اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

یورونیوز: ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان، روسای جمهور روسیه و ایران روز جمعه ۱۷ ژانویه (۲۸ دی) در مسکو معاهده مهمی را برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و نظامی دو کشور امضا کردند. امضای معاهده مشارکت جامع همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه در حالی انجام شده است که هر دو کشور در سال‌های گذشته هدف تحریم‌های کشورهای غربی بوده‌اند. این توافقهمکاری همچنین ۳ روز قبل از بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید امضا شده است.

اما این معاهده مهم شامل چه ویژگی‌هایی است؟ در اینجا ۷ ویژگی کلیدی این معاهده آورده شده است:

۱. همکاری‌های امنیتی و دفاعی

بر اساس این معاهده، روسیه و ایران متعهد شده‌اند که همکاری‌های خود را در زمینه امنیتی و دفاعی تقویت کنند. بنابراین هر دو کشور در رزمایش‌های مشترک شرکت خواهند کرد، همکاری‌های نظامی-فنی خود را توسعه خواهند داد و در مسائل امنیتی در سطوح جهانی و منطقه‌ای، هماهنگی نزدیک خواهند داشت.

۲. همکاری متقابل در برابر تهدیدات امنیتی

روسیه و ایران توافق کردند که با تهدیدات نظامی که هر دو کشور را هدف قرار دهند مقابله کنند. این دو کشور همچنین متعهد شدند در صورتی‌که هر یک از طرف‌های متعاهد در این توافق هدف حمله قرار گیرد، طرف دیگر هیچ کمکی را به کشور مهاجم ارائه ندهد.

۳. تعهد به تمامیت ارضی

مسکو و تهران در این توافق همچنین متعهد شدند که اجازه استفاده از قلمرو خود را برای حمایت از تحرکات جدایی‌طلبانه یا سایر اقدام‌هایی که ثبات و تمامیت ارضی طرف دیگر متعاهد را تهدید می‌کند، نخواهند داد.

از همین رو برای مقابله با تهدیدات مشترک، نهادهای اطلاعاتی و امنیتی دو کشور ملزم به تبادل اطلاعات خود خواهند بود.

۴. همکاری اقتصادی در زمینه انرژی

معاهده همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه بر تشویق شرکت‌های روسی و ایرانی در بخش انرژی برای گسترش همکاری‌ها تأکید کرده است.

این معاهده همچنین بر تشویق سرمایه‌گذاری‌ در پروژه‌های توسعه میادین نفتی و گازی در قلمرو هر دو کشور تأکید کرده است.

۵. اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه انرژی هسته‌ای

اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی، سنگ بنای این توافق است. بر اساس این توافق، روسیه و ایران با احداث تأسیسات انرژی هسته‌ای به توسعه و گسترش روابط بلند مدت خود مبادرت خواهند کرد.

۶. سیستم‌های پرداخت نوین و ترویج محصولات مالی ملی

این معاهده به‌دنبال ایجاد زیرساخت پرداخت نوین مستقل از دولت‌های ثالث و گذار به پرداخت‌های دوجانبه به ارزهای ملی است. همچنین بر اساس این معاهده، روسیه و ایران بر همکاری مستقیم بین بانکی و ترویج محصولات مالی ملی تأکید کرده‌اند.

۷. هیچ ماده‌ای بر پیمان دفاعی دوجانبه تاکید ندارد

مسکو و تهران اگرچه در این معاهده بر تقویت همکاری‌های نظامی دو کشور تأکید دارند اما از انعقاد یک پیمان دفاعی دوجانبه همانند پیمان دفاعی دو‌جانبه میان روسیه و کره شمالی خودداری کرده‌اند.

همچنین در این معاهده به‌طور صریح به موضوع تبادل تسلیحات میان روسیه و ایران اشاره‌ای نشده، موضوعی که برای کشورهای غربی اعمال‌کننده تحریم‌ها علیه هر دو کشور بحث‌برانگیز بوده است.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195190
Visit Today : 468
Visit Yesterday : 403