اولین مناظره انتخاباتی میان نامزدهای حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، شکافهای عمیق درون حزبی را آشکار کرد. به گزارش العربیه، نامزدهای حاضر در این مناظره، پیرامون حمایت از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در صورت محکومشدن او بهشدت اختلاف داشتند. به طوری که آسا هاچینسون از نامزدهای حزب جمهوریخواه تاکید کرد که در صورت محکومیت ترامپ، از او حمایت نخواهد کرد. موضوع حمایت از اوکراین نیز از دیگر موضوعهای اختلافی میان نامزدهای جمهوریخواه بود. نیکی هیلی در این رابطه تصریح کرد که اوکراین خط اول دفاعی آمریکا است و شکست اوکراین به معنای پیروزی چین بهشمار میرود. مایک پنس، معاون پیشین ریاست جمهوری نیز اظهار داشت که او آمادهترین نامزد جمهوریخواه برای انتخابات ۲۰۲۴ است و کاهش سطح بدهیها و قرار دادن آمریکا در مسیر پیشرفت و توسعه از برنامههای اصلی او محسوب میشود. ران دیسانتیس، فرماندار کنونی ایالت فلوریدا و دیگر نامزد جمهوریخواه اشاره کرد که ایالت متحده در سراشیبی سقوط قرار گرفته و او میکوشد چنین روندی را متوقف کند. دیسانتیس قول داد که از همه بخشهای تولیدی حمایت میکند و سیاست افزایش تولید نفت را پیگیری خواهد کرد.
بنابر این گزارش، پدیده این مناظره، ویوک راماسوامی، تاجر ۳۸ ساله و سرمایهگذار در بخش تکنولوژی پیشرفته بود. او بهرغم عدم حضور در دولتهای پیشین جمهوریخواه، اما از نظر روش و رویکرد بیشترین شباهت را به ترامپ داشت. راماسوامی در این مناظره افزون بر حمایت از دیدگاههای شبیه ترامپ، از تاکتیک رئیس جمهوری پیشین در حمله و دفاع به رقبا استفاده کرد. به گزارش «نیویورک تایمز»، پیروزی در اولین مناظره جمهوریخواهان بهدلیل نبود ترامپ، به عنوان شانس اول این حزب، بعید بهنظر میرسید. با این حال برخی نامزدها بسیار کم فروغ ظاهر شدند و در صورت عدم تغییر روش مبارزاتی خود، بهزودی از روند رقابت درون حزبی حذف خواهند شد. هیچ یک از نامزدها به پرسش تغییرات آب و هوایی و نقش بشر در چنین بحرانی پاسخ ندادند که باعث ایجاد بینظمی در روند مناظره شد.
پیشنهاد کاخ سفید برای کاهش تحریمهای نفتی ونزوئلا

منابع کاخ سفید اعلام کردند که مقامات ایالات متحده در حال تهیه پیشنویس طرحی هستند که تحریمهای آمریکا بر بخش نفت ونزوئلا را کاهش خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، بر اساس این طرح در صورتی که ونزوئلا به سمت انتخابات آزاد ریاست جمهوری حرکت کند، شرکتها و کشورهای بیشتری اجازه پیدا میکنند نفت این کشور را خریداری کنند. واشنگتن در تلاش است تا مذاکرات بین نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا و اپوزیسیون سیاسی این کشور بر سر انتخابات در ونزوئلا و سایر مطالبات را تشویق کند. کاهش تحریمهایی که پس از انتخاب مجدد مادورو در سال ۲۰۱۸ بر علیه ونزوئلا اعمال شد، در گذشته از سوی ایالات متحده انجام شده بود اما تاکنون مجوزهای بسیار کمی را به همراه داشته است، از جمله مجوزی به شرکت شِورون (CVX.N) که به این شرکت اجازه میدهد فعالیتهای خود را در ونزوئلا گسترش داده و از ماه نوامبر صادرات نفت خود به ایالات متحده را آغاز کند. کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت جو بایدن رئیسجمهور آمریکا آماده است در صورت اقدام ونزوئلا برای بازگرداندن دموکراسی، تحریمها علیه این کشور را کاهش دهد. سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: اگر ونزوئلا اقدامات مشخصی را برای احیای دموکراسی انجام دهد که منجر به انتخابات آزاد و عادلانه شود، ما آماده هستیم تا تحریمها علیه این کشور را کاهش دهیم. این سخنگو با اشاره به اینکه ونزوئلا هنوز اقدامات لازم را برای احیای دموکراسی در این کشور انجام نداده است از اظهارنظر در مورد طرح اصلاح تحریمهای نفتی علیه ونزوئلا خودداری کرد.
نگرانی شدید سازمان ملل از آغاز دوباره درگیری ها در سودان

