اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

آمریکا روز دوشنبه پنجم آبان هشدار داد که محموله احتمالی موشک‌های دوربرد ارسالی ایران برای رژیم مادورو در ونزوئلا را منهدم خواهد کرد. الیوت آبرامز، نماینده ایالات متحده در امور ایران و ونزوئلا، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز گفت: «ارسال موشک‌های دوربرد ایران به ونزوئلا از نظر ایالات متحده قابل قبول نیست و نه آن را تحمل می‌کنیم و نه اجازه این کار را می‌دهیم». او افزود: «ما برای متوقف کردن ارسال محموله موشک‌های دوربرد دست به هر اقدامی می‌زنیم و اگر این موشک‌ها وارد خاک ونزوئلا شوند در همان‌جا آن‌ها را منهدم خواهیم کرد». فاکس نیوز می‌گوید که مقام‌های آمریکایی هیچ جزئیاتی درباره قریب‌الوقوع بودن ارسال چنین محموله‌ای نداده‌اند. آن‌ها فقط اشاره کرده‌اند که ایران و ونزوئلا احتمالا توافق‌های تسلیحاتی با یکدیگر منعقد کنند. بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که مهلت پنج ساله داشت، ایران حق خرید و فروش تسلیحات را ندارد. ایالات متحده در ماه‌های پیش تلاش کرد که تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند ولی موفق به جلب نظر اعضای شورای امنیت نشد. این تحریم هفته گذشته منقضی شد.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید تهران حق خود می‌داند که اسلحه خریداری کند یا بفروشد. ایالات متحده در مقابل گفته که تحریم یاد شده به قوت خود باقی است و هر طرفی که اقدام به خرید یا فروش اسلحه از یا به ایران کند هدف مجازات‌های ثانوی آمریکا قرار می‌گیرد.

آمریکا هر دو کشور را تحریم کرده است و وزیران خارجه ایران و ونزوئلا هفتم مهرماه در تماسی ویدئویی خواستار «ایجاد اتحاد میان کشورهای تحریم شده علیه تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا» شدند.

نماینده آمریکا در امور ایران و ونزوئلا به فاکس‌نیوز گفته است: «ایران اعلام کرده که قصد دارد قراردادهای تسلیحاتی منعقد کند و ونزوئلا یک هدف روشن در این زمینه است زیرا این دو رژیم منفور در حال حاضر با هم ارتباط دارند».

آقای آبرامز افزود: «ونزوئلا در برابر بنزین دریافتی از ایران طلا می‌دهد و ایرانی‌ها در این کشور حضور دارند. اقتصاد ونزوئلا دچار فروپاشی شده است، در نتیجه هر شمش طلا که به ایران داده می‌شود ده‌ها هزار دلار ارزش دارد که مردم ونزوئلا برای دارو و غذا به آن احتیاج دارند».

مقام‌های دولت آمریکا اردیبهشت امسال اعلام کرده بودند که دولت ایران در ازای فروش بنزین و کمک به بازسازی تجهیزات پالایشگاهی ونزوئلا، طلا دریافت می‌کند.

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، ۱۲ اردیبهشت در توئیتی با اشاره به ارسال ۹ تن شمش طلا از ونزوئلا به ایران، این معاملات را شراکت «بزرگ‌ترین دزدهای جهان» با «بزرگ‌ترین رژیم حامی تروریسم» توصیف کرد.

یحیی رحیم صفوی، مشاور نظامی رهبر جمهوری اسلامی، ششم مهرماه امسال در همین زمینه گفته بود: «به ونزوئلا بنزین دادیم و شمش طلا گرفتیم و طلاها را هم با هواپیما به ایران آوردیم تا در راه اتفاقی برایش نیفتد».

آقای آبرامز در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: «ایران برای حوثی‌ها موشک فرستاده است، لذا ما می‌دانیم که آن‌ها آماده، متمایل و قادر به ارسال این موشک‌ها به ونزوئلا و سایر خریداران بالقوه هستند».

او تاکید کرد: «ارسال هر نوع تسلیحات از سوی ایران باعث ایجاد بی‌ثباتی در آمریکای جنوبی و منطقه کارائیب می‌شود و بویژه برای برزیل، کلمبیا و گویان، همسایگان ونزوئلا، خطرناک است».

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195392
Visit Today : 670
Visit Yesterday : 403