اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

تهران: حمله اسرائیل محدود باشد به آن پاسخ نخواهیم داد: ایران اینترنشنال – روزنامه الشرق الاوسط، روز جمعه ۲۰ مهر به نقل از منابع دیپلماتیکی که نامشان اعلام نشد، نوشت که جمهوری اسلامی پیامی به کشورهای اروپایی فرستاده که در حقیقت مخاطب اصلی‌اش اسرائیل است و در آن گفته شده که اگر حمله اسرئیل محدود باشد از آن چشم خواهد پوشید و پاسخی نخواهد داد. به نوشته الشرق الاوسط، جمهوری اسلامی در این پیام به واکنش خود به حمله قریب‌الوقوع اسرائیل پرداخته است.

این روزنامه به نقل از منابع خود نوشت: «در پیام جمهوری اسلامی که عمدتا به‌طور غیرمستقیم خطاب به اسرائیل است، گفته شده است که تهران بر حمله محدود اسرائیل چشم می‌پوشد و به آن پاسخ نخواهد داد.»

به نوشته الشرق‌الاوسط، در ادامه این پیام گفته شده است: « اگر اسرائیل حمله‌ای موثر به تاسیسات نفتی و هسته‌ای ایران کند، تهران چاره‌ای جز شکستن خطوط قرمز نخواهد داشت.»

الشرق الاوسط تاکید کرده که آمریکا در جریان این پیام قرار گرفته اما توضیح نداده است که جمهوری اسلامی در این پیام چه نوع حمله‌ای را «محدود» قلمداد کرده و یا چگونه پاسخی به حمله اسرائیل را «شکستن خطوط قرمز» دانسته است.

الشرق الاوسط در حالی از پیام غیرمستقیم جمهوری اسلامی به اسرائیل برای تشویق این کشور به انجام یک «حمله محدود» که شامل تاسیسات نفتی و انرژی و هسته‌ای نشود، خبر داده است که شبکه ان‌بی‌سی نیوز، روز جمعه ۲۰ مهر به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد اسرائیل به تصمیم مشخص‌تری برای حمله تلافی‌جویانه به جمهوری اسلامی رسیده است و در نظر دارد به اهداف نظامی و انرژی ایران حمله کند.

طبق این گزارش، هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه اسرائیل تاسیسات هسته‌ای یا مقام‌های حکومتی را هدف قرار دهد، وجود ندارد، اما مقام‌های اسرائیل تاکید کرده‌اند هنوز درباره چگونگی و زمان پاسخ تلافی‌جویانه، تصمیم نهایی را نگرفته‌اند.

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از مقام‌های آمریکایی گفت ایالات‌متحده اطلاع ندارد که اسرائیل چه زمانی حمله می‌کند، اما ارتش اسرائیل در حال آمادگی کامل است تا به محض صدور دستور، اقدام کند.

پیشتر نیز در روز جمعه، شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که به نقل از منابع آگاهی که نامشان را اعلام نکرد گزارش داد که که جمهوری اسلامی به‌شدت عصبی و نگران است و خود را درگیر تماس‌های فوری دیپلماتیک با کشورهای خاورمیانه کرده تا بسنجد که آیا آنها می‌توانند از شدت و حجم حمله نظامی اسرائیل بکاهند یا خیر.

پاسخ اسرائیل به حملات موشکی جمهوری اسلامی که در روز ۱۰ مهر انجام شد، تقریبا حتمی و غیرقابل اجتناب به‌نظر می‌رسد. یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز چهارشنبه ۱۸ مهر گفت که حمله کشورش به جمهوری اسلامی مرگبار، دقیق و غافلگیرکننده خواهد بود.

سی‌ان‌ان به نقل از منابع خود افزود جمهوری اسلامی از همسایگان خود خواسته که به تهران برای محافظت از خود کمک کنند.

به گزارش سی‌ان‌ان، نگرانی رهبران جمهوری اسلامی ناشی از آن است که مطمئن نیستند که آیا ایالات متحده می‌تواند اسرائیل را متقاعد کند که به سایت‌های هسته‌ای و تاسیسات نفتی ایران حمله نکند یا خیر،

در این گزارش، دلیل دیگر جمهوری اسلامی برای نگرانی این واقعیت است که مهم‌ترین گروه شبه‌نظامی نیابتی آن در منطقه، یعنی حزب‌الله، به‌دلیل عملیات نظامی اسرائیل در هفته‌های اخیر به‌طور قابل توجهی تضعیف شده است.

ایالات متحده در حال رایزنی با اسرائیل بر سر نحوه واکنش به حمله ۱۰ مهر جمهوری اسلامی به اسرائیل است. مقامات آمریکایی به روشنی گفته‌اند که نمی‌خواهند اسرائیل سایت‌های هسته‌ای یا میادین و تاسیسات نفتی ایران را هدف قرار دهد. جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده، روز چهارشنبه، ۱۸ مهر، تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به او گفت که حمله تلافی‌جویانه اسرائیل باید «متناسب» باشد. این اولین گفت‌وگوی آنها در تقریبا دو ماه گذشته بود.

یک دیپلمات عرب به سی‌ان‌ان گفت که متحدان ایالات متحده در خلیج فارس، از جمله امارات متحده عربی، بحرین و قطر نیز به آمریکا گفته‌اند که از حمله احتمالی به تاسیسات نفتی ایران را که می‌تواند تاثیرات منفی اقتصادی و زیست محیطی برای کل منطقه به دنبال داشته باشد، نگران و بیمناک هستند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195312
Visit Today : 590
Visit Yesterday : 403