اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

مقامات گروه‌های مورد حمایت ایران و همچنین تعدادی از تحلیلگران گزارش دادند که هزاران جنگجو از گروه‌های نیابتی تهران در سراسر خاورمیانه آماده‌اند تا با عزیمت به لبنان به شبه‌نظامیان حزب‌الله در نبرد با اسرائیل بپیوندند. از زمانی که جنگجویان فلسطینی در نوار غزه تحت فرماندهی حماس در اوایل اکتبر سال گذشته عملیات طوفان الاقصی را در جنوب اسرائیل به اجرا گذاشتند و جرقه درگیری با اسرائیل زده شد؛ در امتداد مرز لبنان با شمال اسرائیل نیز تقریبا هر روز شاهد تبادل آتش بوده‌ایم.

اما به نظر می‌رسد که اوضاع در این ماه یعنی پس از حمله هوایی اسرائیل که منجر به کشته شدن یک فرمانده ارشد نظامی حزب الله در جنوب لبنان شد،‌ بدتر شده است. حزب الله نیز با شلیک صدها موشک و پهپادهای انتحاری خود به سمت شمال اسرائیل پاسخ متقابل داد.

مقام‌های اسرائیلی تهدید کرده‌اند که اگر حزب‌الله از مرز دور نشود، به لبنان حمله خواهد کرد.

تکرار «تجربه موفق» سوریه در لبنان

در دهه گذشته، جنگجویان تحت حمایت ایران شامل گرو‌هایی از لبنان، عراق، افغانستان و پاکستان در کنار هم در درگیری ۱۳ ساله سوریه جنگیدند و به تغییر موازنه به نفع بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه کمک کردند. حالا مقامات گروه‌های مورد حمایت ایران می‌گویند که دوباره می توانند این اتحاد را علیه اسرائیل به کار گیرند.

حسن نصرالله، دبیرکل  حزب‌الله در سخنرانی روز چهارشنبه خود گفت که رهبران شبه‌نظامی از ایران، عراق، سوریه، یمن و دیگر کشورها از قبل پیشنهاد داده‌اند که ده‌ها هزار جنگجوی خود را برای کمک به حزب‌الله بفرستند، اما او گفت که این گروه تا همین جای کار هم بیش از ۱۰۰ هزار جنگجو دارد. نصرالله خاطرنشان کرد که «ما از آن‌ها تشکر کردیم و گفتیم که همین تعداد نیرویی که داریم هم [برای نبرد با اسرائیل] زیادی است.»

نصرالله در ادامه اشاره کرد که اگر نبرد به شکل کنونی آن باقی بماند، تنها به بخشی از نیروی انسانی حزب‌الله نیاز هست. این یعنی اینکه حزب‌الله تا کنون صرفا از نیروهای تخصصی خود در حوزه موشکی و پهپادی استفاده کرده است. اما در صورت وقوع یک جنگ همه جانبه ممکن است این شرایط تغییر کند.

نصرالله در سخنرانی خود در سال ۲۰۱۷ هم گفته بود که در صورت وقوع جنگ با اسرائیل، جنگجویانی از ایران، عراق، یمن، افغانستان و پاکستان نیز در آن «مشارکت» خواهند داشت.

حالا مقامات گروه‌های لبنانی و عراقی مورد حمایت ایران می‌گویند که در صورت وقوع جنگ در مرز لبنان و اسرائیل، جنگجویان مورد حمایت ایران از سراسر منطقه به آن خواهند پیوست. کما اینکه هزاران جنگجو از این دست در حال حاضر در سوریه مستقر هستند و می‌توانند به راحتی از مرزهای متخلخل و بی‌نشان عبور کنند.

برخی از این گروه‌ها از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در هفتم اکتبر تاکنون حملاتی را علیه اسرائیل و متحدانش ترتیب داده‌اند و آن‌ها گفته‌اند که تنها زمانی جنگ را متوقف می‌کنند که اسرائیل به حمله خود در غزه علیه متحد آنها یعنی حماس، پایان دهد.

تمرین نیروهای حزب‌الله به تاریخ ۲۱ مه ۲۰۲۳
تمرین نیروهای حزب‌الله به تاریخ ۲۱ مه ۲۰۲۳ آسوشیتدپرس

نیروهای حشد شعبی عراق، فاطمیون افغانستان، زینبیون پاکستان و انصارالله یمن

یکی از مقامات یک گروه تحت حمایت ایران در عراق به آسوشیتدپرس در بغداد گفت: اگر جنگی همه‌جانبه آغاز شود، «ما شانه به شانه حزب‌الله خواهیم جنگید». وی که ترجیح داد نامی از او در این گزارش برده نشود، از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.

