشستی دوجانبه ترتیب دهند تا راه را برای بازگشایی سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌ها در کشورها هموار کنند.»

همچنین این دو مقام آغاز ماه رمضان را که از روز پنج‌شنبه در هر دو کشور آغاز شده، تبریک گفتند.

عربستان سعودی و ایران هفت سال پیش و پس از حمله معترضان به نمایندگی‌های دیپلماتیک عربستان سعودی در ایران در پی اعدام نمر باقر النمر، روحانی شیعه به دست حکومت ریاض، روابط خود را قطع کردند.

توافقی که در پکن بین تهران و ریاض امضا شد، به ویژه بر بازگشایی دوجانبه سفارت‌خانه‌ها و همچنین تعهد هر یک از طرفین به احترام به حاکمیت دیگری و عدم مداخله در «امور داخلی» تاکید کرده است.

همچنین این موافقت‌نامه خواستار اجرای توافق‌نامه‌های همکاری امنیتی و اقتصادی دوجانبه شده که بیش از ۲۰ سال پیش امضا شدند.

پیشتر رسانه‌ها گزارش دادند ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهوری ایران روز یک‌شنبه ۲۸ اسفند از سوی ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی دعوت‌نامه‌ای برای سفر به این کشور دریافت کرده است.

همچنین رئیسی با ارسال پیام‌های جداگانه‌ای فرا رسیدن ماه رمضان را به سران کشور‌های اسلامی از جمله پادشاه عربستان سعودی تبریک گفت.

هم‌زمان با گفت‌وگو میان وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی و عربستان سعودی، اکسیوس به نقل از یک مقام ارشد دیپلماتیک اسرائیل نوشت که دولت اسرائیل توافق اخیر بین ریاض و تهران را نه به‌عنوان یک تهدید، بلکه فرصتی برای تلاش‌های اسرائیل در جهت عادی‌سازی روابط با ریاض به حساب می‌آورد.

دو روز پیش کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، در یک سخنرانی در دمشق گفت که «نه ایران و نه عربستان سعودی نمی‌توانند یکدیگر را نادیده بگیرند».

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0197464
Visit Today : 458
Visit Yesterday : 726