اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

برنامه اخیر جناب شهرام همایون در باره استراتژی و روشن اندیشی شاهزاده رضا پهلوی در ارتباط با گروه منشوری و توییت آخر شاهزاده در باره پذیرفته نشدن افراد پیشنهادی ایشان برای پیوستن به گروه را نگاه می کردم و این نکات به ذهن ام رسید که آن ها را با ایشان و خوانندگان گرامی در میان می گذارم.

این که افتضاح گروه منشوری را به درایت و طرح از پیش اندیشیده شده شاهزاده ارتباط بدهیم و ورود ایشان به این جمع «اشتباهی» را،،، در جهت مثبت ارزیابی کنیم به نظر من کاری ست شدیدا نادرست که نام ی جز «توجیه» و روغن ریخته را نذر امام زاده کردن بر آن نمی توان گذاشت.

جناب همایون در بخشی از سخنان شان می گویند که بعد از جلسه گروه منشور و پخش آن از تلویزیون «کانال یک» آن قدر ناراحت شده اند که برنامه شان را با یک خداحافظی خشک و خالی به پایان رسانده اند و بعد در گفت و گو با یکی از هواداران و «ظاهرا» مشاوران شاهزاده دچار بغض و اندوه شده اند و اکنون خوشحال هستند که شاهزاده با توییت آخرشان کاسه کوزه ی بدخواهان حاضر در گروه را به هم ریخته اند (نقل به مضمون).

به گمان من وظیفه اهل رسانه، خاصه اهل رسانه ی ایران دوست و خواهان تغییرِ صد در صدی حکومت نکبت، در قبال دوست و دشمن و عمل درست و غلط سیاسی، سکوت و بغض نیست، بلکه ارائه ی تحلیل، انتقاد، و حتی مخالفت به جا و به موقع است تا مردمی که اهل دقایق سیاسی نیستند از افتادن در دام های ضد ایرانی بر حذر داشته شوند.

این که ما صبر کنیم -که در مورد دار و دسته ی منشوری خوشبختانه این صبر زیاد به طول نینجامید والّا خسارت های بسیاری به حرکت های اعتراضی مردم در داخل ایران می زد- تا جریان رویدادها ما را خود به خود به جلو ببرد و اگر نتیجه ی خوبی داشت آن نتیجه ی خوب را به رخ بکشیم و اگر نتیجه ی بد داشت آن نتیجه را مورد نقد و مخالفت قرار دهیم، این کار به نفع مردمی که به رسانه ی ما مراجعه می کنند نیست.

علاقه به شخص شاهزاده یا هر کس دیگر در عرصه ی سیاست ایران نباید مانع از بیان حقایقی که «در لحظه» متوجه می شویم شود، و بیان حقیقت «از نگاه ما» چه درست باشد چه فرضا نادرستی اش در آینده اثبات شود، در هیچ زمانی نباید به تاخیر بیفتد.

من هم خوشحال هستم که شاهزاده، با توییت شان -هر چند این هم بسیار ناقص و غیر شفاف است- گام ی در جهت توصیه هایی که ما می کردیم و هرگز شنیده نشد و هنوز هم شنیده نمی شود بر داشتند و من صریحا عرض می کنم که ایشان در قبال مردم ایران و شخص خودشان مسوول مستقیم و تمام و کمال هستند و این که مشاوران ایشان که یکی از آن ها هم فردی ست که جناب همایون از او یاد کرده است راه نادرست را به ایشان نشان می دهند، نه تنها قابل قبول نیست بلکه این سلب مسوولیت، شأن و منزلت ایشان را به عنوان کسی که تنها فرد معتبر در میان دسته جات و شخصیت های اپوزیسیون است از میان می برد و او را مانند بچه ای که به سادگی می تواند آلت دست این و آن قرار بگیرد نشان می دهد که چنین نبوده است و چنین مباد.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196244
Visit Today : 804
Visit Yesterday : 718