اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

مدیر محترم حوزه علمیه تهران! چرا به جای اینکه پاسخگو باشید از دیگران حساب کشی می کنید؟ سلام. عیدتان مبارک. طاعاتتان قبول جناب حجت الاسلام و المسلمین رحیمی صادق 🔸همانطور که در دغدعه های بجای خود در سخنان اخیرتان بیان کرده اید، بی حجابی یک پدیده نابهنجار برای جامعه اسلامی ماست اما برای برچیدن آن چاره ای جز فهم دلایل پدیدآمدنش وجود ندارد.

🔸همه بانوانی که در سرزمین ما زندگی می کنند و احیانا از حجاب کامل برخوردار نیستند، هم حکم فقهی آن را می دانند و هم از قوانین باخبرند و اگر قرار بود حکم “دین” و “قانون” آنها را سر به راه کند که کار به اینجا نمی کشید.

🔸 همانطور که بسیاری از ما حکم دین در باره تهمت و غیبت را جدی نمی گیریم، آنها هم با مقوله حجاب برخوردی مشابه ما می کنند. به همین ترتیب همانطور که ما خیلی از قوانین و مقررات کشور را سرسری می گیریم بی حجابها هم مثل ما رفتار می کنند. پس بیان احکام فقه و مقررات قانونی ، نه تنها دردی را دوا نمی کند که تکرار ملال آور آن تاثیرش را از بین می برد.

🔸گلایه کرده اید که چرا مسئولان منفعل عمل می کنند. جسارتم را ببخشید اما اگر قرار باشد کسی را عتاب و خطاب کنید خود شما( شخص حقوقی تان) در صف اولید. مگر نه اینکه برای تشویق به حجاب باید کار فرهنگی کرد؟ و چه کسی شایسته تر از بزرگان حوزه های علمیه برای این کار وجود دارد؟ قبل از اینکه از دیگران توقع کنید خودتان بفرمایید چه کرده اید و کدام کار فرهنگی تاثیرگذار ارائه داده اید که حالا از دیگران انتظار اقدام دارید؟

🔸فرموده اید: ” صبر مردم متدین به پایان خواهد رسید و ممکن است خودشان دست به اقداماتی بزنند، آن وقت جامعه دچار نابسامانی و هرج و مرج خواهد شد”. ادبیاتتان نشان دهنده چراغ سبز به یک گروه خاص است.تجربه های گذشته می گوید مردم عادی به سادگی وارد این غائله ها نمی شوند.

🔸کسانی که به سفارت عربستان یاسفارتخانه های دیگر حمله کردند یا آتش زدند مگر با همین توجیه ها وارد معرکه نشدند؟ نتیجه اش چه بود؟ خودتان می دانید چه هزینه سنگینی برای آن داده ایم البته از جیب ملت. وگرنه عاملان حمله به سفارتخانه ها بعضا جایزه اقدام خود را هم گرفتند.

🔸هر حرکت خودسرانه را می شود با سازماندهی کوچکی شروع کرد اما معلوم نیست پایانش هم با ما باشد. وقتی شهر شلوغ می شود دشمن هم بیکار نمی نشیند. حالا اگر این وسط خونی بر زمین ریخته شود شما مسئولیتش را بر عهده می گیرید؟ حاشا که چنین کنید

🔸از دولت و نهادهای حوزوی و فرهنگی و صداوسیما و قوه قضاییه و پلیس خواسته اید وارد شوند و کاری بکنند. برادر بزرگوار! نهادهای فرهنگی اگر قرار بود کاری بکنند تا حالا کرده بودند. بعد از این هم امیدی نیست. اما می ماند پلیس و دستگاه قضایی که قاعدتا همه انگشت ها به سمت آنها نشانه می رود که چرا قانون را اجرا نمی کنید؟چرا تعلل می کنید؟
چرا قاضی و پلیس را درگیر مقوله ای مانند بی حجابی می کنید که کمترین تقصیر را در پیدایش آن نداشته اند. وانگهی همین دو نهاد با کدام متر و معیار باید وارد شوند؟ مگر کسی تعریف روشنی از بی حجابی به آنها داده؟ وانگهی پلیس و دستگاه قضایی لنگر امنیت و آرامش جامعه اند. توقعاتی که شما دارید مستلزم درگیرشدن با بخشی از مردم است. دلتان که برای تکرار قصه مهسا امینی تنگ نشده؟

🔸 گفته اید فروشنده های مغازه ها بی حجاب نباشند و کسانی که به آنها جواز کسب داده اند با بی حجابها برخورد کنند.نگفته اید چه برخوردی اما لابد می خواهید بگویید مغازه شان تعطیل یا جواز کسب شان باطل شود یا جریمه شوند. هیچ محاسبه ای دارید که این کار مثلا در شهرهایی مانند تهران و اصفهان و تبریز و مشهد چقدر نیروی انسانی لازم دارد؟ وانگهی اگر بعضی از همین ناظران مثل من و شما فکر نکنند، تکلیف چه می شود؟و سرانجام اینکه اقدام مور نظر شما چه پیامدهای داخلی و خارجی خواهد داشت؟

🔸خدمات ندادن به افراد بی حجاب یا جلوگیری از سوارشدن شان به وسایل نقلیه عمومی هم از آن راه حلهایی است که اصلا عملیاتی نیست. فرضا اگر یک خانم بصورت شل حجاب وارد مترو یا اتوبوس شود و در آنجا کشف حجاب کند، باید همانجا پیاده اش کرد؟ چه کسی این کار را بکند؟ راننده مترو یا اتوبوس؟ اینکه ممکن نیست. لابد باید برای هر اتوبوس و هر واگن مترو یک مامور گماشت.

به نظر می رسد طرحهایی که از آن سخن رانده اید قریب به اتفاق شان عملیاتی نیست و بعضی از آنها به درگیری و رودرو قرار گرفتن بخشی از مردم با یکدیگر می شود.
🔸اما انصافا یک تعبیر به کار برده اید که کاملا پسندیده است. گفته اید مقابله با بدحجابی باید تدریجی انجام شود. هر چند عبارت “تدریجی” کشدار است و معلوم نکرده اید سقف زمانش چقدر است اما اصل حرفتان درست است.

🔸کار فرهنگی از جمله موضوع حجاب تدریجی است و برای انجام آن، عمر نوح لازم است و صبر ایوب و بخصوص خُلقِ محمد(ص)

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195775
Visit Today : 335
Visit Yesterday : 718