اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ظاهرا آخرین دور مذاکرات در دوحه که بیش از هشت ساعت به طول انجامید، خوش‌بینی‌ها را افزایش داده است. میانجی‌گران قطر، مصر و آمریکا و همچنین اسرائیل و حماس گفتند که توافق برای آتش‌بس در این منطقه محاصره‌شده و آزادی گروگان‌ها نزدیک‌تر از همیشه است.اما یک مقام ارشد حماس اواخر روز سه‌شنبه به رویترز گفت که این گروه فلسطینی هنوز پاسخ خود را ارائه نداده است زیرا همچنان منتظر است تا اسرائیل نقشه‌هایی را ارائه دهد که نشان می‌دهد نیروهای آن چگونه از غزه عقب‌نشینی خواهند کرد.

مجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر پیش از این در یک کنفرانس خبری گفت که متن به هر دو طرف ارائه شده است و مذاکرات در مورد آخرین جزئیات در جریان است.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، که دولت او به همراه فرستاده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب در این مذاکرات شرکت داشته است، اعلام کرد که توافق نزدیک است.

بایدن و عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، روز سه‌شنبه درباره پیشرفت مذاکرات گفتگو کردند. پس از تماس تلفنی رهبران دو کشور کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: «هر دو رهبر متعهد شدند که در ساعات آینده مستقیماً و از طریق تیم‌های خود در هماهنگی نزدیک باقی بمانند.»

دو رئیس‌جمهور «بر نیاز فوری به اجرای توافق تاکید کردند.»

جزئیات توافق آتش بس حماس و اسرائیل
کانال ۱۲ اسرائیل:
• طبق این توافقنامه ۳ نفر از گروگان‌ها در روز اول، ۴ نفر در روز هفتم و ۳ نفر در روز چهاردهم آزاد می‌شوند.
• در مرحله اول توافق، حدود ۱۰۰۰ اسیر فلسطینی آزاد خواهند شد.
• زندانیان نخبه حماس در مرحله اول توافق آزاد نخواهند شد.
• مرحله اول توافق شامل افزایش کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه به میزان ۶۰۰ کامیون در روز است.
• ارتش اسرائیل در مرحله اول توافق از محور نتزاریم عقب‌نشینی می‌کند.
• از بیست و دومین روز اجرای توافق، ساکنان غزه می‌توانند به بخش شمالی نوار غزه بازگردند.
• اکثر نیروهای ارتش اسرائیل از کریدور فیلادلفیا عقب‌نشینی می‌کنند و نیروی کمی باقی می‌ماند.
• یک نیروی بازرسی قطری-مصری برای خودروها فقط در گذرگاه شمال نوار غزه تشکیل شده است.
• مرحله دوم توافق از روز ۴۳ ام  آغاز می‌شود و به مدت ۴۲ روز ادامه خواهد داشت.

”مرحله بحرانی”

حماس نیز گفته است که مذاکرات به مراحل نهایی رسیده است و امیدوار است که این دور از مذاکرات به توافقی منجر شود.

یک مقام اسرائیلی اعلام کرد، مذاکرات به مرحله بحرانی رسیده است اگرچه برخی جزئیات باید مشخص شود: “ما نزدیک هستیم، هنوز به آنجا نرسیده‌ایم.”

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، گفت که امیدوار است این هفته به توافق گروگان‌گیری غزه برسیم.

گیدئون سار، وزیر خارجه اسرائیل، که از رم دیدار می‌کرد، روز سه‌شنبه گفت که معتقد است اگر در نهایت توافقی حاصل شود، علی‌رغم مخالفت آشکار احزاب ملی‌گرای تندرو، اکثریت دولت ائتلافی اسرائیل از توافق غزه حمایت خواهند کرد.

جهاد اسلامی، گروه نظامی که از حماس جداست و تعدادی از گروگان‌ها را نیز در غزه در اختیار دارد، گفت که یک هیئت عالی‌رتبه را اعزام می‌کند که شب سه‌شنبه برای شرکت در توافقات نهایی برای آتش‌بس به دوحه می‌رسد.

