اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

نهادها و سازمان‌های مختلف همچنان بر ایجاد محدودیت برای زنان بی‌حجاب تاکید دارند. پس از اعلام دانشگاه علوم پزشکی در خصوص ایجاد محدودیت خدمت رسانی برای کسانی که بدون حجاب در دانشگاه حضور پیدا می‌کنند، وزارت آموزش و پرورش نیز از اعمال محدودیت برای دانش‌آموزان خبر داده و گفته است که وزارت آموزش و پرورش بر اساس قوانین و مقررات از ارائه خدمات آموزشی به دانش‌آموزانی که قوانین و مقررات پوششی در مدارس را رعایت نکنند، معذور خواهد بود.
وزارت آموزش و پرورش در این خصوص بیانیه‌ای منتشر کرده و در این بیانیه با اشاره به ضرورت تعلیم و تربیت همزمان برای دانش‌‌آموزان تاکید کرده است نگاه به خانواده و آموزش و پرورش باید تغییر راهبردی پیدا کند.
در این بیانیه، داشتن نگاه کلان به مولفه‌های فرهنگی و راه‌های نهادینه کردن آنها از جمله موضوع حجاب و عفاف یکی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در نظام فکری و فرهنگی عنوان شده و تاکید شده است که در امور فرهنگی و تربیتی دو مقوله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، که یکی بحث آشنایی افراد با موضوع و دوم بحث نهادینه و درونی کردن آن در قلب و جان افراد است.
موضوع محوری این بیانیه، مساله‌ی حجاب است و ضمن تاکید بر اهمیت مساله‌ی حجاب،‌ خاطرنشان کرده است که باید نسبت به تاثیرپذیری دانش‌آموزان از اشخاص محبوب که نقش الگو را در ذهن دانش آموزان دارند، غفلت کرد.
بیانیه از فرهنگیان خواسته است تا نسبت به مساله حجاب اهتمام ویژه‌ای داشته باشند و نسبت به ایجاد گفتمان مثبت و سازنده بین دانش آموزان در موضوع فرهنگ و اعتقادات اسلامی، اجتماعی و بومی اسلام و ایران تلاش کنند.
در بخش دیگری از بیانیه تاکید شده است که ضمن تاکید بر رعایت پوشش مناسب اسلامی توسط همه همکاران فرهنگی در مدارس، مراکز رفاهی و فرهنگی، اردوگاه‌ها و فضا‌های پرورشی، نسبت به معرفی الگو‌های برتر دانش‌آموزی از بین دختران و پسران نخبه و ممتاز اقدام و احکام شرعی حجاب به دانش‌آموزان آموزش داده شود.
در پایان تاکید شده است آموزش و پرورش بر اساس قوانین و مقررات از ارائه خدمات آموزشی به معدود دانش‌آموزانی که قوانین و مقررات پوششی در مدارس را رعایت نکنند، معذور است.
در کنار آموزش و پرورش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم طی اطلاعیه‌ای در مورد پوشش و حجاب تاکید کرده است دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ارائه خدمات آموزشی، رفاهی به معدود دانشجویانی که قوانین و مقررات دانشگاه‌ها در این خصوص را رعایت ننمایند، معذور است.
این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی به واسطه‌ی حجاب این محدودیت‌ها را برای زنان ایجاد می‌کند. از ابتدای انقلاب اسلامی و با اجباری شدن حجاب برای زنان، همواره این محدودیت‌ها برای زنانی که از رعایت حجاب خودداری کرده‌اند اعمال شده است و زنان همواره تهدید شده‌اند که در صورت عدم مراعات حجاب از حقوق اجتماعی مانند اشتغال و تحصیل محروم خواهند شد. در عمل هم همین اتفاق رخ داده است و زنانی که از رعایت حجاب اجباری خودداری کرده‌اند، از مشاغل هم کنار گذاشته‌اند.
بسیاری از تحلیلگران تلاشهای حکومت در این زمینه را ناکام دانسته اند. عباس عبدی، تحلیلگر اصلاح‌طلب، در یاد داشتی در روزنام اعتماد با انتقاد از رویکرد فعلی نهادهای حکومتی و طرفداران حجاب اجباری ، قانون کنونی مربوط به الزام رعایت حجاب شرعی در کشور را غیرممکن و غیرقابل اجرا دانست. وی گفت طرفداران حجاب اجباري توجه ندارند كه مجموعه گزاره‌هاي آنان در دفاع از اجباري يا قانوني بودن اين رفتارها به بن‌بست رسيده و همين بن‌بست است كه كار را به اين مرحله رسانده است. وی تاکید کرده دامن زدن به این چالش به منشأ ناآرامی مبدل شده است و مادامی که حکومت نخواهد این واقعیت را بپذیرد هیچ اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد.
برخی از ناظران نیز راه موثر مقابله با این محرومیتها را منوط به همکاری مردان دانسته‌اند و تاکید دارند که اگر مردان هم به جای سکوت و بی‌تفاوتی در مقابل تهدیدها علیه زنان و محدودیت‌هایی که علیه زنان اعمال می‌شود، اقدام به خودداری از دریافت خدمات کنند،‌ جمهوری اسلامی توان اجرای این سیاست‌ها را نخواهد داشت، سکوت در مقابل این سیاست‌ها عملا دست جمهوری اسلامی را برای اعمال این سیاست‌ها علیه زنان باز می‌گذارد.
بسیاری از حقوق دانان با تاکید بر اینکه این اقدامات خلاف حقوق شهروندی است تاکید دارند که جمهوری اسلامی حق اجرایی سیاست‌های محدودکننده‌ای را که خلاف نص قانون اساسی است ندارد. هر چند جمهوری اسلامی نشان داده تنها چیزی که اهمیت ندارد حاکمیت قانون و رعایت پروتکلهای قانونی است.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0197495
Visit Today : 489
Visit Yesterday : 726