مارتین گریفیتس نماینده سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت که از آغاز مجدد درگیریها در سودان «عمیقاً نگران» است و هشدار داد در میانه اتمام مواد غذایی در این کشور جنگزده، مسیرهای کمکرسانی مسدود شده است. به گزارش خبرنگار ایرنا، مارتین گریفیتس نماینده سازمان ملل در امور بشردوستانه روز چهارشنبه به وقت محلی گفت که درگیری ها به ویژه در دارفور جنوبی و کردوفان جنوبی شدید شده است و از طرف های درگیر خواست “درگیری ها را متوقف کنند و اجازه ارسال کمک ها را بدهند.” گریفیتس در حساب اجتماعی خود در ایکس که قبلاً به نام توییتر شناخته می شد، نوشت: “ده ها نفر کشته شده اند و هزاران نفر آواره شده اند. مسیرهای کمک رسانی مسدود شده و ذخایر مواد غذایی تمام شده است.” از زمان آغاز جنگ میان نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) و نیروهای مسلح سودان (SAF) در ۱۵ آوریل، به ویژه در خارطوم و ایالت دارفور، هزاران نفر کشته و بیش از ۴ میلیون نفر آواره شده اند. به گفته سازمان ملل متحد، از زمان آغاز جنگ در سودان بیش از چهار ماه پیش، ۱۹ امدادگر کشته شده اند. این نهاد بین المللی در ادامه گفت که ده ها انبار و دیگر امکانات بشردوستانه سازمان ملل غارت شده است.
رودی جولیانی خود را تسلیم زندان کرد؛ صدور قرار وثیقه ۱۵۰ هزار دلاری

رودی جولیانی، وکیل شخصی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده، عصر چهارشنبه اول شهریور خود را تسلیم زندانی در شهر آتلانتای ایالت جورجیا کرد تا به اتهاماتش مبنی بر تلاش برای تغییر نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا رسیدگی شود. طبق اسناد دادگاه، از آقای جولیانی که پیش از این نیز شهردار نیویورک و دادستان فدرال بوده است، خواسته شد که ۱۵۰ هزار دلار به عنوان وثیقه پرداخت کند و همچنین از ارعاب ۱۸ متهم دیگر یا شاهد این پرونده خودداری کند. جولیانی پس از حضور در زندان به خبرنگاران گفت: «این کیفرخواست یک شوخی است. این تجاوزی به قانون اساسی است.» گزارشها حاکی است، هشت تن دیگر از متهمان این پرونده کیفری که فانی ویلیس، دادستان ناحیه فولتون کانتی در ایالات جورجیا، آن را گشوده است، خود را تسلیم مقامات قضایی ایالت جورجیا کردهاند. این افراد متهمند تلاش کردهاند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ در ایالت جورجیا را که دونالد ترامپ با اختلاف اندکی به جو بایدن واگذار کرده بود، تغییر دهند. ترامپ قرار است روز پنجشنبه خود را تسلیم زندان کند. طی سال جاری تاکنون چهار کیفرخواست علیه رئیس جمهور سابق ایالات متحده صادر شده که ترامپ همه آنها را «سیاسی» خوانده است. ده متهم دیگر پرونده هم روز جمعه خود را تسلیم خواهند کرد.
زبان چینی وارد برنامه آموزشی دبیرستانهای عربستان سعودی شد

روزنامه عکاظ عربستان سعودی اعلام کرد که ادارههای آموزش و پرورش این کشور آماده اجرای برنامه آموزش زبان چینی به دانشآموزان دبیرستانها میشوند. وزارت آموزش و پرورش سعودی تأکید کرده است که در تمامی دبیرستانها باید دو واحد زبان چینی در هفته تدریس شود. این تصمیم پس از موافقت هیئت دولت عربستان سعودی با تفاهمنامه وزارتهای آموزش و پرورش چین و عربستان سعودی بر سر آموزش زبان چینی گرفته شد. تدریس زبان چینی در عربستان سعودی در جریان سفر محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور به پکن توافق شد. عربستان سعودی در یک سال اخیر گامهای شتابانی در راه گسترش روابط خود با چین برداشته است.