اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

تاکنون سوئد، قبرس، مجارستان، جمهوری چک، لهستان، اسلواکی، رومانی، و بلغارستان کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند: پارلمان اسلوونی روز سه‌شنبه با اکثریت آراء رسمیت کشور مستقل فلسطین را تایید کرد و درخواست برگزاری همه‌پرسی در این باره توسط بزرگترین حزب مخالف دولت را رد کرد، و بدین ترتیب اسلوونی به آخرین کشور اتحادیه اروپا تبدیل شد که فلسطین را به رسمیت می‌شناسد.

به گزارش «رویترز»، دولت اسلوونی هفته پیش، پس از اقدام اسپانیا، ایرلند و نروژ برای به رسمیت شناختن فلسطین، که در راستای فشار بر اسرائیل برای پایان دادن به جنگ در غزه است، تصمیم گرفت فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد.

رابرت گلوب، نخست وزیر اسلوونی، در شبکه «ایکس» نوشت: «به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک کشور مستقل امید را به مردم فلسطین در کرانه باختری و غزه بازمی‌گرداند.»

رای‌گیری پارلمانی برای به رسمیت شناختن فلسطین قرار بود روز سه‌شنبه برگزار شود، و یک گروه پارلمانی در امور خارجه روز دوشنبه با اکثریت آراء تصمیم دولت را تایید کرده بود.

با این حال، حزب راستگرای دموکراتیک اسلوونی (اس‌دی‌اس) متعلق به نخست وزیر سابق کشور یانز یانسا، پیشنهادی درباره یک همه‌پرسی مشورتی در مورد طرح به رسمیت شناختن فلسطین ارائه کرد که می‌توانست رای‌گیری را حداقل یک ماه به تعویق بیاندازد.

اس‌دی‌اس که بزرگترین حزب اپوزیسیون اسلوونی است، استدلال کرد که اکنون زمان مناسبی برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین نیست، چرا که این اقدام تنها به «سازمان تروریستی حماس» پاداش می‌دهد. اما کمیسیون امور خارجه پارلمان این پیشنهاد را «ناقص» دانست و در جلسه فوق‌العاده آن را رد کرد.

به گفته رویترز، در نهایت، طرح به رسمیت شناختن فلسطین با 52 رای توسط پارلمان اسلوونی تصویب شد، و پس از خروج حزب اپوزیسیون اس‌دی‌اس از جلسه رای‌گیری هیچ‌کس با آن مخالفت نکرد.

از 27 عضو اتحادیه اروپا تاکنون سوئد، قبرس، مجارستان، جمهوری چک، لهستان، اسلواکی، رومانی، و بلغارستان کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند، و مالت گفته است که به زودی به این جمع می‌پیوندد.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195192
Visit Today : 470
Visit Yesterday : 403