این مقام به همراه یکی دیگر از عراق گفت که برخی از مستشاران عراقی در حال حاضر هم در لبنان حضور دارند.

یکی از مقامات یک گروه لبنانی تحت حمایت ایران، که او نیز خواست نامش فاش نشود، گفت: جنگجویان نیروهای حشد شعبی عراق، فاطمیون افغانستان، زینبیون پاکستان و انصارالله یمن (حوثی‌ها) ممکن است برای شرکت در جنگ به لبنان بیایند.

قاسم قصیر، کارشناس حزب الله تایید کرد که نبردهای کنونی عمدتا مبتنی بر فناوری پیشرفته مانند شلیک موشک است و به جنگجویان زیاد نیاز ندارد. اما این را هم افزود که اگر جنگی شروع شود و برای مدت طولانی ادامه یابد، حزب الله ممکن است به حمایت خارج از لبنان نیاز داشته باشد.

او گفت: «اشاره به این موضوع می‌تواند (پیامی) باشد که این‌ها کارت‌هایی هستند که می‌توان از آنها استفاده کرد.»

نیروهای حوثی یمن در ۲۲ ژانویه ۲۰۲۴
نیروهای حوثی یمن در ۲۲ ژانویه ۲۰۲۴آسوشیتدپرس

مبارزه اسرائیل با «محور شرارت ایران» در منطقه

اسرائیل هم نیک می‌داند که محلق شدن احتمالی جنگجویان خارجی یک امر ممکن است.عیران عتصیون، مدیر سابق سیاستگذاری در وزارت امور خارجه اسرائیل، در میزگردی که روز پنجشنبه توسط اندیشکده آمریکایی «موسسه خاورمیانه» در واشنگتن برگزار شد، گفت که به نظر او «احتمال وقوع یک جنگ چند جانبه» زیاد است.

او گفت که ممکن است حوثی‌ها و شبه‌نظامیان عراقی مداخله کنند و «جریان عظیمی از جهادی‌ها از (مکان‌هایی) از جمله افغانستان، پاکستان» به لبنان و مناطق سوریه در مرز اسرائیل به راه افتد.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل هفته گذشته در بیانیه‌ای تلویزیونی گفت که از زمان آغاز حملات حزب الله به اسرائیل در ۸ اکتبر (۱۶ مهر ‍۱۴۰۲)، بیش از ۵ هزار راکت، موشک ضد تانک و هواپیماهای بدون سرنشین به سمت اسرائیل شلیک شده است.

هاگاری گفت: «تجاوزات روزافزون حزب‌الله ما را به آستانه تشدید تنش‌های گسترده‌تر می‌رساند که می‌تواند پیامدهای ویرانگری برای لبنان و کل منطقه داشته باشد. اسرائیل به مبارزه با محور شرارت ایران در همه جبهه‌ها ادامه خواهد داد.»

رژه حشد الشعبی عراق در روز قدس سال ۲۰۱۸
رژه حشد الشعبی عراق در روز قدس سال ۲۰۱۸آسوشیتدپرس

حزب‌الله: به دنبال جنگ تمام عیار نیستیم ولی آماده‌ایم

مقامات حزب الله گفته‌اند که خواهان جنگ همه جانبه با اسرائیل نیستند، اما اگر این اتفاق بیفتد، آماده هستند.

نعیم قاسم، معاون رهبر حزب‌الله لبنان در سخنرانی هفته گذشته خود گفت: «ما تصمیم گرفته‌ایم که به هرگونه اقدام تهاجمی اسرائیل، صرف نظر از مقیاس آن، با یک اقدام متقابل قوی پاسخ دهیم که هم از چنین اقدامی جلوگیری ‌کند و هم خسارات سنگینی به اسرائیل وارد ‌کند.»

آخرین درگیری گسترده بین اسرائیل و حزب الله در تابستان ۲۰۰۶ رخ داد، زمانی که این دو در یک جنگ ۳۳ روزه با یکدیگر جنگیدند که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر در لبنان و ۱۴۰ نفر در اسرائیل کشته شدند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0197139
Visit Today : 133
Visit Yesterday : 726