اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

چرا مسعود پزشکیان در هنگامه مبارزه سیاسی با رقبایش شعارراهبردی ” وفاق” را برگزید و اراده کرده است آن را گفتمان دولت خود کند؟ واقعیت این است که پس از آشتی بزرگ شهروندان و گروه بزرگی از نخبگان با دولت اصلاحات ، شهروندان ایرانی هرروز ودر هردولتی از نهاددولت و نیز از نهاد مجلس که دونهاد انتخاباتی اند بیشتر دورشدند. شمار شهروندانی که از حق رای خود در انتخابات مجلس دوازدهم استفاده نکردند نسبت به کسانی که پای صندوق‌های رای رفتند بسیار بیشتر بود. این داستان در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و به ویژه در دوراول نمودبیشتری پیداکرد.

 رفتار شهروندان نشان می‌داد شکاف شهروندان با نهادهای حاکمیتی روندی فزاینده داشت. از سوی دیگر نهادهای حاکمیتی نیز به همراه تکه- تکه شدن حزب ها و گروه‌های سیاسی ونیز شکاف بزرگ جمهوری اسلامی با غرب از دیگ شکاف‌های بزرگ بودند. مسعود پزشکیان و حلقه اول یاران او با پیش کشیدن شعار وفاق قرار است که جامعه ایرانی را بایکدیگر همدل و همسازکند و با استفاده از همه نیروی سرزمینی کشوررا از بحران‌ها عبوردهد.

آیا این خواست پزشکیان لباس عمل خواهد پوشید؟ در صورتی که کارنامه چند ماه ریاست پزشکیان را بردولت چهاردهم و فعالیت‌های وزیران و معاونان را معیار قرارداده و داوری کنیم با تلخی باید گفت پزشکیان وتیمش ر پیاده کردن وفاق کامیاب نبوده‌اند.

به این معنی که وفاق با شهروندان ایرانی به مثابه پایه وفاق ملی هرگز با رضایت مردم روبه رونشده است. شهروندان ایرانی می‌بینند که دولت چهاردهم برخلاف اراده ونیز برخلاف وعده‌های پیشین توانایی و شهامت سیاسی لازم وکافی برای گفتن حقایق را ندارد.

در حالی که اقای پزشکیان وعده داده بود هرجا نتوانست کاری را انجام دهد با مردم در میان می‌گذارد اما دیده شده است که این اتفاق نیفتاده است. پزشکیان برای اقتصاد کشور نیز راهبرد و برنامه مشخصی ندارد و حتی در درون کابینه نیز وفاق میان وزیران وجود ندارد.

دولت چهاردهم راهی برای مهارتورم ارایه نکرده است و راهی برای سیاست ارزی کار امد ندارد. هنوز و با گذشت چند ماه از کار دولت ذدولت برای منابع پایدار در بودجه 1404 راهی را نیافته است. شهروندان ایرانی اکنون به این نتیجه رسیده‌اند باید تحریم ها از هرراهی -که می‌تواند مذاکره مستقیم هم باشد -برداشته شود اما دولت چهاردهم در این را ه اصرا رندارد و پای کارنمی ایستد. آقای پزشکیان باید بداند پدیدار سازی وفاق به ویژه وفاق میان نهاد دولت وشهروندان کار سختی است و نیاز به فداکاری دارد.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195187
Visit Today : 465
Visit Yesterday : 403