اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ابراهیم رئیسی در نشست مطبوعاتی با رسانه‌ها نه تنها به سوالات پاسخ نداد بلکه بر ابهامها افزود وی در عین حال در اکثر سوالها پاسخهای دروغ داد و از سرکوبها هم حمایت کرد . رییسی در سخنانش خواستار برخورد دانشگاه‌ها با کسانی شد که نظم دانشگاه را بر هم می‌زنند. وی تصریح کرد اگر افراد محدودی خواستند نظم دانشگاه را برهم بزنند خود دانشگاه باید مقابله کند.رئیسی با اشاره به اعتراضات سال گذشته، گفت در جریان این اعتراضات، افرادی از دانشگاهیان دچار غفلت شدند که حتما باید آن‌ها را آگاه کرد.
ابراهیم رئیسی همچنین ضمن دفاع از روند فعلی در راستای حذف و اخراج اساتید، ضمن بیان این موضوع که خود وی در روزهای اخیر گزارش‌هایی از تخلفات اساتید در دانشگاه‌ها دریافته کرده است، گفت خود دانشگاه باید با این افراد برخورد کند.
ابراهیم رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این موضوع که دولت وی تلاش می‌کند تا قیمت دلار تاثیری بر زندگی مردم‌نداشته باشد، گفت پول‌هایی که ایران در کشورهای دیگر دارد، تماما تحت اشراف بانک مرکزی جمهوری اسلامی است.
مشخص نیست که منظور رئیسی از اشراف بانک‌مرکزی بر این پول‌ها چیست.
آنچه مسلم است این است که این پول‌ها در بانک ‌کشور ثالث و تحت نظر انها قرار دارد و جمهوری اسلامی ایران تنها می‌تواند از این پول‌ها برای خرید کالاهای اساسی استفاده کند و نه اشراف و نه نظارتی بر هزینه‌کرد این پول‌ها ندارد.
رئیسی بار دیگر با اشاره به حمله سایبری به پمپ بنزین‌ها، آن را اقدامی برای عصبانی کردن مردم دانست اما گفت با وجود این تلاش‌ها دشمنان ناکام ماندند.
این اتفاق که ماه‌ها قبل رخ داده است، به دستاویزی برای دولت رئیسی تبدیل شده تا تلاش‌های دشمنان را عاملی برای ایجاد چالش در مقابل دولتش عنوان کند.
اشاره رئیسی به حمله سایبری به پمپ بنزین‌ها در حالی عنوان می‌شود که در هفته‌های اخیر کمبود بنزین مشکلی جدی برای مردم ایجاد کرده بود و کمبود بنزین عملا موجب تعطیلی تعدادی از جایگاه‌ها و سرگردانی مردم شده بود.
وی در ادامه با بیان این موضوع که شاخص‌ها نشان می‌دهد که توجه دولت به ظرفیت‌های داخلی و اقداماتی که بر اساس آن صورت گرفته جواب داده است، گفت دشمن در دو سال گذشته دو راهبرد منزوی کردن ایران اسلامی در جهان و مایوس کردن مردم در داخل کشور را دنبال کرده است، اما در هر دو زمینه شکست خورد.
رئیسی بار دیگر به مشکلات کشور در زمان آغاز به کار دولت وی اشاره کرد و گفت در مقطع آغاز فعالیت دولت سیزدهم شیوع گسترده کرونا، کاهش ذخایر کالا‌های اساسی و مشکلات متعدد دیگر این تردید را برای بسیاری ایجاد کرده بود که دولت نمی‌تواند این وضعیت را مدیریت کند و کشور را به پیش ببرد.وی افزود با وجود این مشکلات دولت وی به خوبی توانسته این شرایط را مدیریت کند.
ادعاهای دولت رئیسی در خصوص بهبود شرایط کشور به مدد آمارهای دروغ در حالی عنوان می‌شود که به گفته‌ی اکثرشناسان و تحلیل‌گران دولت در وخیم‌ترین شرایط اقتصادی اجتماعی و سیاسی قرار دارد و نارضایتی به اعتبار پژوهش‌ها در بالاترین سطح خود قرار دارد.
