اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز شنبه دوم دی ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک پهپاد که از خاک ایران شلیک شده بود، یک کشتی حامل محصولات شیمیایی را در سواحل هند هدف حمله قرار داد. در بیانیه سخنگوی پنتاگون آمده است: «کشتی «کِم پلوتو» یک کشتی حامل محصولات شیمیایی با پرچم لیبریا، متعلق به ژاپن که توسط هلند اداره می‌شود، حدود ساعت ۱۰ صبح امروز به وقت محلی در اقیانوس هند، در ۲۰۰ مایل دریایی از سواحل هند، توسط یک پهپاد انتحاری مورد اصابت قرار گرفت.» سخنگوی پنتاگون تاکید کرده است: «این پهپاد تهاجمی از خاک ایران شلیک شد.» طبق این گزارش، این حمله باعث بروز آتش‌سوزی در کشتی «کم پلوتو» شد که توسط خدمه خاموش شد. در این حمله به خدمه این کشتی نیز آسیبی وارد نشد.

در این بیانیه همچنین آمده است، در زمان حمله به کشتی «کم پلوتو» هیچ کشتی نظامی آمریکایی در منطقه حضور نداشت. این کشتی هم اکنون به سوی مقصدی در هند در حرکت است و ارتش آمریکا با آن به طور مداوم در تماس است.

روزنامه وال‌استریت جورنال نیز در خصوص مالکیت این کشتی نوشته است، کم پلوتو متعلق به شرکت ژاپنی «ریو بریلانت» است و توسط شرکت هلندی تانکرهای شیمیایی «اِیس-کوانتوم» اداره می‌شود که با ایدان اوفر، غول کشتیرانی در اسرائیل، ارتباط دارد.

ایران در سال‌های گذشته متهم شده بود که به کشتی‌های تجاری حمله کرده است، اما این نخستین باری است که از زمان آغاز جنگ غزه در ۱۵ مهرماه سال جاری آمریکا مستقیما تهران را به حمله به کشتی‌های تجاری متهم می‌کند.

شبه‌نظامیان حوثی یمنی از چند هفته پس از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل که به اعلان جنگ ارتش اسرائیل علیه آن گروه در غزه منجر شد، کشتی‌رانی در آب‌های دریای آزاد به‌ویژه در تنگه باب‌المندب و دریای سرخ را با تهدید روبه‌رو کرده، تا حال یک کشتی را ربوده و درصدد تسلط بر شمار دیگری از کشتی‌های اروپایی و ژاپنی برآمد‌ه‌اند، اما تاکنون ناکام شده‌اند.

در همین زمینه، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران گزارش اخیر نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره دست داشتن جمهوری اسلامی در حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌ها در دریای سرخ را رد کرد.

علی باقری کنی روز شنبه، دوم دی‌ماه، به پرسش خبرگزاری مهر درباره گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی آمریکا از کمک ایران به موقعیت‌یابی کشتی‌ها توسط حوثی‌ها گفت: «مقاومت، ابزارهای قدرت خود را دارد و بر اساس تصمیمات و توانمندی‌های خود، عمل می‌کند.»

کاخ سفید روز جمعه گفت که ایران در برنامه‌ریزی برای حملات حوثی‌ها و کشتی‌های تجاری در دریای سرخ «کاملاً نقش دارد» و اطلاعاتی که برای حمله به این کشتی‌ها در اختیار حوثی‌های یمن می‌گذارد، کلیدی است.

آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، اضافه کرد که نقش ایران در این رویدادها همسو با «حمایت مادی طولانی‌مدت» این کشور از حوثی‌ها و «تشویقشان به اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه» است.

همزمان مقامات امنیتی غربی و منطقه‌ای روز جمعه به روزنامه آمریکایی وال‌استریت جورنال گفته بودند نیروهای جمهوری اسلامی علاوه بر کمک‌های تسلیحاتی مانند موشک و پهپاد به شبه نظامیان حوثی یمن، اطلاعات امنیتی را به طور زنده در اختیار این شبه نظامیان می‌گذارند.

رادیو فردا

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195384
Visit Today : 662
Visit Yesterday : 403