در صورت موفقیت، آتش‌بس مرحله‌ای می‌تواند درگیری‌ها را متوقف کند؛ درگیری‌هایی که غزه را ویران کرد، ده‌ها هزار فلسطینی را کشت، اکثر جمعیت این منطقه را بی‌خانمان کرد و همچنان روزانه ده‌ها نفر را می‌کشد.

این به نوبه خود می‌تواند تنش‌ها را در سراسر خاورمیانه کاهش دهد؛ جایی که جنگ باعث شعله‌ور شدن درگیری در کرانه باختری، لبنان، سوریه، یمن و عراق شده است و ترس از جنگ تمام‌عیار بین اسرائیل و ایران را افزایش داده است.

اسرائیل حدود ۱۰۰ گروگان و جسد باقی‌مانده را از میان کسانی که در حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ توسط حماس که باعث جنگ شد، اسیر شدند، بازپس خواهد گرفت. در عوض، زندانیان فلسطینی را آزاد خواهد کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، که در واشنگتن سخنرانی کرد و چشم‌اندازی را برای اداره سرزمین‌های فلسطینی پس از جنگ ترسیم کرد، گفت که این بر عهده حماس است که توافقی را که قبلاً برای اجرا تعیین شده بود، بپذیرد.

کودکان و زنان گروگان در اولویت آزادی

بایدن روز دوشنبه گفت: “این توافق … منجر به آزادی گروگان‌ها، توقف جنگ، تأمین امنیت اسرائیل و اجازه می‌دهد تا کمک‌های بشردوستانه قابل توجهی را به فلسطینی‌هایی که در این جنگ که توسط حماس آغاز شد، بسیار رنج برده‌اند، افزایش دهیم.”

علیرغم تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس، ارتش اسرائیل، شین بت، آژانس اطلاعات داخلی اسرائيل در بیانیه‌ای اعلام کردند طی ۲۴ ساعت گذشته به حدود ۵۰ هدف “تروریستی” در سراسر غزه حمله کردند.

در همین حال، سازمان ملل متحد گفت که مشغول آماده‌سازی برای گسترش کمک‌های بشردوستانه به غزه تحت آتش‌بس احتمالی است اما عدم اطمینان در مورد دسترسی به مرز و امنیت همچنان موانعی هستند.

بیم و امید در میان خانواده‌های گروگان‌ها

هاداس کالدرون، که همسرش عوفر و فرزندانش سحر و عرز ربوده شده‌اند، گفت: “ما نمی‌توانیم این لحظه را از دست بدهیم. این آخرین لحظه است؛ ما می‌توانیم آنها را نجات دهیم.”

یک مقام اسرائیلی گفت که در مرحله اول این توافق، ۳۳ گروگان از جمله کودکان، زنان از جمله برخی از سربازان زن، مردان بالای ۵۰ سال و مجروحان و بیماران آزاد خواهند شد. اسرائیل نیز به تدریج و جزئی برخی از نیروها را عقب خواهد کشید.

یک منبع فلسطینی گفت که اسرائیل در مرحله اول طی ۶۰ روز ۱۰۰۰ زندانی فلسطینی را آزاد خواهد کرد.

اسرائیل پس از آنکه جنگجویان تحت رهبری حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ از مرزهای آن عبور کردند و طبق آمار اسرائیل ۱۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۵۰ گروگان گرفتند، حمله خود را به غزه آغاز کرد.

در حمله جنگجویان حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل  ۱۲۰۰ شهروند این کشور کشته و بیش از ۲۵۰ گروگان گرفته شدند. طبق گفته مقامات بهداشتی فلسطین، از آن زمان تاکنون نیروهای اسرائیلی بیش از ۴۶۰۰۰ فلسطینی را در غزه کشته‌اند.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196093
Visit Today : 653
Visit Yesterday : 718