رئیسی با بیان این موضوع که دشمنان در تلاش هستند که جلوی پیشرفت‌های ایران را بگیرند، گفت دشمن در سال گذشته وقتی متوجه پیشرفت‌ها و موفقیت‌های دولت سیزدهم شدند اعتراضات را سازماندهی کردند تا مانع از پیشرفت دولت شوند.
این رویکرد، رویکرد همیشگی جمهوری اسلامی است که تمامی مشکلات را ناشی از تلاش دشمنان برای به شکست کشاندن جمهوری اسلامی می‌دانند و هیچگاه کاستی‌ها و ضعف‌های مدیریتی خود را عاملی برای نارضایتی ‌ اعتراض مردم تصور نمی‌کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این موضوع که آمار‌ها حاکی از ارتقای مشارکت و نشاط اجتماعی مردم است، گفت بر اساس گزارش‌ها مشارکت مردم در رویداد‌های فرهنگی در بهار امسال به ۲۵ میلیون نفر رسیده و در نوروز امسال ۵ میلیون سفر انجام شده است. وی افزود این مقدار سفر نشان می‌دهد مردم اگر چه ممکن است گلایه‌هایی هم داشته باشند، اما با نشاط و مشارکت اجتماعی خود به دولت برای باز کردن گره‌ها کمک می‌کنند.
مشخص است که ابراهیم رئیسی حتی معنی مشارکت را هم نمی‌داند وگرنه سفر را که اقدامی کاملا شخصی است، به مشارکت اجتماعی ربط نمی‌داد و میزان سفرها را شاخصی برای نشان دادن مشارکت اجتماعی مردم عنوان نمی‌کرد.
رئیسی با بیان این موضوع که کشور از نظر پیشرفت نزدیک به قله قرار دارد، گفت هیچگاه نباید خسته شد و باید مسیرها را بدون خستگی و ناامیدی و با نشاط تا رسیدن به هدف پیمود.
ایراهیم رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اختلاف دیدگاه در کشور امری طبیعی است، گفت با وجود اختلاف دیدگاه‌ها نباید نسبت به منافع ملی بی‌توجه بود. وی منافع ملی را نقطه اشتراک همه مردم و گروه‌ها دانست.
به گفته‌ی تحلیلگران، مساله‌ی اصلی همین مساله‌ی منافع ملی و اختلاف نظر در مختصات آن است.
در حالی که بسیاری از کارگزاران فعلی جمهوری اسلامی، حفظ منافع ملی را در گروی قطع رابطه با غرب می‌‌دانند، بسیاری از تحلیلگران و متخصصان سیاسی تاکید دارند که منافع ملی تنها به واسطه برقراری رابطه عادی با جهان و به ویژه رابطه با غرب و امریکا تامین می‌شود.به گفته‌ی ناظران، مساله، همین اختلاف نظر. درباره‌ی منافع ملی است که موجب اختلاف دیدگاه گروه‌های سیاسی و اجتماعی شده است.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش در واکنش به سوال خبرنگار روزنامه وابسته به سپاه که گفت به‌رغم عملکرد قابل قبول دولت در ۲ سال گذشته از جمله رشد اقتصادی و مهار تورم، برخی رسانه‌ها علاوه بر سانسور این اقدامات به تخریب، توهین و تمسخر دولت می‌پردازند، گفت نقد اگر همراه با رعایت انصاف باشد بسیار خوب است.
مشخص نیست دولت به استناد کدام شاخص‌های اقتصادی خود را دولت موفق از وجه اقتصادی می‌داند، اما آنچه که مسلم است و‌مردم با گوشت و پوست‌شان احساس می‌کنند، فروپاشی اقتصادی کشور، تورم افسارگسیخته‌ی غیر قابل کنترل، و سفره‌هایی است که روز به روز کوچک‌تر می‌شوند و مردمی است که روز به روز بیشتر از تامین نیازهای اصلی خود حتی نیاز به درمان و سلامت محروم می‌شوند.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196250
Visit Today : 810
Visit Yesterday : 718