اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

نامزد دونالد ترامپ برای تصدی سمت وزیر خارجه ایالات متحده می‌گوید: «رژیم ایران نماینده مردم آن نیست» و «به‌ندرت می‌توان کشوری را یافت که شکاف میان مردم و حکومتی که آن‌ها را اداره می‌کند، به اندازه ایران بزرگ باشد». گزینه‌های کابینه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، روز چهارشنبه ۲۶ دی در جلسه پرسش و پاسخ سنا برای بررسی صلاحیت آن‌ها، وعده دادند که نهادهای تحت مدیریت خود را سیاسی نکنند.

سناتور مارکو روبیو برای سمت وزیر خارجه و پام باندی برای سمت دادستان کل آمریکا در این جلسات حضور داشتند.

روبیو: مردم ایران متعلق به تمدنی کهن و فرهنگی غنی هستند

آقای روبیو در پاسخ به پرسشی در مورد دیدگاه‌های خود پیرامون جمهوری اسلامی ایران گفت: «من دربارهٔ روحانیون تندرو شیعه صحبت می‌کنم، نه مردم ایران. مردم ایران متعلق به تمدنی کهن و فرهنگی غنی هستند که به پیشرفت‌ها و دستاوردهای خود افتخار زیادی می‌کنند. آن‌ها به هویت و میراث ایرانی و پارسی خود بسیار افتخار می‌کنند.»

او افزود: «به‌ندرت می‌توان کشوری را یافت که شکاف میان مردم و حکومتی که آن‌ها را اداره می‌کند، به اندازه ایران بزرگ باشد. این واقعیتی است که باید مکرراً بیان شود.»

نامزد وزارت خارجه دولت ترامپ گفت: «روحانیونی که بر ایران حکومت می‌کنند، به هیچ‌وجه نمایندهٔ مردم این کشور، تاریخ آن و سهم بزرگی که در پیشرفت بشریت داشته‌اند، نیستند. این نکته‌ای است که باید همواره بر آن تأکید کنیم.»

به گفته روبیو، «رژیم ایران اکنون در یکی از ضعیف‌ترین موقعیت‌های خود در حافظه تاریخی قرار دارد، شاید حتی ضعیف‌ترین. دفاع هوایی آن‌ها به‌شدت آسیب دیده است. هلال شیعی که تلاش می‌کردند ایجاد کنند، در لبنان و سوریه به‌شدت ضربه خورده و تقریباً از این مناطق بیرون رانده شده‌اند.»

او در مورد وضعیت ایران افزود: «اقتصاد آن‌ها در وضعیت نابسامانی قرار دارد. برخی روزها مردم با قطعی برق طولانی‌مدت (۶، ۸، یا حتی ۱۲ ساعت) مواجه هستند. آن‌ها … مجبور به کاهش یارانه‌های انرژی هستند که در بین مردم بسیار محبوب است و حذف آن می‌تواند به‌شدت نامحبوب باشد؛ بنابراین، آن‌ها در وضعیت بسیار دشواری قرار دارند.»

سناتور روبیو در آخر با اشاره به موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران با طرف‌های اروپایی گفت که «تحت هیچ شرایطی نباید به ایران اجازه داده شود که منابع خود را برای حمایت از تروریسم، توسعه توانایی‌های نظامی تهدیدآمیز، و بی‌ثبات کردن همسایگانش به کار گیرد.»

در صورت تأیید مارکو روبیو، این جمهوری‌خواه ۵۳ ساله از ایالت فلوریدا، نخستین لاتین‌تباری خواهد بود که به‌عنوان عالی‌ترین دیپلمات آمریکا خدمت می‌کند. او که در فلوریدا و به‌عنوان فرزند مهاجران کوبایی متولد شده، اولین بار در سال ۲۰۱۰ به‌عنوان سناتور انتخاب شد و به‌عنوان یک سیاستمدار «تندرو» در برابر چین، ایران، کوبا و ونزوئلا شناخته شده است.

عدم سیاسی کردن نهادهای تحت نظارت

نامزدهای کابینه منتخب رئیس‌جمهور آینده آمریکا، دونالد ترامپ، در جلسات تأییدیه‌ای که چهارشنبه برگزار شد، بر عدم سیاسی کردن نهادهای تحت نظارت خود تأکید کردند. جمهوری‌خواهان، که مجلس سنا را با اکثریت ۵۳ به ۴۷ کنترل می‌کنند، استقبال گرمی از این گزینه‌ها داشتند و انتظار می‌رود بسیاری از این نامزدها به راحتی تأیید شوند.

نامزدهایی که در این جلسات حضور یافتند شامل پام باندی (دادستان کل)، جان رادکلیف (رئیس سیا)، مارکو روبیو (وزیر خارجه) و شان دافی (وزیر ترابری) بودند. جلسات تأییدیه برای سایر گزینه‌ها، مانند راس ووت (مدیر بودجه کاخ سفید) و اسکات بسنت (وزیر خزانه‌داری)، نیز برنامه‌ریزی شده است.

دموکرات‌ها سوالاتی دربارهٔ وفاداری این نامزدها به قانون اساسی در برابر وفاداری به ترامپ مطرح کردند. آن‌ها به‌ویژه از پام باندی خواستند که تضمین دهد از وزارت دادگستری برای پیگیری دشمنان سیاسی ترامپ استفاده نخواهد کرد.

باندی تأکید کرد که استقلال این وزارتخانه را حفظ خواهد کرد و متعهد شد به «پایان دادن به استفاده حزبی از نظام قضایی» کمک کند.

رادیو فردا

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0197177
Visit Today : 171
Visit Yesterday : 726