به گفته مقامات امنیتی اسرائیل سه نفر از مظنونان «در حین ارتکاب جرم» و در حال مستندسازی یک هدف استراتژیک دستگیر شدهاند. سازمان اطلاعات عمومی اسرائیل «شاباک»، دوشنبه 30 مهر فاش کرد 7 اسرائیلی که پیش از حمله موشکی اخیر ایران در یکم اکتبر به پایگاههای نظامی اسرائیل، از مکانهای امنیتی و نظامی حساس در این کشور به نفع ایران عکسبرداری میکردند، بازداشت شدهاند.
آژانس امنیتی «شاباک» اعلام کرد که این هفت اسرائیلی، که یکی از آنها سرباز فراری و دو نفر دیگر نوجوان هستند، به مدت دو سال در ازای دریافت پول برای ایران فعالیت کردهاند. آنها از پایگاه هوایی «نِواتیم» در جنوب و مراکز دولتی در تلآویو عکسبرداری کرده بودند.
وبسایت اسرائیلی « mako » گزارش داد که این افراد پیش از دستگیری آنها اطلاعاتی درباره پایگاههای هوایی در «نِواتیم» و «رامَت داوید»، پادگان «کاریا» در تلآویو، و موقعیتهای سامانههای دفاعی گنبد آهنین جمعآوری میکردند و علاوه بر این، نقشههایی از مکانهای استراتژیک از جمله پایگاه تیپ گولانی تهیه کردهاند.
ابزارهای رمزگذاری شده
این افراد اطلاعات حساسی درباره شخصیتهای ارشد ارتش اسرائیل و دستگاه امنیتی جمعآوری کرده و این اطلاعات تصویری و ضبطشده را با ابزارهای رمزگذاری به ایران منتقل کردهاند.
پلیس اسرائیل اعلام کرد که سه نفر از مظنونان «در حین ارتکاب جرم» و در حال مستندسازی یک هدف استراتژیک دستگیر شدهاند.
ملاقات در ترکیه
این تحقیقات که 35 روز به طول انجامید، فاش کرد که رهبر این گروه با عوامل ایرانی خود در ترکیه ملاقات کرده است. در این دیدار، دستورات عملیاتی به اعضای گروه داده شد و به هفت نفر از آنها برای انجام بیش از 600 مأموریت جاسوسی به نفع ایران، پول پرداخت شده است؛ و ایران از اطلاعات جمعآوری شده برای برنامهریزی حملات علیه اهداف اسرائیلی استفاده کرده است.
پس از دستگیری این هفت نفر توسط پلیس اسرائیل، آنها اعتراف کردند که انگیزهشان پول بوده و تأیید کردند که اطلاعات جمعآوری شده را به افراد ایرانی تحویل دادهاند.
این حادثه به عنوان یکی از خطرناکترین موارد جاسوسی در دهههای اخیر در اسرائیل شناخته میشود.
یک مقام ارشد پلیس اظهار داشت: «این یک حادثه بسیار جدی است. یک گروه تروریستی برای مدت طولانی بهصورت سیستماتیک عمل کرده و مأموریتهایی را به نفع ایران انجام داده است.»
ارتش اسرائیل پیشتر اذعان کرد که برخی موشکهای ایرانی به تعدادی از پایگاههای هوایی اسرائیل اصابت کرد. در بیانیهای که در دوم اکتبر، یک روز پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل منتشر شد، اعلام شد که برخی از این موشکها به پایگاههای هوایی اصابت کرده است اما خسارتی جدی وارد نشده است.
ارتش اسرائیل همچنین افزود که در این حمله موشکی بالستیک ایران به هیچ جنگندهای آسیب نرسانده و هیچ خسارتی در پی نداشته است.
در همین حال، عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع ایران اعلام کرد که کشورش به اهداف غیرنظامی در اسرائیل حمله نکرده و تأکید کرد که این حمله 90% از اهداف خود را محقق کرده است.
نصیرزاده همچنین اشاره کرد که موشکها 3 موقعیت نظامی و یک مرکز اطلاعاتی اسرائیل هدف قرار دادند.
سپاه پاسداران ایران در شامگاه 1 اکتبر اعلام کرد که در حملات موشکی خود 3 پایگاه نظامی اسرائیلی از جمله پایگاه «نیواتیم» که شامل جنگندههای نظامی «اف-35»، پایگاه «حتسریم» که دارای جنگندههای «اف-15» که در عملیات کشتن حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله از آن استفاده شده است، و همچنین پایگاه تل نوح نزدیک تل آویو را مورد هدف قرار داده است.
سپاه پاسداران همچنین به هدف گرفتن پایگاههای نظامی و ایستگاههای راداری اشاره کرده و تاکید کرد که در حملات خود از موشکهای هایپرسونیک استفاده کرده است.