اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

در حالی که فشارهای اقتصادی بر کشور رو به افزایش است و بسیاری از تحلیل‌گران بازار با توجه به شرایط سخت تحریم و مسدود شدن کلیه دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران در دیگر کشورها ، پیش‌بینی می‌کنند که در صورت عدم اقدام جمهوری اسلامی برای تعدیل شرایط بین‌المللی دلار تا ۱۰۰ درصد رشد کند، اخباری در خصوص فراهم شدن امکان تامین ارز از طریق منابع ارزی سوییس منتشر شده است.
بر این اساس گفته شده است که این گشایش ارزی امکان تامین کالاهای اساسی، دارو تجهیزات پزشکی را برای ایران فراهم خواهد ساخت.
این گشایش ارزی در حالی ایجاد شده است که همزمان برنامه‌ی سفر وزیر امور خارجه سوییس به ایران در دستور کار روابط دو کشور قرار گرفته است.
در عین حال به گفته‌ی بسیاری از ناظران، گرچه این گشایش ارزی در خصوص تامین کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی می‌تواند بخش مهمی از بحران تامین کالا در ایران را برطرف کند، اما به نظر می‌رسد که با انجام این اقدامات ایران به مرحله نفت در برابر غذا رسیده است و در مرحله‌ای قرار گرفته است که با وجود در اختیار داشتن مابع گسترده‌ی مالی و اقتصادی، جز کمک‌های انسان‌دوستانه امکان دریافت امکانات مالی بیشتری را از جامعه‌ی بین‌الملل ندارد.
برخی تحلیل گران در ایران، این گشایش ارزی در سوییس را چراغ سبز امریکا به سوئیس برای برقرار ارتباط اقتصادی و تجاری با ایران می‌دانند، اما ناظران دیگری بر این اعتقاد هستند که این اقدام سوئیس نه تنها چراغ سبز امریکا برای گسترش روابط تجاری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران نیست، بلکه تاکید دارند که اقدام سوئیس برای ارسال کمک‌های حیاتی به جمهوری اسلامی و فراهم نکردن دسترسی جمهوری اسلامی ایران به منابع مالی این کشور بیشتر ناشی از تداوم سخت‌گیری‌های تجاری‌ امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است، تا گشایش روابط و چراغ سبز این کشور به ایران.
این در حالی است که بر خلاف اظهارات برخی تحلیل گران در ایران، جمهوری اسلامی به منابع ارزی خود دسترسی پیدا نکرده است و منابع ایران آزاد نشده است، بلکه امکان دسترسی ایران به کالاهای حیاتی با استفاده از منابع ارزی خود جمهوری اسلامی ایران فراهم شده است.
در همین حال با افزایش قیمت ارز در ایران، بار دیگر کالاها در ایران به فاصله‌ی ۲۴ ساعت موج صعودی پیدا کرده و افزایش سرسام‌آوری پیدا کرده اند.
بازار خودرو بیش از دیگر بازارها تحت تاثیر این افزایش قیمت ارز و افزایش قیمت قرار گرفته است و با افزایش هزارتومانی قیمت ارز، قیمت خودرو بین ۳ تا ۵ درصد افزایش یافته است.
این در حالی است که همچنان هیچ گونه نظارتی بر بازار وجود ندارد و دولت تمام کالاها و بازار را به حال خود رها کرده و بی‌آنکه قواعد بازار آزاد بر بازار ایران حاکم باشد، بازار رها از هرگونه نظارتی هرگونه که بخواهد قیمت‌ها را افزایش می‌دهد یا حتی از عرضه‌ی کالا به بازار خودداری می‌کند تا بتواند با قیمت بالاتر و در زمان مقتضی به فروش برساند.
دولت، قوه‌ی قضائیه و حکومت بارها به تلاش خود برای کنترل بازار و برخورد قاطع با متخلفان اقتصادی اشاره کرده‌اند، اما واقعیت اقتصادی بازار و آن چیزی که مردم با گوشت و پوست خود و زندگی خود لمس می‌کنند، این است که دولت نه تنها کنترلی بر بازار ندارد، بلکه با هدف حمایت از فعالان اقتصادی در بازار که بیش از مردم کم‌توان اقتصادی منافع حکومت را تامین می‌کنند، در مقابل افزایش قیمت‌ها نه تنها سکوت می‌کند، بلکه در مواردی شائبه‌ی مداخله‌ی دولت در بازار با هدف کسب نفع اقتصادی و جبران کمبود نقدینگی دولت نیز مطرح می‌شود.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195788
Visit Today : 348
Visit Yesterday : 718