اندیشه ، فلسفه
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
  • در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران – بهزاد کریمی
    آنچه ذیلاً می‌آید پاره توضیحاتی است پیرامون مندرجات اطلاعیه‌ا‌‌ی که سازمان مجاهدین خلق ایران اخیراً زیر عنوان «تحریف حقایق در یک مصاحبه با سایت شرق در مورد مجاهدین خلق» انتشار داده است. بنا به اظهارات این اطلاعیه
تاریخ
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
اقتصاد

خدمت سربازان زن در زندان‌ها لغو شد: رادیو فردا – رسانه‌های اسرائیل روزهای جمعه و شنبه، هفتم و هشتم مهر گزارش دادند که افشای رابطه نزدیک میان پنج سرباز زن ارتش اسرائیل با یک «زندانی فلسطینی محکوم به حبس ابد» در زندان امنیتی اسرائیل، مقامات، ارتش و جامعه اسرائیل را تکان داده است.

ساعاتی پس از آغاز انتشار گزارش‎‌های رسانه‌های اسرائیل در این زمینه، به دستور ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی و کاتی پری، کمیسر سازمان زندان‌های اسرائیل، تمامی زنان و دختران سرباز از خدمت در زندان‌های امنیتی که زندانیان فلسطینی در آن محبوس هستند، بیرون آورده شدند.

بر اساس این دستور که روز جمعه صادر و بلافاصله اجرایی شد، هیچ سرباز زن و دختری در چارچوب خدمت اجباری نظام وظیفه، در اختیار سازمان زندان‌های اسرائیل نخواهد بود.

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که یکی از زنان سربازی که ابتدا به دلیل برقراری رابطه با «زندانی امنیتی فلسطینی» در جنوب اسرائیل مورد ظن قرار گرفته بود، در جریان تحقیقات داخلی سازمان زندان‌ها این امر را «تأیید کرد».

براساس این گزارش‌ها، فلسطینی محکوم به حبس ابد که عضو سازمان فلسطینی «فتح» است، با برخوردار شدن از گوشی تلفن همراه که به دست او در زندان رسید، با این سرباز زن رابطه داشت و آن‌دو پیام و عکس نیز تبادل می‌کردند. آن زندانی در پی «رویداد تروریستی منجر به قتل اسرائیلی‌ها در مرکز کشور» محاکمه و محکوم شده است.

وکیل مدافع سرباز یادشده به رسانه‌های اسرائیل گفت موکل او از سوی «تروریست» هدف اخاذی قرار گرفته و خانواده‌اش نیز تهدید شده بودند. به گفته این وکیل، محاکمه نشان خواهد داد که موکل او «بی‌گناه» بوده است.

اما رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که غیر از سرباز یادشده، دست‌کم چهار سرباز زن دیگر نیز با این زندانی امنیتی فلسطینی «رابطه نزدیک» داشته‌اند.

اوایل بهار سال گذشته نیز در پی شکایت یک زن سرباز از میان نیروهایی که مجبور به خدمت در زندان‌ها شده بود، در خصوص تجاوز جنسی به او در زندان امنیتی گیلبواع، رسانه‌های اسرائیل «شهادت‌های چند زن دیگر از میان نظامیان» را منتشر کردند که تأکید داشتند فرماندهان زندان در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ امکان تجاوز زندانیان امنیتی به آن‌ها را «فراهم کرده بودند».

براساس توصیه کمیته ویژه تحقیقاتی که دولت پیشین اسرائیل پس از بررسی ماجرای زندان گیلبواع برپا کرد، سازمان زندان‌ها و ارتش اسرائیل موظف شدند حضور سربازان زن و دختر را در زندان‌های امنیتی به تدریج قطع کنند. اما ظاهراً اتفاق تازه اجرای سریع‌تر تصمیم پیشین را شتاب داد.

زنی که سال گذشته ابتدا ماجرای او برملا شد و به افشای وجود ماجراهای مشابه در زندان گیلبواع انجامید، گفته بود که فرماندهان زندان «دلالی جنسی» کرده و «عامدانه» او و سربازان زن دیگر را «طعمه» زندانیان فلسطینی می‌کردند و از زندانیان اطلاعات و در مواردی نیز پول می‌گرفتند.

اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل، گفته بود که شنیدن شهادت‌های آن زنان در مورد تجاوز جنسی به آن‌ها در زندان گیلبواع برایش «شوکه‌آور و دردناک» بود.

ماجراهای زندان گیلبواع نیز بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و افکار عمومی اسرائیل داشت. نهادهای مدافع زنان در اسرائیل از ارتش، پلیس و سایر سازمان‌های نظامی و امنیتی خواسته‌اند از زنان و دخترانی که مجبور به خدمت سربازی در این ارگان‌ها هستند، دفاع کرده و مانع از آزار جنسی آن‌ها شوند.

داده‌های این نهادها حاکی است با وجود پیشرفت در زمینه حمایت از حقوق زنان در اسرائیل، هنوز آزار جنسی در نهادهایی گزارش می‌شود که هزاران زن و دختر در آن خدمت اجباری دو ساله را می‌گذرانند.

براساس آخرین داده‌های فلسطینیان، بیش از پنج هزار و ۲۰۰ زندانی فلسطینی در زندان‌های امنیتی اسرائیل محبوس هستند. صدها تن از آن‌ها مردان جوانی هستند که به‌دلیل «ترور»، «مشارکت در ترور» یا عضویت در سازمان‌های مسلح فلسطینی، به حبس‌های طولانی یا حبس ابد محکوم شده‌اند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196744
Visit Today : 464
Visit Yesterday : 840