در حالیکه جمهوری اسلامی قصد دارد از روز شنبه به جدال با زنان برخیزد و حجاب اجباری را دوباره در سطح شهرها و مکانهای عمومی از جمله دانشگاهها اعاده کند و اب رفته را به جوی برگرداند مخالفین نیز خود را برای این چالش آماده ساخته اند. گروههای مختلف دانشجویی برای این مقابله برای روز شنبه اعلام فراخوان دانشجویی داده اند و برخی از شخصیتها نیز جامعه مدنی را تشویق به این مبارزه مدنی کرده اند. شهبانو فرح پهلوی با صدور بیانیهای در ارتباط باتاکید نظام جمهوری اسلامی بر حجاب اجباری نوشت آنچه اکنون میبینیم تنها مقاومت مذبوحانه جمهوری اسلامی ناشی از ضعف و ترس آنها در برابر حق انتخاب و حقوق مشروع نسل آزادیخواه ایران است.شهبانو فرح پهلوی افزود پافشاری حکومت درباره حجاب اجباری و مقاومت جامعه به ویژه زنان اگرچه در شرایط کنونی، جنگی نابرابر است، اما همین جنگ است که سرانجام حکومت را به یک بنبست نهائی خواهد رساند و برنده این رویارویی، ملت ایران است.
همچنین نرگس محمدی، مدافع حقوق بشر که در زندان اوین به سر میبرد روز پنجشنبه در پیامی حجاب اجباری را تعرض به زنان و جامعه توصیف کرده و گفته است آن را برنمیتابیم و مبارزه با حجاب اجباری در فرایند گذار از جمهوری اسلامی را نه فقط برای احقاق حقوق زنان، بلکه در مداری بالاتر برای عریانکردن شکست سلطه و سیطره حکومت نه فقط بر تن زن، بلکه بر پیکر جامعه دانسته است وی گفته گرانیگاه راهبرد سرکوب جنبش انقلابی توسط حکومت، زنان هستند و از قضا مرکز ثقل راهبرد پایان دادن به جمهوری اسلامی توسط مردم هم، زنان هستند. او خواستار مقابله زنان با حجاب اجباری شده است.
در این میان احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور که مسیول مقابله با حجاب زنان شده است. بار دیگر ضمن تاکید بر ضرورت توجه به مسالهی حجاب توسط نیروی انتظامی گفت رویکرد نیروی انتظامی در این زمینه بر اساس قانون و دغدغههای مردم است.وی ضمن اشاره به حکم علی خامنهای دربارهی وی که وی را به فرماندهی نیروی انتظامی کشور منصوب کرده است، گفت در حکم ابلاغی به وی به مسائلی اساسی از جنس خدمت، امنیت، شأن و آموزش اشاره شده است.
فرمانده نیروی انتظامی در خصوص رویکرد فراجا نسبت به اشخاص بدحجاب گفت رویکرد نیروی انتظامی نسبت به این موضوع دو نگاه است: یکی اینکه قانون چه میگوید و اینکه به اصل قانون احترام گذاشته شود و نکته دوم اینکه این موضوع دغدغه مردم است.
رادان در ادامه گفت اعتقاد نیروی انتظامی این است که تعداد اندک افراد بدپوشش هم زنان و دختران کشور هستند که ممکن است غفلت کرده باشند. وی در عین حال گفت البته ممکن است درصد اندکی عامدانه باشد اما سایر آن غفلت است.
وی تصریح کرد نیروی انتظامی بد پوششی را از طریق پیامک ارسال میکند و اگر مخاطب نظرش این باشد که پیامک اشتباه است، نیروی انتظامی به نظر او احترام میگذارد و میپذیرد که نظر مخاطب درست است. وی افزود اگر فردی اعلام کند این پیامک اشتباه ارسال شده است، نیروی انتظامی در مرحله اول آن را میپذیرد. اما اگر تکرار شد، مشخص است که غفلتی صورت گرفته است.
به نظر میرسد که سردار رادان در اظهارات پیشین خود در این خصوص که افراد بیحجاب را مورد تعقیب قضایی قرار خواهند داد بازنگری کرده و آنها را تا حدودی تلطیف کرده است. رادان پیش از این گفته بود که افراد بیحجاب به محاکم قضایی معرفی و با آنها برخورد قضایی صورت خواهد گرفت.
اظهارات وی با واکنشهای تندی از طرف گروههای مختلف اجتماعی مواجه شد. حقوقدانان تعقیب قضایی به واسطهی حجاب را غیرقانونی خواندند و برخی سیاسیون و منجمله برخی نمایندگان مجلس این اقدام را ناممکن و غیر عملی توصیف کردند.
حالا به نظر میرسد که سردار رادان با دریافت پیامهای در این خصوص که اظهاراتش عملی و شدنی نیست، با تغییر اظهارات تند پیشین خود، برخورد به افراد بیحجاب را به تذکر لسانی محدود کرده و در عین حال گفته است که افراد میتوانند نسبت به تشخیص نیروی انتظامی تردید کنند و آن را نادرست بخوانند.
این در حالی است که کمپینهایی به تازگی فعال شده تاکید دارد که در واکنش به اقدام نیروی انتظامی در خصوص ثبت خودروهایی که سرنشین بیحجاب دارند، پلاک خودروهایی هم که سرنشینان آنها باحجاب هستند به نیروی انتظامی گزارش شوند تا به دلیل حجم بالای پیامکهای دریافتی هم عملا امکان برخورد نیروی انتظامی با افراد بیحجاب وجود نداشته باشد و هم اینکه به دلیل حجم بالای این پیامکها و غیرقابل تشخیص بودن گزارشهای درست از گزارشهای نادرست، عملا گزارشهای دریافتی در این خصوص مخدوش شوند و امکان رسیدگی به آنها برای نیروی انتظامی وجود نداشته باشد.