اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ایران وایر – مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی محبوس در زندان اوین با انتشار پیامی انتخابات پیش‌روی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان را « نمایشی رسوا و کاملاً مهندسی شده» خواند و از «سیاست ورزان ایرانی به ویژه اصلاح‌طلبان» خواست فریب وعده‌های پوچ رهبر جمهوری اسلامی را نخورند. تاجزاده در این پیام که نسخه‌ای از آن روز دوم آبان ۱۴۰۲ به دست ایران‌وایر رسیده نوشت: با توجه به داوطلبان ثبت‌نام کرده و نیز عدم تمایل اکثریت قابل توجه، حدود دو سوم ایرانیان در مجموع و پنج ششم تهرانی‌ها، به شرکت در انتخابات از یک سو و انباشت مشکلات و حرام‌خواری‌ها از سوی دیگر مجلس آینده را بی‌خاصیت‌تر از مجلس کنونی و مجلس خبرگان آتی را بله قربان‌گوتر از خبرگان فعلی خواهند بود و تغییری در مسیر تعیین رهبر بعدی و مصداق آن ایجاد نخواهد کرد.

آقای تاجزاده در پیام خود تاکید کرده « کارکرد انتخابات استصوابی، ظاهری دموکراتیک بخشیدن به اجرای منویات رهبر است.»

این زندانی سیاسی نزدیک به میرحسین موسوی و جنبش سبز در پیام خود اظهارات امروز علی خامنه‌ای درباره ضرورت شرکت در انتخابات را « تکراری و توخالی» دانسته و تاکید کرده است: «معرفی نامزد در انتخاباتی که از قبل تکلیف بیش از دو سوم کرسی‌های آن مشخص شده و اکثریت مردم نیز در آن شرکت نخواهند کرد نه اخلاقیست و نه سیاسی. انتصابات رهبر نیاز به رای ملت ندارد.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی امروز در سخنانی خواهان آمادگی مردم و مقامات برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان شد و ادعا کرد انتخاب از بروز دیکتاتوری در کشور جلوگیری می‌کند.

خامنه‌ای در دیدار با شماری از اهالی خوزستان و کرمان گفت: «بعضی‌ها در مورد برگزاری انتخابات اشکال‌تراشی می‌کنند، دلسرد می‌کنند، توجه نمی‌کنند که اگر انتخابات در کشور نباشد، یا دیکتاتوری است، یا هرج و مرج و ناامنی است. انتخابات جلوی بروز دیکتاتوری، هرج و مرج و اغتشاش و ناامنی را می‌گیرد»

در روزهای گذشته، علی ربیعی، سخنگوی پیشین دولت روحانی با اتکاء به نظرسنجی‌هایی که در مورد انتخابات آینده انجام شده نتیجه گرفت که «فضای انتخاباتی در کشور وجود نداشته و اساساً موضوع انتخابات در صدر توجه مردم قرار ندارد.»

ربیعی نتایج نظرسنجی «مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران» (یا «ایسپا»، وابسته به جهاد دانشگاهی) را چنین خلاصه کرد: «۲۷.۹درصد مردم قطعاً در انتخابات شرکت می‌کنند. ۷.۴درصد به احتمال زیاد در انتخابات شرکت می‌کنند. ۲۱.۹درصد هنوز تصمیمی ‌برای شرکت در انتخابات نگرفته‌اند. ۳۶درصد هم گفته‌اند به هیچ‌وجه در این انتخابات شرکت نمی‌کنند. ۶.۸درصد نیز گفته‌اند احتمال کمی‌ دارد که در این انتخابات شرکت کنند.»

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195272
Visit Today : 550
Visit Yesterday : 403